Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky,
příteli zjistili už asi před 2 lety azoospermie. Samozřejmě to byla pro nás rána, ale nepřestavame bojovat. Začalo kolečko clostilbegyt + vitaminy, ale nezabralo nic. Před půl rokem jsme dostali injekce ovitreĺe + meriofert. Spermie se po 3 měsících nasly, ale nezamrazili je. Poté už měl brát přítel jen injekce meriofert a na dalším spermiogramu byla zase 0. Je možné, ze byli víc účinnější injekce ovitrelle? Je přece zvláštní ze když se jednou našli tak proč tam zase nejsou když bere injekce pořad akorát bez ovitrelle.
Na tohle vám tu asi nikdo zodpovědně neodpoví. Můžu ale nabídnout trošku do mlýna coby podporu:
https://www.emimino.cz/…muze-279505/
Držím palce! ![]()
Ovitrille jste předpokládám brala vy, to se speemiema absolutně nesouvisi…
@DandátkoP píše: Více
Tipuju, že to je dobrá zpráva, tedy že vidí šanci na zlepšení.
![]()
@M_Vladim píše: Více
No, na druhou stranu nectu poprvy, ze jednou se spermie objevi a pak zas pusto… za me je pri azoo lepsi zamrazit vse co se najde a pripadne, kdyz by bylo zlepseni, tak nechat zlikvidovat. Zas takovou raketu to nestoji.
@Sl.Kockova nene, já jsem zcela v pořádku. Předepsal to příteli androlog.
@DandátkoP to já taky ne, řekli nám to akorát po výsledcích spermiogramu.
@DandátkoP samozřejmě jsem jim poté řekla, ze pokud se tam zase něco objeví tak mají okamžitě mrazit.
@M_Vladim příčina se hlavně nenašla, jenom nízký testosteron, ale genetika a ostatní vyšetření v pořádku.
@Ronnie1995 a nemel treba v mladi nesestouply varle nebo priusnice?
@DandátkoP ani jedno prave. Už to řešíme dlouho a kromě nízkého testosteronu na nic nepřišli, říkali ze ještě zkusí injekce a pokud i přesto nic tak půjdeme na microTese ( za nás je to větší šance než normální Tese), ale najednou se tam ukázalo půl milionu plavců a po dalších 2 měsíců na kontrole zase 0
@Ronnie1995 píše: Více
Nevím, co odpovědět.
Mě tenkrát, pře čtvrtstoletím pomohl mesterolon (Proviron). Ale ten u nás dnes ani není na trhu a jestli by pomohl samozřejmě ani nevím. ![]()
@M_Vladim píše: Více
Samozřejmě každému pomáhá něco jiného, jen mě zajímalo zda nemá někdo podobnou zkušenost. Důležité je, ze vůbec něco zabralo ![]()
@Ronnie1995 píše: Více
První potomek z IVF, druhý samo domo. ![]()
![]()
Teď abych se bál mít milenku.
![]()