Příprava na embryotransfer

Anonymní
29.5.24 11:23

Příprava na embryotransfer

Ahoj holky, za cca měsíc nás čeká embryotransfer… už měl být dávno, ale odložili jsme to, protože jsem na tom nebyla OK zdravotně (virózy, nervy apod.).

Máme jen jedno embryo, takže sázíme vše na jednu kartu… :(

Poradíte prosím všechny možné triky, jak to podpořit, když mám ten cca měsíc? Začala jsem chodit na akupunkturu, pak mám domluvenou přímo akupunkturu před a po embryotransferu, zaměřenou na to, aby se emryjko udrželo… k tomu samozřejmě určené vitamíny (zobu Femibion), tento víkend si chceme dát s manželem relax ve wellness, uvažuji i o nějaké relaxační masáži… až to nastane, chci si vzít min. 14 dní volno. Prostě COKOLIV víc co mohu udělat? Životospráva - jasné (i když ta alko abstinence mě ničí, kor teď s těma nervama bych si TAK dala skleničku Prosecca)… :zed:

Předem děkuji za jakýkoliv názor nebo tip. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
29.5.24 11:29
@Anonymní píše: Více

5 dní od ovulace, čili 5 dní před transferem jsem brala Bromelain. 500 mg rano a vecer. Nekdo rika ananas, ale bromelain je jistejsi.
Mela jsem 3 transfery, jeden, kde jsem ho nebrala nevysel.

• Citovat
  • Upravit
2882
29.5.24 11:36

Dala bych si tu sklenicku prosecca a hodila se do pohody. A do prace bych chodila, ne skladat cihly, ale doma se zblaznis. Klid na lůžku ti bohuzel uspech nezaruci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1824
29.5.24 11:38

Já ještě byla na uvolnění pánve na fyzioterapii cca 2 dny před ET. Jo a chodila jsem normálně do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
29.5.24 11:42

Dej si sklinku proseca a přestaň se tak křečovitě snažit. Wellness bych vynechala, kvůli infekci z vířivek.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.5.24 11:52

Proč by sis nemohla dát Prosecco měsíc před transferem? 8o Já jsem byla na transferu 3× a nic ti nezaručí úspěch, spíš se hoď do klidu, to je naprosto stěžejní. V den transferu jsem odpočívala a druhý den jsem šla normálně do práce a fungovala jsem normálně. Doma se zblázníš 14 dní. Nejdůležitější je den, dva po na zahnízdění, tak je to buď a nebo. :palec:

• Citovat
  • Upravit
69130
29.5.24 12:42

Skleničku si naprosto v klidu dej. Když bych udělala statistiku sama u sebe, z x ivf jsem se dohrávala k transferu pětkrát. Z toho jsem třikrát chodila do práce (a pokaždé tam jela rovnou z transferu) a z toho třikrát otěhotněla. Do zdárného konce jsem to dotáhla jednou - transfer dvoudenního ctyrbunecneho embrya, zpackali, co se dalo, byla jsem totálně nás. ana a šla tam hlavně proto, že když už ho mám, přece ho nevýhodime. Zbylé dva transfery jsem byla doma, měla hromadu času na to vymyslet komíny, takže krom vitamínů, akupunktury apod. taky dostatečný odpočinek… a nedohrabala jsem se ani k pozitivnímu testu. Prostě co se má stát, stane se, i když si moc dobře pamatuju, jak blbě se to poslouchalo, že to absolutně není v mých rukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.24 13:16

Holky díky za všechny rady a komentáře, wow. O tom Bromelainu/ananasu slyším poprvé, vidíte, to je taková drobnost, proč to k tomu nezkusit… docela si furt dělám smoothie, takže přihazovat k tomu ananas i s dužninou není problém :dance: Mám to udělat jen před a po transferu nebo prostě tak nějak furt?

Já vím, že člověk se má hodit do klidu, a to je základ. A dál to neřešit, ale samy víte, že se to snáz říká a hůř provádí. Každá jsme zažily nějaké strasti a neúspěchy v rámci IVF, u mě je to sice 1. IVF, ale už od začátku mě doprovází samé prů*ery, proto se dost bojím. Ze 7 embryií nám zbylo jedno, máme s manželem špatnou genetiku a spousta jich neprojde sítem. Do toho jsem měla brutální reakci na narkózu, skončila jsem z toho v nemocnici, takže já už toho opravdu mám plné zuby, a to nemáme ani 1. pokus za sebou :-/ Ale nechci se vymlouvat, ale prostě nejde to u nás hladce… IUI taky průšvih - do toho jsem chytla covid v takový formě, co jsem nikdy neměla, 3 týdny jsem lezla po čtyřech doslova, děsný…

S tím volnem na 14 dní v práci jen doplním, že jsem bohužel na vysoké pozici v jedné firmě a je to jeden velký stres. Cihly tam nezvedám, ale lítám mezi kanclem a služebkami (autem), a nejde jinak, než se hodit na 14 dní marod, aby mi vypnul mozek. Tak jen tohle jsem chtěla vysvětlit no :*

Ale uznávám… zním jako totální hypochondr a magor, a to takový lidi nesnáším! :D

Jo a s tím Proseccem - a vy jste teda popíjely občas před tím? :think: Jako já Prosecco MILUJU, ale právě jak člověk všude čte, že když to popíjíte pravidelně (denně/obden/3× týdně), tak všude straší, jak to má vliv na plodnost a já nevim co všechno. Ale AMH mám v normě, tak nevím. Tak z toho mám strach, a vim, že ostatní páry, co se snaží, ten alkohol totálně striktně hrotí a ty ženský nepijou málem ani když se snaží doma… tak nevim no. Jasně že slenička za týden asi cajk, ale abych se tím uklidňovala denně po práci, to je asi blbý, ne? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.5.24 13:20
@Magda124 píše: Více

a klaplo ti to? :andel:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.5.24 13:23

fakt jo? hustý! a doporučili ti to přímo v CAR nebo sis to naordinovala tak nějak sama? a když ho budu jíst dřív, vadí to nebo je to prostě jen zbytečný?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.5.24 13:24
@Janee19 píše: Více

nene, cihly v praci neskladam, ale jak jsem tu pak psala vyse, bohuzel mam mega stresujici praci, i kdyz tam sedim v kanclu nebo v aute :(

• Citovat
  • Upravit
1824
29.5.24 13:34

Ano, povedlo se. Zrovna uspávám našeho 10m raubíře.

Příspěvek upraven 29.05.24 v 13:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.24 13:34

Jen těch 5 dni. Nasla jsem ti na diskuzich tady a pak z Modreho koníka mam davkovani.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.5.24 13:38

https://gymbeam.cz/…gymbeam.html?…

Mela jsem tenhle. Jedna kapsle rano a jedna vecer.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.5.24 13:49

Taky jsem toho všeho měla plné zuby první IUI nevyšlo. Pak stimulace, měla jsem strašně moc vajíček, takže hyperstimulák a šup do nemocnice na kapačky na pár dní + neschopenka a maximální klid. 4 transfery - dva nic, druhý vyšel a potrat, třetí vyšel a čekáme co bude dál. Týden před transferem jsme s manželem byli na Majálesu a užila jsem si všechno i to pivo si dala a embryjko se chytlo normálně. Opravdu to chce klid. Nikdo to IVF nemá jednoduché, ono se to možná zdá, ale není to tak. Držím palce. :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

K2 Complex