Recept: Čína s bulgurem

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 4 OSOBY
  • Čas 25
Hodnotilo 0 lidí

Postup

Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Přidáme 2 PL kukuřičného škrobu, 1 PL oleje, přibližně 1 vrchovatou lžíci mleté papriky a lžičku kurkumy. Následně přidáme sůl, čerstvý mletý pepř a důkladně promíchanou směs dáme na 24 hodiny odpočinout do lednice.

Cibuli nakrájíme na měsíčky a spolu s masem a slunečnicovými semínky zprudka opečeme na pánvi. Až je maso ze všech stran opečené, přidáme zeleninu dle vlastního výběru. Já jsem tentokrát zvolila čínský zeleninový mix. Obsah pánve promícháme a zakryjeme poličkou. V případě potřeby můžeme podlít pár lžícemi vody, ale není to nutné. Mezitím, co se nám maso dělá, si omytou brokolici nakrájíme na drobné růžičky. Pánev stáhneme z plotny a vmícháme do ní brokolici. Opět přikryjeme pokličkou a necháme 2 minuty odpočinout. Ne déle, aby brokolice zůstala hezky křupavá. V případě potřeby to ještě můžeme dosolit. A je hotovo!

Komu kuřecí maso nesmrdí, ten ať si zkusí tuto čínu připravit ze stehenních řízků. Je pak taková „profesionálnější“. Jako příloha se hodí rýže, kuskus, bulgur a hranolky. Fantazii se meze nekladou.

Autor: Tableta

Ingredience

  • 2 kuřecí prsa
  • 2 PL kukuřičného škrobu
  • 1 PL olivového oleje
  • mletá sladká paprika
  • kurkuma
  • sůl
  • pepř
  • 1 velká cibule
  • 2 hrsti slunečnicových semínek
  • půl brokolice
  • zelenina dle chuti

Doporučená příloha

bulgur, rýže, hranolky, kuskus

Chutnalo vám? Okomentujte recept Čína s bulgurem

Váš příspěvek