1. hexavakcína - kdy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20557
5.7.11 16:50
OlinkaB píše:
hmmm, takže někdo z vás byl ve dvou měsících, další ve třech a někdo dokonce déle. Hmmm, tak teď babo raď:-)

Očkuje se podle zdravotního stavu a celkového prospívání. Takže tady dostaneš všehochut rad. Rozhodnout se musíš jen ty sama… :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13749
5.7.11 18:43

Olinko standardně se očkuje cca ve 3. měsíci, ale záleží na tobě, posunout to jde :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
6.7.11 08:35

ve 3 měsících:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2483
24.10.11 18:55
:kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
9.11.12 00:15

Obnovuji diskusi:
Nevíte prosím někdo, do kdy musí být aplikována ta 4. tedy poslední dávka hexavakcíny? Je mi jasné, že podle zákona do 18 měsíců, ale dcera je stále nemocná. Jde mi o to, aby to celé očkování nepřišlo na zmar kvůli pozdě podané poslední dávce. Tak jaký je tam časový limit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
9.11.12 07:11
@Gina108 píše:
Obnovuji diskusi:
Nevíte prosím někdo, do kdy musí být aplikována ta 4. tedy poslední dávka hexavakcíny? Je mi jasné, že podle zákona do 18 měsíců, ale dcera je stále nemocná. Jde mi o to, aby to celé očkování nepřišlo na zmar kvůli pozdě podané poslední dávce. Tak jaký je tam časový limit?

Jak měla jednotlivé dávky daleko od sebe? Kdy byla poslední?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
9.11.12 08:50
@peggy.sl píše:
Jak měla jednotlivé dávky daleko od sebe? Kdy byla poslední?

První dostala ve 2 měsících, druhou ve 3 měsících, třetí, tedy poslední oslední měla 4.8.2011 ve 4 měsících a kousek. Takže dneska už je to přes rok. :? Na netu jsem zjistila jen, že mezi 3. a 4. dávkou musí být pauza minimálně půl roku, což máme bohatě splněno. Pediatr chtěl očkovat v 18. měsících, což jsme jaksi nestihli, páč od té doby má furt nějakou rýmu, kašel :roll: Teď je jí 19,5 měsíce. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
9.11.12 11:00
@Gina108 píše:
První dostala ve 2 měsících, druhou ve 3 měsících, třetí, tedy poslední oslední měla 4.8.2011 ve 4 měsících a kousek. Takže dneska už je to přes rok. :? Na netu jsem zjistila jen, že mezi 3. a 4. dávkou musí být pauza minimálně půl roku, což máme bohatě splněno. Pediatr chtěl očkovat v 18. měsících, což jsme jaksi nestihli, páč od té doby má furt nějakou rýmu, kašel :roll: Teď je jí 19,5 měsíce. :think:

Aha… :D
Udává se, že je ideální očkovat poslední posilující dávku ideálně do roka od poslední, takže to jste stejně prošvihly..
Takže bych počkala až bude malá min. měsíc bez rýmy a kašle a potom naočkovala..(já bych teda neočkovala, ale to je mimo téma :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
9.11.12 11:04

@peggy.sl díky za info :kytka:. No takže ta poslední je už stejně k prdu teda. :nevim: Zeptám se doktora, co na to říká, až tam půjdem, páč i kdyby očkoval v těch 18 měsících, tak to máme stejnak trochu přetažený. Jo a už tvrdí, že má být zdravá jenom týden, ale na to mu teda seru :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř.Marie
9.11.12 15:02

@Gina108, taky bych počkala už je to stejně přes rok :nevim: (myslím, že je to minimum být měsíc zdravá před očkováním), pokud máte nějaké vážnější/hodně časté problémy asi bych se poradila i s imunologem. A ohledně termínu bych kontaktovala Petráše na www.vakciny.net v tomhle se myslím vyzná ;)

• Citovat
  • Upravit
895
27.10.14 16:05

Minulý týden jsme byly na první hexe ve 3,5 měsících. Malá měla vysoké teploty a další dávky bych chtěla odložit. Nevíte, jaký rozdíl může být mezi jednotlivými dávkami?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
27.10.14 16:18

@Petra274
až půl roku
A zkus si domluvit jiné schéma -2+1 a klidně i jinou vakcínu, pokud na tuto reagovala špatně

edit, ujelo mi čísílko 8o

Příspěvek upraven 27.10.14 v 23:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
27.10.14 18:59

@Petra274 můžeš dat o dávku min (schema 2+1), nebo co nejvice „natáhnout“ čas mezi dávkami. 3+1 je podle vyhlášky a taky se očkuje do 18 měsíců, tzn. +1 musi byt očkována v 18 měsíci veku, aby byla splněna vyhláška. Mezi posledni základní a tzv. +1 je minimalni rozestup pulroku a maximalni rozestup je rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25133
27.10.14 19:12

@Petra274 Co to je vysoké teploty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
27.10.14 19:14

Nezapomeňte to nahlásit pediatrovy, aby to zapsal do karty a s ostatníma dávkami bych byla maximálně opatrná.
Další reakce mohou být horší. Nestraším-je to realita.
Můžete ještě přemýšlet o Pediacelu
Je bez oné nepotřebné žloutenky B-pokud budete chtít dát dítě do školky a nic se nezmění, tak ji můžete doočkovat individuálně.
Osobně bych Hexu už nedala. Ale je to na Vašem uvážení, Vy nesete za své dítě odpovědnost a nikdo Vám nemůže nařizovat ať už očkování nebo neočkování. Je to na Vás.
Držím palečky, ať se správně rozhodnete a malá je v pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek