Porodnice Praha - Bulovka

317
5.1.06 12:45

Porodnice Praha - Bulovka

Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s porodem na Bulovce? Hlavně mi jde o šestinedělí. Vybrala jsem si jí podle kladných ohlasů a přirozeného přístupu k porodu a chodila tam na kurzy. Všichni lidi jsou fajn, ale docela mi tam vadí prostředí a sociální zařízení - staré, chybí toaletní papír a šíleně tam smrdí dezinfekce (já vím, lepší než něco jiného, ale trochu vůně by neškodilo). Neviděla jsem pokoje šestinedělí, ale podle toho, co jsem viděla mám strach, jak je to tam s hygienou. Vyplatí se nadstandart?

Díky :lol:

Mašinka 40tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
5.1.06 13:24

bulovka

ahojky, rodila jsem na Bulovce na začátku června 2005 a nemůžu si vynachválit přístup lékařů i sester a to nejenom na porodním (kde jsem zažila 4 směny), ale i na novorozeneckém. Rodil mě především dr. Záhumenský, moc fajn doktor, všichni se snažili vyjít vstříc, i když to nakonec dopadlo na císaře (neotvírala jsem se ani po 2 kapačkách, ale stále se snažili o přirozený porod, ale když to nešlo, tak CŘ). Druhý den se na mě na JIP přišel podívat dr. Záhumenský, vedoucí lékař dr. Dryák i anestezioložka (ta byla naprosto skvělá), fakt se snažili, a to jsme byla úplně běžný pacient.
S tím nadstandardem je trochu problém, dá se zamluvit, až jsi v porodnici, já ho taky chtěla, ale bohužel nebyl zrovna volný a když byl, tak už jsem šla domů. Na Bulovce se totiž snaží, abys šla brzy domů, když je vše OK, takže mě gyndr. pustil už 3. den:-), ale dětská si nás tam nechala ještě přes noc (abych si prý odpočinula), takže jsem šli 4. den (po CŘ:-)) domů. Normální pokoje jsou fakt standard, čisté, ale nic nového to tedy neni, ani koupelny. Pokud ti jde o luxusní prostředí, tak spokojená nebudeš, ale pokud o personál, tak jo. Já si říkala, že mi jde o lidi. Všichni se snažili o lidský přístup, byli příjemní. Na novorozeneckém je trochu přísnější jedna starší sestra, ale zase to vyváží ostatní. Jedna je tam naprosté sluníčko. Ale nikdo tě nestresuje, že dítě nepřibývá, snaží se ti všechno vysvětlit, ukazují ti kojení, přebalování (tedy to ukazovali manželovi:-)). Jediný, kdo tam prudil, byl pomocný personál s jídlem:-)), že už máme rychle jíst, aby to mohli odnést, tak jsem vsvětlila, že dítě teď pláče a odnesou to později a bylo to:-)). Bulovku můžu jen doporučit, rodily tam další 3 mé kámošky a naprostá spokojenost, teď se tam chystá v únoru 4. Pokud budu znovu uvažovat, kde rodit:-), tak na Bulovce.

• Citovat
  • Upravit
317
5.1.06 18:19

Ahoj Jitty,

dík za odpověď. Mně rozhodně nejde o luxus, spíš o hygienu a čistotu, jsem na to trochu háklivá, společné sprchy a záchody moc nemusím, zvlášť v citlivém šestinedělí. Taky jsem si Bulovku vybrala kvůli lidem a zatím mě nezklamali, Dr.Záhumenský mě dokonce zachránil od ležení, chtěli si mě tam nechat už před měsícem kvůli předčasnému porodu no a dneska mám termín a zatím nic. Tak jsem ráda, že jsi mě podpořila :lol: .

Mašinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.1.06 19:00

Ahoj,

já na Bulovce rodila letos v srpnu a také jsem byla moc spokojená. Všichni byli hrozně milí, také jsem na porodním sále, stejně jako Jitty, zažila několik směn a skončilo to také CŘ. Opravdu se hodně snažili, abych porodila přirozeně, ale bohužel jsem se neotevřela. Anestezioložka byla opravdu skvělá, moc mi pomohla, trochu jsem se bála řezání „zaživa“, měla jsem epidurál.
Co se týče šestinedělí, byla jsem nejdřív na normálním pokoji, čisto tam bylo, ale pak se uvolnil nadstandart, tak jsem ho využila. Myslím, že se to vyplatí, aspoň já jsem si hrozně užívala vlastní sprchu, WC a hlavně klid a návštěvy kdykoliv.
Sestřičky ženské byly úžasné, stejně tak všichni doktoři, sestřičky dětské trochu horší, ale na požádání vše ukázaly a vysvětlily.
Takže já Bulovku určitě doporučuji. Jestli tě něco zajímá, ptej se.

Měj se a rychlý a pohodový porod.

nepřihlášená Soňa + Eliška (5 měsíců)

• Citovat
  • Upravit
201
5.1.06 19:11

Ahoj,
já jsem na Bulovce rodila taky začátkem června :lol: a co můžu napsat, že přístup personálu při porodu byl opravdu fajn - nakonec jsme porodili na „hekárně“ (moje volba), ve dřepu, za šera a pouze s porodní asistentkou.
K tvému dotazu na odd. šestinedělí nemůžu pět takovou chválu jako Jitty. Mě se sice podařilo mít nadstandart, ale sociální zařízení bylo opravdu dost zašlé - ve smyslu staré a hodně průvan od oken (takže pokud možno vzít ještě něco teplejšího pro mimi). Uklízečka chodila myslím 2× denně a tak to celkem šlo. Ovšem boty do sprchy doporučuju. Jídlo děs běs - sekaná, knedlíky apod., ale to ani nemá moc cenu řešit, jsi tam fakt jen na chvilku :roll: . Přístup sester hodnotím spíš jako lhostejný. Například ke kojení mi daly přečíst jen letáky a když jsem potřebovala konkrétně ukázat jak na to, tak mi jen Julku celkem drsně připlácly k prsu a že tak :? .Jinak je fakt, že se chodí ptát jestli je vše OK a když za nimi zajdeš, tak tě neodmítnou.
Takže celkově bych Bulovku doporučila, ale pokud máš obavu z hyg. zázemí a úrovně zařízení, tak zkus raději porodnici jinou, v tomto směru opravdu nedosahuje kvalitní úrovně.

Hezký porod přeje Meda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
5.1.06 21:35

Ahoj,

díky všem za reakci, jsem ráda, že jsou spíš pozitivní. Jinou porodnici už určitě hledat nebudu, rodím každým dnem a už tam mám i vyplněné papíry.
Pozdravujte miminka.

Mašinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1164
5.1.06 22:41

Sestra Anička

Ahoj, mě to nedá a taky napíšu. Sice jsem neměla kliku na tu dobrou směnu, kterou tady holky chválí, ale nakonec jsem vypadla 4. den ráno po císaři domů a byla jsem spokojená, že je to za mnou. Co se týče hygieny, tak ta byla na nadstandardu v pohodě. Akorát se připrav na sanitářku Aničku, jestli se nenajíš do pěti minut, tak ti bude chodit brát jídlo:-)) Teď se tomu směju, ale docela měto tenkrát štvalo. Jak jsem byla po císaři, tak přeci jen má člověk sám se sebou co dělat a někdy k tomu ještě vyšlo třeba kojení a nebyl na jídlo čas. Zpomínaný doktor Dryák na mě teda moc dobrý dojem neudělal. Na jipce mi hned po probuzení řekl zhruba něco v tomhle smyslu, že ženy dneska neumí rodit přirozeně, tak Bulovka musí dělat císaře a je jim to pak vytýkáno, že nemají přirozené porody…to je přesně to, co ženská v takovou chvíli „potřebuje“ slyšet. Podotýkám, že to byl akutní císař. Ale prostě to beru tak, že jsem měla trochu smůlu. Několik známých tam letos rodilo a všechny byly spokojené.Vesměs měly ale tu druhou protisměnu. Já dětské sestry z této lepší party vyhmátla těsně po porodu a díky nim mi dali Barborku na jipku hned co to šlo. Gynekoložka i pediatrička byly skvělé. Takže přeju, abys měla na ty dobré lidi kliku, protože je to, jak psaly holky, vždycky o lidech a je to tak ve všech porodnicích. Už usínající a zmateně píšící Gyta a na Bulovce zrozená Barborka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ro
2159
6.1.06 10:06

Taky jsem tam rodila a hned dvakrát

Oba porody přirozené, první před šestnácti lety tehdá s velkou novinkou - epiduralem a s krásným mladičkým doktorem. Porod byl docela prima a užila jsem si to, ale protože jsem byla v té době dost těžce a iinfekčně nemocná, tak pak poporodní péče byla děs a běs a hodně mně i synkovi tehdá ublížili. Vůbec nechápu, jak jsem sedm dní po porodu přežila zavřená na samotce, čekající, až mi vrátí dítko, které mezitím oočkovávali proti mamince, prý abych ho nenakazila (po devíti měsících těhotenství - dnes se už ví, že to byla blbost). Bohužel jsem slyšela, že na rizikovém jsou tyto manýry ještě pořád k zažití, je to hlavně o hloupé organizaci a sestrách, které za každou cenu dodržují nesmyslné příkazy.
Přes tuhle zkušenost jsem se rozhodla s druhým pupíkem při hodně předčasném porodu odfrčet tamtéž, protože i když se to neví, tak na Bulovce uměj v případě maléru hodně vyřešit.
No a porod byl bleskurychlý a skvělý, opět jsem narazila na krásného mladého doktora, ale tento uměl mnohem lépe šít, on mi tam snad i vyšil ornamenty či co a skoro to nebolelo.
Přes nedošenost jsme nakonec byly s dcerkou na normálním šestinedělí, protože dcerka krom žloutenky vše zvládla. A hodně z toho, například krmení odstříkaným pasterizovaným MM a zároveň rozkojení, šlo tak skvěle hlavně díky tamním sestrám. Co se týče hygieny, tak Bulovka má tradiční nešvary zavedených nemocnic, během dne vždy zavítaly tři paní, každá měla jiný, ale stejně smradlavý hadr, jedna otírala stolky, druhá postele, třetí podlahy :D Ale ve sprše to nevypadalo tak hrozně. Už jsem viděla horší.
Ale před čím musím varovat, to je jídlo, myslím, že Bulovka má absolutně nejhorší stravu, jakou jsem kdy byla nucena pozřít. No a samozřejmě, že žádné z jídel nebylo vhodné pro kojičky.
Jinak běžné pokoje jsou po třech a s postýlkama je tam málo místo, ale když se sejde dobrá tlupa maminek, tak bych za nadstandart neměnila, střídaly jsme se vzájemně v hlídání, když bylo potřeba se vyspršit, bylo s kým si vyměnit zážitky i zkušenosti a dítka jsme ani jedna neměly moc ukřičené, takže se dalo i hodně naspat. Ovšem poslední třetí den, se to změnilo, přišly jiné dvě a nebýt už skoro sbalená k odchodu, tak bych okamžitě o nadstandart žádala.
Ovšem celkově můžu Bulovku jen doporučit, při odborném zázemí je tam opravdu teď velmi dobrý personál, některé sestry se možná mračej, ale zase ty nevlídné mi dokázaly lépe poradit, ty vlídné lépe ukonejšíly.
Přeju krásný zážitek z porodu
ahoj
 Romana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
6.1.06 10:31

Ahoj,
ještě mi to nedá reagovat znovu…včera jsem se začetla do nového Aperia a tam píšou, že na Bulovce byl zrušen CAP (tomu se ani moc nedivím, my jsme ho taky chtěli využít, ale bohužel za celou dobu porodu nebyl personál, který by tam s námi mohl být, až na úplný záver cca 2hod. a to už pro nás nemělo význam - vzhledem k financím). Namísto CAP má vzniknout na Bulovce tzv. Family Unit (normální porod. sál s nadst. zařízením). Nyní prý navíc dostávají rodičky na Bulovce nové formuláře, jejichž podepsáním se předem vzdávají svého práva na detailní poučení o podstatě případných zákroků a jejich následcích 8O - tolik z Aperia. Tak nevím nevím, asi by to chtělo prodiskutovat s personálem, ale dost se mi to nelíbí. Prý se jim často stávalo, že rodičky nespolupracovaly a představovaly si něco jako porod doma na zodpovědnost lékařů a sester - tak proto chjo chjo.

pa Meda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
6.1.06 16:50

Ahoj,

Medo - já mám informace poměrně čerstvé z kurzu od PA, která pomáhala CAP zakládat. Ten je zrušený už od léta, takže jsem o něm ani neuvažovala. Ty formuláře jsou asi proto, že některé rodičky prý odmítaly absolutně všechno a její názor na to byl, že v tom případě mají radši rodit doma. A to patří mezi velké propagátory přirozeného porodu. Asi to bylo v některých případech opravdu náročné a věřím, že někdo si představuje přirozený porod jako automatický nesouhlas s lékařem. Určitá důvěra k němu asi být musí.
No, jsem na to zvědavá a těším se. Dneska jsem na kontrole měla opět dalšího doktora a ten mi jako 1. byl trochu nesympatický. Jenže mě už 5 týdnů ujišťují, že porodím každou chvíli, takže jsem z toho trochu unavená, pořád všude s taškou, přítel abstinuje…

Romano - kdy jsi měla ten 2.porod? Jestli můžu doufat v lepší stravu :wink: . I když jsem neslyšela, že by snad někdo někde byl spokojený. Paštika, párek, čočka a citrusy jsou prý klasika :?

Mašinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
14.1.06 15:34

Ahoj,

rozjela jsem tuhle diskuzi, tak přikládám pro ostatní kopii mého v rychlosti psaného příspěvku do deníčku. Rodila jsem 8.1.2006 :

Na Bulovce jsem byla MOC spokojená. U porodu byli všichni příjemní, byla jsem na tom nejlepším boxu, ale ani jsem si ho neužila :-), měla jsem hrozně rychlý porod (od příjezdu 2,5 hod., na boxu cca 45 min.). Ale Ondru mi dali na bříško hned po vyndání a po vyšetřeních nás tam nechali samotné 2 hodiny, bylo to nádherné.
Na šestinedělí jsem byla na normálním pokoji (3 lůžka) s tím, že se kdyžtak nechám přeložit, ale ani mě to nenapadlo. 1. noc jsme tam byly 3 a pak už jen 2 a vůbec mi to nevadilo, aspoň jsem se nebála jít do sprchy. Všichni doktoři a setřičky byli úžasní, hlavně z novorezeneckého a to je asi nejdůležitější. 1 den jsem se v tom plácala sama, ale pak jsem si řekla, že lepší šanci se to naučit už mít nebudu a ptala se na každou maličkost a nikdy mě neodbyly, ani když jsem tam šla už pro 10 košilku za den. Jedna sestra byla trochu odměřená, ale taky poradila. Hodně pomáhaj s kojením, když to úplně nejde, tak se dělá kontrolní kojení pod dohledem, jestli je správná technika, kolik přibere atak. Prostě celkově jsem byla nadšená, určitě k tomu přispělo to, že jsem neměla žádné větší problémy, ale hlavně jejich přístup mě už dopředu zbavil všech obav i nejistot.
I jídlo bylo dobré, sice jídelnová klasika, ale byla to dieta pro kojící, bylo to čerstvé a teplé a víc člověk asi chtít nemůže.
Taky návštěvy můžou přijít i mimo 15-18, ne v houfech a nesmí na pokoj, ale nikdo je nevyhodí.
Pozor, nesmí se tam nosit kytky (já dostala 2 krásný :-().

Mašinka + Ondrášek 6 dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1882
23.6.06 12:13

Holky prosím máte některá čerstvé zkušenosti z porodnice na Bulovce. Prosím písněte…

Předem díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1882
29.6.06 12:46

To nikdo nerodí na Bulovce? Prosím dejte mi vědět… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
786
29.6.06 14:08

Ja tam rodit teprve budu, ale urcite to stihnu pred tebou, TP mam 7.7., tak se pak budu snazit dat vedet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ro
2159
29.6.06 15:03

Jestli ti nestačí zážitek Masinky z ledna, zkus juknout na Hodnocení porodnic, tam se možná objevily nějaké čerstvější.
Ale nemyslím, že by se Bulovka tolik změnila za půl roku, to je natolik zavedená a zajetá nemocnice, že tam změny přicházejí poznenáhlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie