1. IVF trvá 3/4 roku?!

Anonymní
15.6.24 08:04

1. IVF trva 3/4 roku?!

Ahoj holky, prosim o radi a info, jak postupovaly vase IVF centra. A jaky je zasasdni riodil ve vyhodach/nevyhodach: nativni cyklus vs stimulovany pred KET. Mam uz nekolikrat odlozeny KET a uz z toho zacinam byt nepricetna a mam sto chuti zmenit IVF centrum (Gennet). Je normalni, ze po 3/4 roce nemame dokoncene ani prvni IVF? Od zacatku nas provazi same anomalie: pri ovarialni stimulaci mi dali kratky protokol a mam z toho jedno jedine embryo. Pominu to, ze po narkoze jsem mela anafylakticky sok na keky v kapacce, takze me to na tyden vyradilo z provozu. Pak mi teprve rekli ze priste by se teda delal dlouhy protokol - proc sakra?! Proc to nemuzou udelat rovnou? Stejne clovek bere hormony a je z toho zniceny, tak jestli jich je vic nebo min uz me prijde jedno.

Je mi 36 let a do CAR jsme poprve prisli pote, co to 2 roky neslo doma prirozene a ani za “asistovane” ovulaci od gynekolozky, kdy jsem tam dochazela na kontrolu ovulace a ridila podle toho sex doma + brala podpurne leky (Myoovunelle). Rekla bych, ze uz podle tohohle by meli vedet, ze u nas to nebude jednoduche a nekde musi byt zakopany pes. Jsme stary a jdeme do CAR pozde. Neni nam 20 a nejdeme tam po par mesicich neuspesneho snazeni. Pak mi v Gennetu udelali 1. pokus ve forme IUI, ktere nevyslo, mezi tim nam udelali geneticke testy, ktere vysly blbe, takze musime mit geneticky test embrya (to samo o sobe prodluzuje cely IVF proces minimalne o mesic), vubec nezkoumali proc to nevyslo a jake mohou byt priciny takhle malo vajicek. Do toho jsem se 100× ptala, jestli mam OK hormonalni profil, protoze na sobe po mnoha symptomech pozoruji, ze nemam v pohode hormony, porad mi tvrdili, ze vysetreni byla OK. Pak jsem pred KET vzdy onemocnela (nervy, spatna imunita, nespavost, alergie…), tak mi to odlozili, a ted tesne pred finishem, kde mi rozhodli o nativnim cyklu, tedy KET bez stimulace - hadejte co se nestalo: par dni pred naplanovanym KET mi z krve zjistili (teprve!) ze moje telo neprodukuje progesteron jak by melo, takze to ZASE o mesic posouvame. Ja vam rikam, jsem tak strasne nastvana, ze ta moje doktorka proste neumi odhadnout situaci, a nenapere do mnou rovnou dlouhy protokol a stimulaci, kdyz uz jsme to tolikrat odkladali. Kratky protokol se u me nevyplatil uz u toho odberu vajicek, protoze jsem jich mela malo. Mame kvuli tomu ted jeden jediny pokus, mam zamrazene jen jedno embryo - pak z doktorky teprve vylezlo, ze pri delsim protokolu by jich bylo vic… to jsou sakra nejake postupy dane pojistovnou nebo ja nevim? Zacinam z toho mit pocit, ze CAR centra akorat masti kapsy a benefituji z toho, kdyz to tam cloveku trva dlouho. Nemuzu si pomoct. Ted totiz budu mesic zase v nervech, ze zase onemocnim nebo se stane neco jineho, co to zase posune. V zivote sem se tolikrat na menstruaci netesila jako ted, protoze kdyz to dostanu, je novy cyklus a novy “pokus”.

PS: k psychologivi chodim, dokonce i na akupunkturu, ale jak vidite, ani to nepomaha.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2276
15.6.24 08:28

My třeba máme syna z Gennetu a věřila jsem jim.
Taky jsem měla krátký protokol a fungoval, ale oni to neodhadnou dopředu, že zrovna vám to fungovat nebude!
Nemůžou začít stimulaci hned. Tělo si musí odpočinout od zákroků, hormonů🫣

Pokud se vám to nelíbí, tak není nic jednoduššího než se sebrat a jít na kliniku jinam :)
Klinik je hromada a stačí si jen vybrat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.24 08:35
@peta1003 píše: Více

Jenze mezi zim co moje telo odpociva, jak vy pisete, tak mi chradne vse ostatni - psychika, nalady, manzel uz je z toho taky cim dal tim vic v haji. Kazdy dalsi mesic cekani = +2 kila z nervu.
Jsem rada, ze se vam z Gennetu povedl syn, nejde mi tak ani o zadnou statistiku a viru ze se to jednou snad povede, ale o to, ze jeta cesta dlouha uz ted, a v podstate jsme teprve na zacatku a nemame IVF cyklus ani dokonceny!

• Citovat
  • Upravit
6633
15.6.24 08:44
@Anonymní píše: Více

Jenže podle toho co píšeš je hromada odsunů díky tvému zdravotnímu stavu, za který oni nemohou.

Tak neječ v diskuzích a pracuj hlavně sama se sebou. Pokud se ti nezdá jejich postup, opravdu jdi jinam. Důvěra je hodně velká část procesu. To není špatná rada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30791
15.6.24 08:44

Za prve kazdy clovek je unikat a u navrhovani personalifikovaneho pristupu bohuzel zatim nejsme. Za druhe malokde, a ve zdravi nejmene, to funguje tak, ze clovek si dupne a ono to pujde. Verim, ze odbornici ve vetsine pripadu delaji to, co jim radi osobni zkusenosti, a samozrejme nejake postupy jsou take dane. Je mi to lito, centrum urcite zmenit muzes, ale problem muze byt hlavne ve te tve rozhazene psychice. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9280
15.6.24 09:02

Ten krátký protokol se ale u starších žen většinou dává. Oni opravdu nemůžou vědět jak na szimulaci budeš reagovat zrovna ty. A ano často je to pokus omyl. Bohužel.
Já tam žádné velké pochybení ze strany CARu nevidím.
A jen k té psychice. Přijde mi brzy se hroutit, protože nám vyšlo první dítě až u 3.IVF a celkově to byl asi 12. transfer a 3 roky od první návštěvy CARu. Zkus na tom zapracovat.
Moc bych ti přála, aby ti vyšel hned první KET, ale většinou to tak nefunguje :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
15.6.24 09:10

Lékař nikdy přesně neodhadne, jak bude tvoje tělo reagovat. První ivf je vždy nástřel, testuje se na něm, jak bude tělo reagovat. Někdo zareaguje dobře, jiný ne. To je prostě realita. Vztekat se, že ti nedali dlouhý protokol, je nesmysl. IvF trvá dlouho, zvlášť to první, kdy ti musí udělat všechna vyšetření. Buď ráda, že vám udělali hned genetiku, to bohužel není běžný a většina center ho dělá až po neůspěšných ivf. Díky bohu za ty osvícený. KETy odkládali kvůli tvýmu zdravotnímu stavu, to není jejich chyba, to je překážka u tebe. A že tvoje tělo nemá dost progesteronu, to je nejspíš problém posledních cyklů, protože hormonální profil ti dělali. Tak budeš mít KET v řízeným cyklu. A co?
Měla jsem jedno embryo, řízený KET a stačilo to. Možná by bylo dobrý k tomu přistupovat víc s pokorou než se pořád vztekat a hledat viníka. Velký viník je v tvé psychice a přístupu. Chce to se zklidnit, trochu si vyčistit hlavu a hlavně si tam srovnat, že nikdo z tebe zbytečně peníze netahá. Pro CAR je největší reklama a přínos peněz úspěšný IVF, ne to, že by si tam zbytečně někoho drželi a dělali naschváli.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.6.24 10:24
@kavenka píše: Více

ale to je přesně to co píšu - nemám hotové ani 1. IVF a už se hroutím. A víš proč? Protože vás tady průběžně už několik měsíců pročítám, a celkem často tu píšete to samé, včetně tebe, že jsi měla x IVF cyklů a x transferů… tak jak po takovém komentáři/komentářích může člověk být OK, když jsem ještě nedokončila ani první IVF? Četla jsi název téhle diskuze? Jen si to u mě spočítej - když u mě 3/4 roku trvá jedno IVF, tak ty tvoje 3 IVF by mi trvaly 2,5 roku! To je ten problém, se kterým se peru… a uvědomuju si, že jsem na začátku a že to nemusí vyjít, ale štve mě, že nemám více embryí, ty sama píšeš o 13 KETech, tak já se sotva dopracuji k jednomu…

sorry ale není se čemu divit že panikařím a vztekám se na všechny strany a že zpětně vím, že se u mě mělo postupovat jinak… jen mi vadí, že mi to doktorka vše říká a vysvětluje za pochodu a nedává mi vybrat…

a ano, CAR nemůže za můj zdravotní stav, to je jasné - ale jde o to, že když mám zdravotní stav takto v preli a nevíme co bude dne a hodiny, tak posouvání o další měsíc akorát zvyšujeme riziko, že zase někde něco chytnu nebo se zase něco u mě poere…

omlouvám se za výrazy

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.6.24 10:26
@kavenka píše: Více

no vidíš, a pak člověk nemá panikařit, když zleva zprava slyším přesně to, co říkáš ty (a je to bohužel pravda), že málokdy 1. KET vyjde… tak to mám před sebou hrubým odhadem tak 5 let chození po CARech a absolvování opakovaných odběrů a transferů, který mě akorát zhuntujou… to budu super energická matka po tomhle všem, fakt.

• Citovat
  • Upravit
Janli
15.6.24 10:39

Tak se na to vykašli a neměj děti. Jestli tě tak hrozně pokládá tohle, tak co teprve těhotenství a dítě? Prošla jsem si toho dost než se mi první dítě narodilo a přesto to byl všechno čajíček proti těhotenství a mateřství. U tebe se nemělo postupovat jinak. První protokol se u starších dává krátký, má to svoje důvody. Dlouhý taky u tebe nemusí fungovat vůbec, jen zkusí změnu. Měla by sis najít psychologa a hodit se do klidu, protože ten stres, co si vytváříš, je to nejhorší.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.6.24 10:52
@Janli píše: Více

Tak doufám, že až budeš mít zase nějaký těžký chvíle, aby tě někdo takhle „podpořil“ jako ty mě. Tak neměj děti - to je fakt bezva, díky, to mě vůbec nenapadlo.

Radši už sem nic nepiš.

• Citovat
  • Upravit
Janli
15.6.24 10:58

Chápeš vůbec v jaké jsi tenzi? Jak strašně jsi rozhozená a že si většinu způsobuješ sama? Ty nemoci před KETem si tělo vyvolává samo, protože se tomu brání. Já neutěšuju a nesluníčkařím, nevidím v tom smysl. Pojmenovávám věci narovinu. A myslím, že bys tohle měla o půl roku odložit a nejdřív se dát dopořádku. Srovnat si hlavu, zbavit se stresu a uklidnit se. Chápu, že jsi zoufalá, ale prostě to hrozně přeháníš.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.6.24 11:02
@Janli píše: Více
čemu jsi nerozuměla na větě „už sem radši nic nepiš“? Já si sem nešla pro žádný sluníčkový názory a utěšování, jak ty píšeš, ale jako vpálit ženský, co se trápí s IVF, že nemá mít radši děti?

Jdi do háje, fakt.

@admin

• Citovat
  • Upravit
2737
15.6.24 11:13

Já teda souhlasím s @Janli (dobře, úplně ne s tím nemít děti), ale je z tvých příspěvků cítit hrozná frustrace, nasranost a psychické nepohodlí nebo jak bych to nazvala. A to bys měla řešit v první řadě, jak ti tady už holky psaly. Kopat kolem sebe není řešení.
Pokud jsi v Gennetu nespokojena, můžeš přeci přejít do jiného CARu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.24 11:27

Anonymní tulipánku, rozumím ti. Já jsem měla IVF před mnoha a mnoha lety, kdy tahle metoda byla u nás ještě v plenkách. Nebyly zkušenosti, nevěděla jsem do čeho jdu. Ale byla to ve 37 letech asi poslední šance. Před tím sedm let snažení, hormony, operace, bez výsledku. Už jsem se vnitřně smířila i s tím, že teda vlastní děti mít nikdy nebudu. Pak se naskytla tahle možnost a vyšlo to. První pokus byl k ničemu, protože jsem těsně poté onemocněla, ale měla jsem dva " zmrzlíky". Tenkrát mi pan doktor řekl, ať jedu na dovolenou, pořádně si odpočinu a že to zkusíme podruhé. No, taky když jsem slyšela všechny ty příběhy, jak už tam byla paní po patnácté, tak jsem tomu moc šancí nedávala a už jsem to brala jako hop nebo trop a když ne, tak že už to. zkoušet nebudu. No a povedlo se. S komplikacemi, ale vyšlo to. Vím, ono se to snadno řekne, nemysli na to, uklidni se atd., ale opravdu ta psychika a určité smíření s danou situací je moc důležitá. Možná bys měla chvíli vysadit, dát se dohromady, třeba si vzít delší dovolenou a odjet někam, všechno si v sobě srovnat a přijít na jiné myšlenky. Teď toho máš plnou hlavu a tělo se podvědomě brání. Držím ti palce, ať jsi hlavně v pořádku a přeju hodně štěstí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex