Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj,
chci se zeptat těch, kdo už mají mimčo, jak jste to řešily s vyhazováním plínek. Vím, že existují speciální koše na pleny, ze kterých plíny nesmrdí. Ale připadne mi to zbytečně drahé. Chci se zeptat, jak to řešíte vy, kdo takové koše nemáte? Moje představa je asi taková, že budu plínky házet do igelitové Tesco tašky a jednou za den odnesu do popelnice. Jak moc to v takovém případě smrdí?
Ahoj,
tak my to řešíme tak, že mám na WC obyčejný kbelík s víkem s Hypernovy ,v něm igelitový sáček a plínky házím tam. Můžu říct, že nic nesmrdí, jen když otevřeš víko, tak jakýsi odér ucítíš, ale v pohodě.
R.
Ahojky,
my to děláme právě tak..plníme sáček(tašku)Tesco a 1× za den vyhodíme.Se zápachem problém nemáme.Taky jsem jako těhulka uvažovala nad Sangenicem ale dneska vydím že by to byla zbytečnost.
Teda dle mého názoru a zkušenosti ![]()
Gabka
Já to mám tedy jednoduché, plínku jdu okamžitě vyhodit do popelnice, protože jí máme pár kroků od baráčku. Ale pokud je pokakaná, tak jí ještě zabalím do obyčejných novin, protože to je spolehlivý lapač zápachu. Zabalit do novin a dát do toho kbelíku a myslím si, že to bude v pohodě.
Ahoj, já plenky házím nezabalené do igelitu rovnou do koše bez víka, do popelnice každý den nelítám, a žádný smrad po místnosti z toho není.
Ahoj,
taky máme u přebalováku obyčejný koš, v něm igelitku z Hypernovy, jednou denně odneseme plíny do koše a smrad není žádný. Nevyhodíš peníze a ještě využiješ tašky z nákupu.
Bebet
Aj podľa mňa oveľa viac smrdí čokoľvek iné, čo do koša dávaš (odrezky z mäsa, konzervy a pod.) ale plienky to určite nie sú.
Takže podľa mňa je špeci kôš možno luxusná a pohodlná, ale zbytočnosť. ![]()
Ahojky,
já mám úplně normální odpadkový koš s vyklápěcím víkem. Do něj dávám normální pytel na odpadky 30 l.
Plínku smotám a zalepím lepítky. Je z toho malí balíček. Koš stojí v ložnici vedle přebalováku.
Nic nesmrdí a vynášíme tak jednou za 2 dny.
Peťula a Julinka
Ahoj,budu asi opakovat to,co ostatní,ale taky bych řekla,že je to zbytečnost…u malého miminka,které je kojené ty hovínka skoro nesmrdí…oproti těm pozdějším z papání:o) a i na ty nám stačí normálně plenku zabalit a hodit do odpadkového koše,max. dám ještě do pytlíku,pokud je ten smrad hooodně velký:o) a vynášíme jednou denně.Ted se nám už začalo dařit na nočníček,tak bude chviličku klid,i když na noc to ještě asi potrvá…ale od září pojedeme nanovo:o))) a ani pro druhé mimi bych ho nepořídila:o)
Papa Terez.
ahoj,ja si take rikala ze ten kbelik na plinky je zbytecny.no mozna priste si ho koupim.ja hazu plinky do zvlastniho kose,ale je otevreny a smdri vazne dost,ale teda kazdy den ho nevynasim.bydlime ve4.patre bez vytahu a kdo by s tim porad chodil,kos se mi naplni tak za 4dny,no jdu s nim kdyz uz citim smrad ![]()
neco do sebe ten specialni kos mit asi bude ![]()
Ahoj, my spešl kýbl taky neměli, prostě jsem plínku strčila ještě do pytlíku (většinou schovávám takové různé potrhané igelitky z tesca atd.) a do koše. Koš vynáším tak 1× za dva dny a je to v pohodě…
Tiez nemame Sangenic
dlho som nad nim premyslala, ale kupovat este aj specialne vrecka do neho, ked mam igelitiek, ze neviem co s nimi, sa mi zdalo hodne neekologicke. Takze vyuzivam stare igelitky, co sa mi tu povaluju, kedysi som davala plienky zvlast do igelitky a mala ich na balkone, ked sa naplnila igelitka, tak som to zaviazala a vyhodila. (asi raz za 2 dni).
Teraz to hadzem normalne do kosa v ktorom je igelitka s ostatnym odpadom a to teda vynasam aj 2× denne, mame nejak hodne odpadu ![]()
Ahoj.
Koš na smetí máme i na plíny. Je umístěn v zavíratelné skříňce (prevence fujtajblíkovského zkoumání). Pročurané plíny házím normálně, pokakané balím ještě do pytlíku. Myslím, že do koše dávám i smradlavější zbytky, než zrovna plíny. S pachem z koše problém nemáme.
Beruška ![]()
Ahoj, já měla normální koš s igelitkou na balkóně. Jednou za dva dny jsem ho odnesla.
Abaja
ahoj,
mame sangenic a jsem spokojena, plinky jsou hygienicky zabalene, navic prebaluju v loznici a litat s kazdou plenou do kuchyne do kose by bylo jaksi nepohodlne. zalezi na kazdem, co mu vyhovuje.
je pravda, ze se musi kupovat naplne (nyni jsou nove rozdeleny do dvou kategorii pro plne kojene deti a pro deti, ktere uz papaji prikrmy) a porizovaci cena kose neni taky zanedbatelna. urcite se bez nej da obejit, ale to by slo i bez prebalovaku, vanicky apod. ![]()
marka