Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, když sis zvládla ty dva týdny píchat injekce, zvládneš to i teď.
Já čekám dvojčata, jedno z IVF a jedno omylem přirozeně (ale u mě důvod, proč jsem šla do IVF nebylo to, že bych nemohla otěhotnět). Pokud budu chtít třetí, tak budu muset zase přes IVF (taky nemám nic zmraženo) a vůbec bych se nebála jít do toho znova, je to sice nepříjemný, ale za těch pár týdnů nepohodlí to stojí ![]()
@Velešínka3 asi máš pravdu, dělám z toho moc velký drama, jenom když si ale vzpomenu, já byla normálně na facku, fakt chudák můj chlap ![]()
Ahoj. Můj příběh je podobný jako tvůj. První IVF a až šestý den kultivace se vytvořilo jediné embryo a z něj máme syna. Nyní je synovi 1,5 roku a v pondělí jsem byla na KETu v rámci druhého IVF. Tak teď čekám na výsledek. U nás je důvod pro IVF kvůli minimálnímu počtu spermií u manžela, přirozeně by se nám to nepovedlo ani za milion let. Taky se mi nechtělo znovu do toho kolotoče návštěv CARu, s dítětem to bylo složitější. Ale chtěla jsem pro syna sourozence. Nyní v rámci druhého IVF se nám podařila dokonce 2 embrya, tak máme ještě jedno zamrazene.
Jeee tak to je super že se podařili dvě, tak budu držet palce ať to klapne, já byla dnes v poradně, vzali mi krev na AMH a pichli injekci na spuštění MS protože tu jsem naposledy měla v květnu
jen mě teda udivilo že výsledky AMH jsou třeba až za měsíc
@Anonymní píše:
Jeee tak to je super že se podařili dvě, tak budu držet palce ať to klapne, já byla dnes v poradně, vzali mi krev na AMH a pichli injekci na spuštění MS protože tu jsem naposledy měla v květnujen mě teda udivilo že výsledky AMH jsou třeba až za měsíc
Děkuji. Testovat budu v pondělí. Poprvé mě bolely prsa a pichalo v břiše. Teď mě spíše bolí vajecníky a prsa se zvětšily. A jsem nafouklá. Uvidíme, co z toho bude…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Prosím o zachování anonymu
na první dítě jsme s manželem čekali 6 let, po kolotoči clostilbegytů, různých injekcí a IUI jsem nakonec skončila na IVF z prvního pokusu díky bohu máme syna (3 roky) ale nic nám nezůstalo, prostě ze 6 oplodněných vajíček bylo jen jedno kvalitní a z něj máme syna, za ty 3 roky jsem do jiného stavu nepřišla a tak mě čeká všechno znova, další injekce do břicha, šílené stavy nálad, obrovské chutě na jídlo
prostě vůbec se mi do toho nechce, ale druhé dítě bych moc ráda, hlavně chci ať má syn sourozence, má rád druhé děti. Pojďme se podpořit
příští týden mě čeká první konzultace v CAR
Tak jsem si myslela že druhé dítě nám klapne doma hezky, normálně, ale ne