Nemocenská po embryotransferu?

Anonymní
17.5.24 17:41

Nemocenská po embryotransferu?

Braly jste si některá v práci nemocenskou nebo dovolenou na těch 14 dní (nebo déle?) po emryotransferu?

Vysvětlím, proč se ptám: měla jsem docela zdravotní komplikace po odběru vajíček, vyřadilo mě to za týden z provozu. Děsím se, co se bude dít po emryotranferu, i když slibují, že to nebude tak náročné, zase si říkám, že tam už nejde o mě, ale o případné budoucí mimi. Tak jsem ochotná do toho investovat veškerý čas, sílu a vůli, aby se zadařilo. K tomu mám teda docela psychicky náročnou práci (manažerka), takže nejde o nějakou extra zátěž, sedím v kanclu, ale mám tam docela stresíky… Je možné, že to vše se vším souvisí, že mám v práci stres, špatně spím atd. atd. - říkam si, jestli úplně zkusit nevypnout a prostě doma nekoukat na seriály a neprocházet se po lese, nevím, nikdy jsem nic takového neudělala.

Co myslíte? Dávají na tohle vůbec nemocenskou? Pokud ano, kdo? Praktik nebo CAR?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1119
17.5.24 18:04

Já jsem si nemocenskou vzala. Taky jsem byla manažerka, napsal mi CAR. Sice se nepovedlo, ale byla jsem v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
17.5.24 18:15

Embryotransfer opravdu zátěž není, cítíš se úplně normálně. Ale většina CAR nabízí neschopenku. Já jsem doma taky byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
17.5.24 18:19

Byla jsem doma na neschopence.

• Citovat
  • Upravit
10919
17.5.24 19:19

V CAR mi ji po transferu vypsali úplně bez problémů. Fyzicky, vlastně i psychicky, náročná práce, jedno jediné embryo, do dalšího IVF bychom nesli. Takze jsem si říkala, že do testu chci byt v klidu, ať mám ciste svědomí. Říkala jsem si, že pokud to nevyjde, budu uz cely zivot jen pracovat, tak 14 dni PN se v tom ztratí. Hned po transferu jsem mela šílenou virozu navíc, tak jsem se mohla kuryrovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
17.5.24 19:42

Nekdy jsem doma byla a nekdy ne. Vyslo to az kdyz jsem doma nebyla. Kazdopadne nic extra to neni, nebudes o tom vubec vedet, takze je to na tobe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
17.5.24 19:47

Já jsem nemocenskou měla napsanou už den před transferem, vypsali mi ji v CARu. Upravili mi i vycházky podle toho jak jsme chtěla.

Chtěla jsem si prostě odpočinout a už to byl náš poslední cyklus na pojišťovnu a zadařilo se. Dneska nám tu běhá sedmnáctiměsíční synáček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.24 20:58

Já šla na neschopenku krátce po potvrzení srdeční aktivity, tedy asi začátek 9. tt. Doma jsem byla do 1.screeningu, pak zpět do práce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.5.24 23:46
@citlivaduse píše: Více

A jak jsi dopadla, jestli se mohu zeptat, pomohlo to? Bylo IVF uspesne?

Moc dekuji za komentar.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.5.24 23:49
@Anonymní píše: Více

Diky za komentar. To mi prave vrta hlavou, ze kdyz uz tech 14 dni doma, tak jestli vlastne pri (doufam!) uspechu to neprodlouzit pro dobro mimi. Preci jen to je po IVF chvilku vice rizikove, nez po prirozenem otehotneni… teda aspon se to o tech prvnich par dnich rika. :( Nevim no… nikdy jsem z orace natakhle dlouho “nevypla”, jsem na to zvedava.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.5.24 23:50
@Mishule82 píše: Více

To je krasna zorava! Moc dekuji a gratuluji. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.5.24 23:54

Jak vypada neschopenka z CAR? Propaleni nasich problemu v praci

…holky diky za vsechny komentare. Mam jeste posl. dotaz ohledne te neschopenky primo z CAR - netrapilo vas, ze diky ni lidem v praci dojde co resite? Predpokladam, ze se na neschopenku pise duvod a hlavne je tam nazev kliniky… u nas jsem chtela sefovi rici nejakou vymluvu, ze jdu na nejaky zakrok s brichem treba… nase firma je mensi a HR je s sefem propojene, nerada bych, aby se propalilo o co se jedna. Celkove to s manzelem drzime v soukromi, je to pro nas bolestive a neprijemne, natoz to naznacovat v praci…

• Citovat
  • Upravit
10919
18.5.24 09:04
@Anonymní píše: Více

Na konci května slaví naše jediné embryo rok :srdce: Byla jsem na PN tedy do nástupu na MD, protože jsem měla v těhotenství problémy, ale uf, narodil se zdravý chlapeček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prazacka4ever
18.5.24 10:39
@citlivaduse píše: Více

To je uasne :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.5.24 11:30

Tak se domluvte na PN u gynekologa 🙂 taky jsem to tak měla. Když se zadaří PN stejně přebere gynekolog :wink:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex