Je to opravdu špatný spermiogram

Anonymní
20.5.24 16:50

Je to opravdu špatný spermiogram

Ahoj holky,
pomůže mi některá v tom číst a jak špatné to je? Podle všech testu já v pořádku přítel špatný spg. Je to druhá IUI doktorka říkala, že žádná šance tam není. U první IUI po Clostilbegyt jsem měla cystu a jeden folikul. Druhá IUI Trozel dva folíky oba 19mm krásná sliznice a píchnut Ovitrille a v sobotu proběhla IUI po odchodu z ordinace mi řekla doktorka, že to stejně nevyjde ať nejsem naivní. Otěhotněla jste některá s tak špatným spg? Potřebuju malinko povzbudit.
pH 7,5
Objem 2,5ml
Koncentrace 13mil/ml
Celkový počet 32,5mil
Motilita PR+NP 32%
Morfologie 4%
Progresivně pohyblivé 18%
Neprogresivně pohyblivé ( na místě) 14%
Nemotilní 68%
Výsledek Oligozoospermie, Asthenozoospermie

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
20.5.24 17:32

Jako norma je 30% progresivne pohyblivych, ale to mivaji tak mozna dárci, bezne se s tim skoro nesetkavam a jestli dr. rekla, ze k IUI je to spatny vysledek, tak ne, neni to spatny vysledek k IUI. Rekla bych, ze je to takovy prumer, se kterym lidi k takovym vykonum chodi. A jsou i horsi. Ty spermie se zakoncentruji, tzn., ze vyberou ty nejlepsi a z 18% progresivnich je co vybrat. K tomu ucelu staci, aby si jedna jedina nasla cestu :srdce: A jestli se s Tebou doktorka loucila s temito slovy, tak to je opravdu vrchol.

• Citovat
  • Upravit
17
20.5.24 17:51

Vy jste mi zvedla náladu :) ja už myslela podle doktorky slov, že je to zase promarněný pokus. Přítel bere vitamíny Repromen, selen zinek, změnil stravu a stejně to pořád není ono. Jsem ráda, že tam tedy nějaká šance je a jedna se tam najde. :)
Moc děkuji za povzbuzení :srdce: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5622
21.5.24 08:16

@Monys94 K těm vitamínům doporučím ještě Folandrol a ashwagandha. Po folandrolu se manželovi trochu zlešila pohyblivost a ashwagandha zase pozitivně ovlivňuje počet.
Jinak na IUI to ještě jde, pokud vás doktorka tlačí rovnou do IVF, tak se nenechte a IUI zkuste, nejlépe i s nějakou metodou selekce spermií.
Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.24 08:49

Nam vyslo IUI s pohyblivosti 14% a myslim, ze celkovy pocet spermii byl mensi nez u vas. Nevidim duvod, proc by sance nemohla byt.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.5.24 09:34
@Monys94 píše: Více

Ja vzdycky rikam, ze naopak k IUI je lepsi vedet, ze je problem na strane manzela, protoze od toho se to dělá, ze. Ze se z „horsiho“ spermiogramu vyberou ty nejlepsi spermie a aplikuji. Od toho to je, to je doslova reseni toho horsiho spermiogramu. Kdyby mel spermiogram ukazkovy, tak asi neni potreba to IUI delat, neni to reseni, neni potreba nic vybirat a zakoncetrovat a delat z dobreho vysledku jeste lepsi. Jestli to pisi srozumitelne. A drzim palce.

• Citovat
  • Upravit
17
21.5.24 14:23

Moc děkuji, vitamíny určitě naordinuji. Chtěli jsme zkusit aspoň 3 pokusy a když nevyjdou tak se pak zajímat co dál. Jenže na kliniku na kterou jezdíme 200km, tak mě zklamal přístup a hlavně to, že pokaždé když jdu na kontrolu tak mám jinou doktorku a pořád se mě doptávají, protože mě neznají. A hlavně negativní přístup spíš jim jde o peníze. Ještě přemýšlíme, že to zkusíme jinde. Tak Vám moc děkuji za naději 🙏.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5622
21.5.24 14:30

@Monys94 Pokud se na klinice necítíš, tak jdi jinam. nemáte v dosahu nějaké jiné centrum?
My byli teď v Gennetu v Liberci a měníme na Podolí v Praze, je to normální že lidi přechází z kliniky na kliniku. Ani jsem neměla problém s dostáním veškerých výsledků vyšetření co se dělala v Gennetu a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
21.5.24 15:44

Nejblíž máme Brno. My jezdíme do Prahy do Pronatalu. Měli dny plodnosti zdarma tenkrát tak jsme to chtěli zkusit a chtěli zjistit jak na tom jsme. No jenže přítel měl špatný spg.. a když koukám zpětně na výsledky tenkrát, tak je měl o malinko lepší než teď😊no a hned si nás vzali pod křídlo a my už necouvli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5622
21.5.24 16:09

@Monys94 Tak v Praze je center dost, tak výběr je. Já tam teď od Liberce jezdím taky, ale do Podolí a zatím teda spokojenost veliká.
Ale v Brně toho bude taky hafo, mrkněte co máte u vás, ono pak při stimulaci když musíš na UTZ třeba obden, tak ta vzdálenost pak není nic moc. Pogoogli recenze, počti tady na emiminu o těch centrech, nebo se klidně i zeptej kdo byl kde spokojený a proč, mrkni na ceníky a pak se rozhodni kam půjdeš.
Nebo to můžeš udělat jako já, když jsem se nemohla rozhodnout do které kliniky jít, šla jsem na první konzultaci do dvou klinik a pak zakotvila tam kde jsem se cítila lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ZinaJudita1
26.5.24 14:49

Tenhle dotaz už jsem někde viděla, jo určitě to bylo na nějaké jiné stránce. Je to úplně stejný dotaz. Vždyť ti tam spousta holek docela dobře odpovědělo, ale bohužel se to asi dobře neposlouchá, to chápu :?
Ten spermiogram je opravdu dost špatný. Hlavně ta koncentrace 13 mil. na ml. Spg se stanovuje podle normy Světové zdravotnické organizace. Norma je 15 mil/ml. Takže tento spermiogram ani nesplňuje normu.
Celkové mn. opět nesplňuje normu - pouhých 32 milionů, přičemž norma je 250 milionů. (To je známé číslo 250 mil., to se učí i pubertáci ve škole myslím) 8)
Jediné, co je celk. dobré je ten objem 2,5-3ml ejakulátu jsou fajn, jeto ale málo platné, když je tam tak málo spermií a ještě takových loudavých. (Předpona oligo znamená málo spermií a asteno slabé, pomalé spermie). :(
IUI je absolutní blbost, rovnou IVF a tu doktorku, která je na tebe takto nepříjemná, rovnou pošli do per.dele :mavam: Hlavu vzhůru, držíme palce, ať se zadaří!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex