Průběh menstruace

Sindarela
15.7.11 01:15

1. den menstuace

Krásný den,

momentálně je mi 34 let. Jsem po dvou porodech, ale menstruace mívám jiné než před tím. Asi to bude tím, že jsem si prošla různými hormonálními změnami.
Kdysi před lety, jsem mívala MS jaksi normální. Začala viditelně 1. den, 2. den byla nejsilnější, 3. den normální, 4. den už slábla, 5. slábla, 6. možná 7. den už nic.

Teď po porodech to mívám divně.
1. den kapka špinění
2. den trochu víc špinění
3. -„-
4. -“-
5. -"-
6. teď se to rozlije, skučím bolestmi
7. pořád se kroutím
8. už je to normální
9. ještě pořád, i když už ne moc
10. špinění
11. špinění
12. špinění

Řekněte, kdo se s tím má otravovat? Můj gynekolog by mi na to nejraději předepsat HA, ale pokaždé, když tak učinil, setkala jsem se s nepříjemnými vedlejšími účinky. Trnutí nohou i deprese. Takže tudy cesta nevede, už mi nic nepředepisuje. Jenže co s tím?
Kromě nežádoucích účinků mi to stejně nic jiného nedalo. MS to nijak neupravilo.

A tak si říkám, že úspěch asi tkví někde v životosprávě. Otázka ovšem je, kdy je 1. den cyklu, jestli to špinění nebo až to viditelné poznání, že už to dorazilo?

Děkuji za odpovědi.

Sindarela

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2401
15.7.11 02:10

Mam to podobne. HA mi taky nevyhovuje. Cyklus mam 25 dni a z toho deset dni menstruace. Pakarna :-( Prvni den a posledni tri taky jen spineni a uz se mi dvakrat za sebou stalo, ze zhruba uprostred menstruace jeden den nic-jako kdyz utne a pak se to rozjede nanovo. Myslim, ze i spineni uz se pocita jako menstruace.
Jinak myslim, ze s zivotospravou to bohuzel nesouvisi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
15.7.11 07:27

Sindarelo, me dr. vzdycky rika, ze prvni den menstruace je az kdyz se normalne krvaci. To spineni jsou asi nejake rozhazene hormony.
Pokud nechces nic chemickeho, tak muzes zkusit neco prirodniho- Femigard, Gynex, pit zenske caje.
Jen je to u bylinek na delsi dobu, takze nemuzes cekat zazraky hned prvni cyklus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2219
15.7.11 08:06

Poslední dobou to mám taky tak. Navíc dlouhé cykly, i 40 dní a bolestivá ms. Minulý cyklus jsem proto začala pít kontryhelový čaj, menstruace se dostavila už po 26 dnech. Ale dlouhá je stejně, od soboty do neděle špinění, pondělí až středa velmi slabá ms, čtvrtek křeče, bolesti, ms se rozjíždí, dneska silná ms, takže počítám, že mě to bude otravovat i tuto sobotu a neděli. :zed: První den beru až den, kdy začínám aspoň slabě krvácet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sindarela
15.7.11 08:20

Tak jsem si naivně myslela, že to bude v životosprávě a jak jsem si tu četla, bude to rozhozenými hormony. Takže můžu zkusit ty přípravky, co tu popisujete, jenže mám strach, jestli to nebude mít vedlejší účinky. Ten Gynex je myslím taky z nějakých hormonů. Když slyším slovo „hormonální“ tak se z toho celá orosím a mám blok.

• Citovat
  • Upravit
2219
15.7.11 08:35

Taky myslím, že to bude spíš hormony. Jak jsi na tom se štítnou žlázou, ta s tím taky může hodně souviset. Při snížené funkci bývá nepravidelná a silná ms - můžu potvrdit, brala jsem hormony šž a bylo to celkem v pohodě, při vysazení pak bylo krvácení silnější a delší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sindarela
15.7.11 09:20

Tyto problémy jsem měla už po 1. porodu a vyšetření na štítnou žlázu dopadlo normálně, takž nejspíš to tím ani teď nebude. Ale člověk neví.

• Citovat
  • Upravit
24798
15.7.11 09:28
Sindarela píše:
Tak jsem si naivně myslela, že to bude v životosprávě a jak jsem si tu četla, bude to rozhozenými hormony. Takže můžu zkusit ty přípravky, co tu popisujete, jenže mám strach, jestli to nebude mít vedlejší účinky. Ten Gynex je myslím taky z nějakých hormonů. Když slyším slovo „hormonální“ tak se z toho celá orosím a mám blok.

Gynex má fytohormony - „hormony z kytek“, třeba na ně nebudeš mít takové špatné reakce…
Ale ten kontryhel zkus, je to jen bylinka a fakt pomáhá… Za to nic nedáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
riana12
15.7.11 09:29

ahojte, menstruacia sa rata az od dna, kedy sa spusti normalne krvacanie…
co by sa malo poriesit, tak to spinenie pred MS, teda pred spustenim normalneho krvacania… tam moze byt problem v hormonoch…

• Citovat
  • Upravit
6926
15.7.11 10:22

Ahoj, já měla kdysi cyklus taky pěkně divoký. Pomohl mi fakt gynex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
16.7.11 12:14
Sindarela píše:
Tak jsem si naivně myslela, že to bude v životosprávě a jak jsem si tu četla, bude to rozhozenými hormony. Takže můžu zkusit ty přípravky, co tu popisujete, jenže mám strach, jestli to nebude mít vedlejší účinky. Ten Gynex je myslím taky z nějakých hormonů. Když slyším slovo „hormonální“ tak se z toho celá orosím a mám blok.

Mně ta úvaha nepřijde naivní, myslím, že hormony se mohou rozházet i nevhodnou životosprávou a stejně tak se třeba bylinkama, vhodnou skladbou potravin atd může zas vše dobře nahodit zpět. Jsem v tom doporučování dost monotematická, ale mně se osvědčila čínská medicína a to na veškteré chroničtější trabl, co mám - akupunktura nebo bylinky (tam to trvá déle) Přistupuje k člověku celostně a šetrně a řeší čím to rozhození je, může to být oslabení nějakých orgánů a u každého to je jinak, takže to, co pomůže kamarádce nemusí fungovat u tebe. Jo a ten gynex mi taky přijde dobrý. I třeba na problémy s rakovinnými změnami na čípku to kamarádce pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sindarela
16.7.11 23:08

Moc děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
50
17.7.11 22:09

menses

ahoj, mám to po porodu podobně, zkus na špinění ascorutin, bez předpisu, pomáhá mi to, také zkus pupalku s vitamínem E, nebudeš mít bolesti, začni brát už při špinění, snad ti mé rady pomůžou, jen mě nic nepomáhá na silné krvácení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí