Recept: Sladký vánoční salám

Přidat recept
 
Hodnotilo 0 lidí

Skvělá vánoční klasika.

Postup

Nejdřív si připravíme ořechy, želé a sušenky, které si pokrájíme na drobné kousky. Do těsta je přidáme později.

Vezmeme si větší hrnec a na něj padnoucí menší hrnec. Větší hrnec naplníme horkou vodou a dáme na plotnu. Na něj položíme menší hrnec – neměl by se dotýkat vody. Dáme do něj polovinu našeho másla, moučkový cukr a vejce. Šleháme asi 5 minut, dokud hmota nezhoustne. Poté přidáme nalámanou čokoládu a mícháme, dokud nezískáme lesklou hladkou hmotu.

Sundáme z plotýnky a menší hrnec dáme někam vychladnout. Budeme do něj přidávat máslo a nechceme, aby se rozpustilo. Do zchladlé hmoty přidáme zbytek másla a rum a vyšleháme do nadýchaného krému.

Nakonec zlehka vmícháme připravené drobné kousky dobrůtek. Snažíme se těsto „neubít“, ale zároveň dobře propracovat.

Poté ho přendáme na potravinovou fólii, kde z něj vytvarujeme váleček a dobře zabalíme. Necháme ztuhnout v lednici.

Před podáváním ještě můžeme posypat oříšky, kokosem, cukrem nebo kakaem.

Autor: Redakce

Ingredience

  • 150 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 150 g hořké čokolády 40%
  • 1 lžička rumu
  • 100 g sušeného nebo kandovaného ovoce
  • 50 g máslových sušenek
  • 50 g lískových nebo vlašských ořechů
  • 50 g želatinových bonbonů
  • Kakao, cukr, kokos, oříšky na obalení

Chutnalo vám? Okomentujte recept Sladký vánoční salám

 Váš příspěvek