Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
mám problém, sem tam se mi někdy udělají na pyskách nebo v tříslech boláky, jsou menší, bolestivé, někdy prasknou, vždy se ztratí, ale zůstane po nich tmavý flek.
Teď se mi ale přihodilo, že se mi udělal, opravdu velký, bolestivý, mažu ho černou mastí.
Nemáte někdo zkušenost s těmito boláky
…Díky
Zkušennost nemám, ale mohl by to být genitální opar. Raději si zajdi na gynekologii, tam ti to odstraní…
No to vím, ale chtěla jsem nejdřív slyšet nějaký názor víš. Jsem hrozný posera a stydlina a vím, že na poslední chvíli budu ráda, že tam jsem a pomůžou mi
bohužel pokud je to co se mi sem tam udělá taky je to plné hnisu taková boule.Černou mast néé ta ti nepomůže musíš to nechat dozrát udělá se taková bílá čepice jak u akné a to v teplé vodě hodně si to nahřej vymáčkneš.Mně se to udělá když se holím nebo souvisle se zánětem ![]()
Sofin píše:
No to vím, ale chtěla jsem nejdřív slyšet nějaký názor víš. Jsem hrozný posera a stydlina a vím, že na poslední chvíli budu ráda, že tam jsem a pomůžou mi
Neboj se, na gynekologii jsou zvyklý na horší věci a nikdo na tebe nebude koukat blbě, že to máš… Dneska je to už tak rozšířená záležitost, že to doktor bere úplně normálně…
Zrovna takový bolák doléčuju ![]()
Ukazovala jsem to gynekologovi, když jsem byla na kontrole a říkal, že je to opar (měla jsem to tak moc, že se bál, jestli to není náhodou pásový opar). Koupila jsem si v lékárně mast herpesin a tea tree olej a mazala a mazala. (ten tea tree olej je dobrý, protože to vysuší) No a na doléčení, když už se to hojí a je to suché, je dobrá konopná mast nebo obyčejná kalciovka.
Je mi tě líto, protože vím, jak moc je to bolestivé ![]()
Prese vsechen stud doporucuji vyhledat doktora - kozniho!!
Muze to byt velmi nebezpecne, nevim jak vypada opar, jak tu nekdo zminoval, ale napadly me dalsi 2 veci: a) zarostle chloupky po holeni - muzou napachat velkou paseku; b) furunkl (karbunkl) - vygoogluj si to. Na to druhy trpel pritel, take v oblasti trisel a niz. Do dnes se mu obcas vyskytne, ale uz v mirnejsi forme, nez kdysi. Rozhodne nemackat nez dozraje, ani potom, odtekani hnisu by se melo pomoct, ale mackani povede k tvorbe stejneho zanetu jinde.
Proto radim vyhledat doktora - aby ti rekl s jistotou, co je to. Nevim postup osetreni zarostlych chloupku.
U furunklu bych nedoporucovala nechat to vyrezat - i kdyz je to jediny zpusob jak to dukladne vycistit, ale pritel po takovem zakroku ma osklivou jizvu. Mozna to bylo jen „neumenim“ doktora, kdovi…
Nicmene kdyz uz to praskne a vyteka hnis, je treba udrzovat to misto v max. cistote - nejlepe omyvat hypermanganem.
Ted ctu, ze pises, ze jsou mensi… furunkl je vetsi a zatvrdly, obcas i rozmeru holubiho vejce.
Cernou mast rozhodne nedavej, dokud nevis co to je. U tohoto problemu by mohla vest ke zhorseni prubehu.
Sofin píše:
Ahoj,
mám problém, sem tam se mi někdy udělají na pyskách nebo v tříslech boláky, jsou menší, bolestivé, někdy prasknou, vždy se ztratí, ale zůstane po nich tmavý flek.
Teď se mi ale přihodilo, že se mi udělal, opravdu velký, bolestivý, mažu ho černou mastí.
Nemáte někdo zkušenost s těmito boláky…Díky
To může být herpes, kapavka, syfilis..cokoliv. Zajdi si radši hned na gyndu, čím dřív to vyléčíš tím lépe.
neprodělala si hpv virus mužou to byt bradavičky vypadá to podobně jak popisuješ ![]()
Děkuji za názory,
určitě si zajdu na gyndu, už to teda postupně ustupuje, jak to mažu černou mastí.
Opar to nebude, co jsem si početla, tak je pravda, že se mi to objevuje, po holení..ach ty chloupky a taky když si vemu kalhotky tanga, tak mi dělají neplechu.
Hezký den
Mně na gyn.řek že to je z holení,ale ta černá mast
ona to jako by rozežere tak bych to raději nedávala
neboj ono pokud to bude neúnosné tak ti to rozříznou a vyčistí mně říkal že to není tak hrozný a nedělal to prostě si to vždycky nahřej ve vaně sprchou apokus se to vymáčknout.Držím palce a soucítím ![]()
Dobře díky, zkusím to nahřát a teda vymáčknout, stejnak z toho teče …
Dobrý den, nevím jestli řeším stejný problém ale cca 3 tydný jsem se holila tam dole a pořezala se a asi jsem se pořezala i na okraji velkého stydkého pysku..........ted tam mám takový vodnatý puchýř normálně ho necítím ale když ho zmáčknu tak bolí může to být z toho říznutí jak dlouho se to bude hojit ?Myslím že žádná pohlavní nemoc to nebude jelikož máme celé těhu zakázaný sex a jsem 26 tt ženy poradte už jste se někdy takhle blbě pořezaly nebo mám mít strach
Míšo já bych si zašla na gyn. určitě ti poradí může to být i opar třeba radši si tam zajdi párkrát jsem se už fikla a nikdy mi to nic neudělalo
ať vše dobře dopadne ![]()