Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Můžu se zeptat jestli je normální že mám // na ovu testu celý cyklus? testovací je slabší ale je tam pořád
LadyRebeka píše:
Moje máma to měla stejně, byla u gynekologa a ten říkal, že je typ žen, které mají ovulaci celý měsíctakhle jsem na ní koukala, říkala že at na ní nekoukám jak sůva z nudlí, že jí to říkal doktor, jo a zapadla po každém nechráněném styku a to i přes danu či kondom.
no to si děláš srandu ne ![]()
Mikky, a kdy si ten test děláš? Myslím, v kterou denní dobu? Já jsem si ho totiž zezačátku, blbec, dělávala ráno, a taky jsem čučela, že byl pokaždé pozitivní
. Až pak jsem někde vyčetla, že by se měl dělat nejdřív po 10 hodině ranní, prostě až už jsou všechny usazeniny z noční moči pryč. Ale asi to není tvůj případ. Druhá čárka slabší je stejně negativní test, tak třeba to tak po většinu cyklu může být…
LadyRebeka píše:Šmarjá
Moje máma to měla stejně, byla u gynekologa a ten říkal, že je typ žen, které mají ovulaci celý měsíctakhle jsem na ní koukala, říkala že at na ní nekoukám jak sůva z nudlí, že jí to říkal doktor, jo a zapadla po každém nechráněném styku a to i přes danu či kondom.
jitkabokule píše:LadyRebeka píše:Šmarjá
![]()
to přece nejde?!Vždyť ovulace je jen ten jeden okamžíček kdy se uvolní vajíčko
To nejde aby se uvolňovalo jedno za druhým jak u slepice.Musí taky někdy zrát.Ten gyndr je pěkný vemeno.
Jinak slabší čárka na ovulačních testech mimo blížící se ovulaci může být a nemusí.Každá z nás (ba dokonce i chlap)má v těle určitou hladinu LH.Záleží na tom jak vysokou-tj.někdo ji má nižší a test ji nezachytí a někdo vyšší a to je ta slabá čárka.
Když se blíží ovulace tak z mozku přijde signál že je vajíčko dost velké a zralé k prasknutí.Tím se zvedne prudce hladina LH hormonu který má to prasknutí na svědomí.Test bývá pozitivní tak 24hod.před ovulací.Pozitivní je POUZE když jsou obě čárky stejně silné nebo ta testovací ještě silnější.
Mně taky příjde že si ten doktor diplom někde zakoupil
![]()
Asi tím chtěla říct že má zvedlý luteizační hormon nebo jak se to píše,to má dost žen,někdo má do ovu jen čistě bílý test
Slabší testovací čárka značí přítomnost hormonu LH, test je pozitivní jenom tehdy, když je ta čárka silnější, tehdy LH prudce stoupne, spustí ovulaci a zase klesá. Navíc je třeba čárky odečítat v limitu, po zaschnutí mívá někdy i negativní test schopnost zesílit, ale to už se nepočítá.
„Ovulace celý měsíc“ je nesmysl, ovulace je okamžik zlomku sekundy, uvolnění vajíčka ze zralého folikulu. Buď byl doktor blbec, nebo vtipálek, nebo mu dotyčná špatně rozuměla, nicméně přítomnost sourozenců či nezdařených těhotenství svědčí jen o tom, že někdy v tom cyklu ovulace proběhla, nikoli, že byla pořád ![]()
jitkabokule píše:
hele takhle nějak by měl vypadat ideální ovulační cyklus
Teda to je ovu
já chci taky ![]()
jitkabokule píše:
hele takhle nějak by měl vypadat ideální ovulační cyklus
Přesně tak. Pozitivní test je jen ten poslední, ze 14DC. Ostatní jsou negativní… ![]()