Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Vždyť už jsme ti psal, ať si klidně dáš. Opíjet se snad nehodláš.
Občasná sklenka fakt ničemu nevadi. Potom samozřejmě už ne ale teď klidně…
Já mám za sebou několik cyklů IVF a nepila jsem vždycky až po transferu.
Myslíš, že když založila jinou diskuzi, dostaneš jiné odpovědi? Ač mi teda moc nesedí přístup alkoholu na nervy, tak občasná sklenička opravdu neudělá nic, a to ani s AMH. On ti nějaký doktor naridil kompletní abstinenci? Mně všichni říkali, ať se chovám normálně, hlavně žádný stres. Procesama ivf jsme v součtu procházeli nějakých 8-10 let a ne, stoprocentní abstinent jsem teda rozhodně nebyla.
Před jsem pila, co jsem vysadila dost dopředu byl kofein.
Jeden transfer dokonce schválně červené víno, na růst sliznice a stejně nepomohlo, transfer se zrušil.
@kavenka píše: Více
jj, tak jsem to myslela, ne se opíjet, ale prostě nechci mít výčitky a psotník, občas ta sklenička prostě uklidní a udělá svou službu, než nějaký nealko Birell ![]()
Kdyz jsem stimulovala na odber vajicek, tak jsem alkohol nepila. Nepila jsem alkohol cely cyklus, co mel probehnout transfer. Ostatni cykly jsem to neresila. Samozrejme s mirou.
@Caridina píše: Více
diky moc za info… pred tim odberem vajicek jsem si taky rikala, ze to ma vetsi vyznam asi, kvuli kvalite vajicek… a myslis ze to ma vliv na to, aby vubec sly oplodnit a clovek z toho vubec mel nejaka embrya? me furt neni jasny co na co ma vliv, pardon, mozna znim jak blbec…
Hele, Věř tomu, že kdyby se vědělo, že sklenička vína během cyklu ivf může negativně ovlivnit kvalitu embrya, tak by doktoři práskali bičem a vydávali důrazná varování. Se divím, že ještě někdo přes to ivf těhotni, neb jsem si jistá, že kdo neabstinoval do té doby, 99,9 procent si jich fakt několikaměsíční půst nedává
Pokud nevěříš emiminu, zeptej se kteréhokoliv doktora v caru.
@ugluk píše: Více
Embryu alkohol vadí. Zda vadí před tím, to nevím, ale ve světě se mluví o tom, že alkohol není bezpečný nikdy. U nás je tolerance k alkoholu vysoká, takže tady se pisatelka dozví, že to nevadí. Já bych se bála.
@Kipa22 píše: Více
Vždyť není těhotná ani nemá po transferu…. Sklenička proseca ti pomalu ani nedoputuje do krve…..
@Kipa22 píše: Více
Několik měsíců před početím skleničku vína? Ale no tak…
Já vím, že tohle je kontroverzní a stupidní dotaz, proto prosím, neodsuzujte mě, ptám se opravdu ve vší počestnosti, jen jak jste to měly vy… a co vám řekli doktoři. My máme celkem zdlouhavé a komplikované IVF (dlouhý IVF cyklus kvůli genetickému testu embryí), do toho nějaké pauzy/posouvání kvůli zdraví apod… no když to zkrátím, už mě docela se*re abstinovat tolik měsíců, mám z toho nervy, jsem prostě ten typ, co si po práci občas dal skleničku/dvě vína. Vadí to hodně? Když si prostě budu dávat pár skleniček, ale ne se opíjet, ale prostě doma jednu/dvě na nervy? Jak jste byly striktní vy? Alkohol má vliv na hodnoty AMH ne? A to mám kupodivu dobré, u nás s manželem je problém v genetice a imunitě u mě… Ale třeba jsem mimo. Díky.