1 dort pro mého přítele - zn. panna u plotny

24
10.6.15 14:34

1. dort pro meho pritele zn. panna u plotny

Zdravím, přítel má koncem měsíce narozeniny a vyslovil nevšední přání abych mu dort upekla já sama, jako bych už nešílela ze shánění dárku :nevim:
V pečení mám zkušenost jen s muffiny, lineckym cukrovim ale dort jsem ještě nepekla.
Prosím o radu na nějaky jednoduchy dortík ktery nebude přílišně krémovy spíše ovocný a na kterem nějake chyby mužu zamaskovat.
Děkuju moc za rady a třeba i fotečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
10.6.15 14:37

@Mrs.Grey udělej klasickou piškotovou formu, nahoru ovoce a želatinu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
10.6.15 14:38

@Mrs.Grey
krtka? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
10.6.15 14:41

@martina.se to zní hezky take mě to napadlo ale musí být ten dort pečený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1118
10.6.15 14:48

Zkus krtkuv dort na plech :) je jednoduchej a faaaaakt dobrej :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.6.15 14:50
@Mrs.Grey píše:
@martina.se to zní hezky take mě to napadlo ale musí být ten dort pečený.

jen spodek jo, vršek ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
10.6.15 14:57

@martina.se to by šlo, myslite že ten piškot by šel udělat čokoladový a místo krému jej potřít marmeládou? popřípadě nějaky lehky krem? vubec si to nevovedu predstavvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
10.6.15 15:14

@Mrs.Grey čokoládový korpus v kombinaci s marmeládou bude strašně sladkej.. pokud tedy nejsi zdatný expert a nepodaří se ti trefit přesný podíl a nebudeš muset popatláním nic maskovat a podaří se ti korpus křehký, a budeš se s tím piplat těsně před podáváním, jinak korpus nasákne marmošku a bude to hatlamatla

k čoko korpusu spíš zakysačku se šlehačou atd., dobře se to chuťově doplňuje, akorát mít místo v lednici..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
10.6.15 15:22

Upeč si piškotový těsto v dortový formě, rozkroj na 3 placky, potři marmoškou. Vyšlehej si šlehačku se ztužovačem a zakysankou a protři placky, eventuelně ještě vyskládej třeba jahodama. Na vrh uděj jahodovou želatinu - rozmixuj jahody, oslad, přidej želatinu a svař do husta. z boku dort potři krémem a obsyp kokosem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
10.6.15 15:25

@kjhui myslela jsem neco jako sacher dort na ten zpusob, je na vyber bud nahore ovoce nebo polit čokoladou a ozdobit, mám pero na čokoladu tak udělat ozdoby na něj místo ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
10.6.15 15:36

@Mrs.Grey ovocné dělám takto - piškotový korpus, podle síly překrojím 1-2×, promažu, dám ovoce. naghoru zase mazání, ovoce, zaliju želatinou, popř dozdobím.
mazání je dobré tvaroh+šlehačka+cukr+ztužovač. A nebo taky mascarpone+tvaroh+šlehačka+ztužovač+cukr.

A nebo když měl být větší a luxusnější, vytunila jsem ho čoko trubičkami a přidala druhé patro. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
10.6.15 15:37

@Mrs.Grey
jo a pokud budeš mít jenom jeden pokus a chceš udělat efekt, tak radím koupit smetanu na šlehání v několika kusech a značkách (plus více kusů toho co s ní budeš smíchávat), nevím proč ale tak třikrát za poslední rok jsem ze šlehačky vyšlehala málem máslo, ale mrcha ne a ne se ušlehat do tuha.. přitom šlo o normální osvědčené značky, tj. buď to občas nějak šidí anebo to některé obchody/přepravci blbě skladovali, nevím, ale prostě mít v lednici případně suroviny na druhý pokus..

jo a konec konců, možná si kup do foroty i toho krtka a čokopolevu nebo kokos, kdyby se to netoto, tak ať máš aspoň něco (a přítel snad ocení i tu snahu :-) že dostal dort č. 2 a nepodpálila jsi kuchyň.. a jednou budete mít veselou historku k dvacátému výročí)

Příspěvek upraven 10.06.15 v 15:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
10.6.15 15:38

Krtek to jistí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
10.6.15 15:49

@kjhui jaká smetana to byla? já kupuju modrou kunín (31%) a v pohodě, už několik let. Nebo pak červenou kunín (40%)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
10.6.15 15:56

@atominnka
modrej kunín a občas krabičková madeta.. právě, za ty leta ověřený kousky co nikdy nezklamaly (ano, jsem typický ohrnovač nosů nad „nounejmy“ co se jídla týče) a pak najednou tohle..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí