Neplodnost a další problémy

Anonymní
14.6.24 13:21

Neplodnost a další problémy

Ahoj, jdu se svěřit. Právě jsem se dozvěděla, že vinou od narození částečně nefunkčního hypotalamu, jenž řídí také pohlavní hormony nemám funkční vaječníky a samozřejmě ani vajíčka. Doktor mi doporučil darovaná vajíčka, což je sice skvělé, ale nemám momentálně partnera a kdoví, jestli si vůbec nějakého někdy najdu. Jsem také panna ve 26 a kromě výše zmíněné novinky mívám od dětství sníženou imunitu a ve vážných situacích i hypoglykémii. Chřipka pro mě často znamená odjezd do nemocnice na kapačky. To taky na sebevědomí zrovna nepřidá. Mám pocit, jako by na mě někdo od narození přilepil cedulku s názvem: vadná. Já vím, že to teď hrotím, ale hodně mě ta zpráva vzala. Sice jsem věděla, že moje plodnost nebude ok, ale nikdy mě nenapadlo, že se to možná ani nepovede. Navíc i kdybych otěhotněla, byla bych podle lékaře riziková a hrozil by mi předčasný porod, protože mám nevyvinutou dělohu. Já vím, že není konec světa i mého života, a že se ještě můžu radovat, že nemám horší diagnózu. Velice dobře vím, že můžu třeba adoptovat, nebo být pěstounkou či případně můžu žít pěkný bezdětný život. Ale…Vždycky jsem chtěla být matkou, být těhotná. Už jako malá. Prostě mě to oznámení strašně vzalo :,( Má někdo taky případně problémy s plodností? Jak jste se s tím smiřovaly? Dotazy o tom, že jsem pěkně pitomá, že tu řeším takovou titěrnost, zatímco jinde lidé umírají nebo řeší vážné problémy, prosím vynechte. Vím to sama, jen jsem se potřebovala svěřit.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
14.6.24 13:50

Ale tak ono když lékař řekne „neplodnost“ tak to tak taky vždycky nemusí být. Mám také určitou „formu neplodnosti“, děti tedy zatím nemám, ale doufám, že budu mít, snad i přirozeně. Ale vím o hodně holkách se stejnou diagnózou, co otěhotněly, ikdyz doktor tvrdil, že to nikdy, kór přirozeně, nepůjde.
Navíc u tebe, když doporučil darovaná vajíčka přichází tedy v úvahu umělé oplodnění.
A přítel se určitě nějaký najde ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.6.24 13:57

Mám kamarádku co jí řekli že mít děti nikdy nebude… No a má dvě, přirozeně. Stačilo jen změnit úplně životní styl.

• Citovat
  • Upravit
2003
14.6.24 14:08

A jak se chceš v takovém stavu o ty děti starat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ZinaJudita1
20.6.24 12:02

Máš to v životě těžké, ale hlavu vzhůru. Musíš na sebe dávat pozor, abys byla zdravá a co nejméně nemocná, když ti tedy hrozí ty hospitalizace kvůli snížené imunitě. Úvahy o dítěti jsou sice hezké, ale měla bys začít tím, že si najdeš partnera. Každé dítě má také právo mít otce. Ženy často uvažují o dítěti jednostranně-ze svého pohledu, ony chtějí dítě - ale nejdůležitější je přece mít na to chlapa, protože bez chlapa žádné dítě nebude.
Ty navíc píšeš, že jsi panna. Zase, myslím si, že nejdříve by sis měla najít přítele, aspoň rok nebo dva roky s ním chodit, zahájit sexuální život - užít si taky trochu sexu a teprve potom plánovat další věci. Zvážila bych svatbu/manželství, ale pokud ne, tak jenom partnerství a plánování dětí.
Tvůj lékař ti těhotenství úplně nezakázal, sdělil ti akorát, že to bude rizikové a budeš více hlídaná, ale to se dá v pohodě zvládnout, stejně jako předčasný porod. Prosímtě, každé druhé těhotenství je dnes rizikové kvůli různým faktorům, takže bych se vůbec neznepokojovala. Pokud je mateřství tvůj sen, pak za ním jdi a splň si ho! Je to přece tvůj život a ty máš právo prožít ho, jak sama chceš :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

K2 Complex