(občasný) alkohol a IVF

Anonymní
29.5.24 16:22

(občasný) alkohol a IVF

Já vím, že tohle je kontroverzní a stupidní dotaz, proto prosím, neodsuzujte mě, ptám se opravdu ve vší počestnosti, jen jak jste to měly vy… a co vám řekli doktoři. My máme celkem zdlouhavé a komplikované IVF (dlouhý IVF cyklus kvůli genetickému testu embryí), do toho nějaké pauzy/posouvání kvůli zdraví apod… no když to zkrátím, už mě docela se*re abstinovat tolik měsíců, mám z toho nervy, jsem prostě ten typ, co si po práci občas dal skleničku/dvě vína. Vadí to hodně? Když si prostě budu dávat pár skleniček, ale ne se opíjet, ale prostě doma jednu/dvě na nervy? Jak jste byly striktní vy? Alkohol má vliv na hodnoty AMH ne? A to mám kupodivu dobré, u nás s manželem je problém v genetice a imunitě u mě… Ale třeba jsem mimo. Díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
29.5.24 16:34

Vždyť už jsme ti psal, ať si klidně dáš. Opíjet se snad nehodláš.

• Citovat
  • Upravit
11802
29.5.24 16:35

Občasná sklenka fakt ničemu nevadi. Potom samozřejmě už ne ale teď klidně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
513
29.5.24 16:38

Já mám za sebou několik cyklů IVF a nepila jsem vždycky až po transferu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
29.5.24 16:59

Myslíš, že když založila jinou diskuzi, dostaneš jiné odpovědi? Ač mi teda moc nesedí přístup alkoholu na nervy, tak občasná sklenička opravdu neudělá nic, a to ani s AMH. On ti nějaký doktor naridil kompletní abstinenci? Mně všichni říkali, ať se chovám normálně, hlavně žádný stres. Procesama ivf jsme v součtu procházeli nějakých 8-10 let a ne, stoprocentní abstinent jsem teda rozhodně nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.24 17:03

Před jsem pila, co jsem vysadila dost dopředu byl kofein.
Jeden transfer dokonce schválně červené víno, na růst sliznice a stejně nepomohlo, transfer se zrušil.

• Citovat
  • Upravit
9280
29.5.24 17:57

Pila jsem normálně. Piju tedy spíš příležitostně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.24 09:26
@Janli píše: Více

jo a kde? :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.5.24 09:27
@kavenka píše: Více

jj, tak jsem to myslela, ne se opíjet, ale prostě nechci mít výčitky a psotník, občas ta sklenička prostě uklidní a udělá svou službu, než nějaký nealko Birell :D

• Citovat
  • Upravit
1046
30.5.24 11:12

Kdyz jsem stimulovala na odber vajicek, tak jsem alkohol nepila. Nepila jsem alkohol cely cyklus, co mel probehnout transfer. Ostatni cykly jsem to neresila. Samozrejme s mirou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.24 13:34
@Caridina píše: Více

diky moc za info… pred tim odberem vajicek jsem si taky rikala, ze to ma vetsi vyznam asi, kvuli kvalite vajicek… a myslis ze to ma vliv na to, aby vubec sly oplodnit a clovek z toho vubec mel nejaka embrya? me furt neni jasny co na co ma vliv, pardon, mozna znim jak blbec…

• Citovat
  • Upravit
68930
30.5.24 15:01

Hele, Věř tomu, že kdyby se vědělo, že sklenička vína během cyklu ivf může negativně ovlivnit kvalitu embrya, tak by doktoři práskali bičem a vydávali důrazná varování. Se divím, že ještě někdo přes to ivf těhotni, neb jsem si jistá, že kdo neabstinoval do té doby, 99,9 procent si jich fakt několikaměsíční půst nedává :nevim: Pokud nevěříš emiminu, zeptej se kteréhokoliv doktora v caru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5944
30.5.24 19:20
@ugluk píše: Více

Embryu alkohol vadí. Zda vadí před tím, to nevím, ale ve světě se mluví o tom, že alkohol není bezpečný nikdy. U nás je tolerance k alkoholu vysoká, takže tady se pisatelka dozví, že to nevadí. Já bych se bála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
30.5.24 19:48
@Kipa22 píše: Více

Vždyť není těhotná ani nemá po transferu…. Sklenička proseca ti pomalu ani nedoputuje do krve…..

• Citovat
  • Upravit
68930
30.5.24 20:48
@Kipa22 píše: Více

Několik měsíců před početím skleničku vína? Ale no tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí