Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak já to mám podobně . Syn měl teď rok, měří 72 cm a váží 7,8 kg. Papá pěkně, ale přibývá pomalu…
Daneček měl v roce 74cm a cca 8,6 kg. Teďka to docela dohnal, ve dvou letech má téměř 90cm a cca 11,5 kg, ale žere jako protrženej. Ale furt je mezi dětma dost štíhlý, chodíme do MC a z kluků v jeho věku je nejštíhlejší. Hlavně jestli ti přibírá, sice pomalu,ale přibírá. Nám se právě do toho roka asi 4× stalo, že jsme šli k doktorce a on mi Daneček hubnul i když jedl. Pak mu našli v moči nějakou bakterii a po 2měsíční léčbě antibiotikama se to spravilo a pak začal zase nabírat.
Tak malá měla v roce 8,4 kg a 76 cm, bude jí 14 měsíců, chodí, spíš běhá, chvilku neposedí…
s oblečením mám taky problém, hlavně s kalhotama, má dost dlouhé nohy, takže v pase z toho málem vypadne a dýlku má občas nad kotníky… ![]()
No v pase nám taky vždy všechno padalo, řešíme kšandama, nebo tam protáhnu novou či další gumičku a více utáhnu.
Bobik píše:
Ahoj,
tak jsme dnes absolvovaly s Aničkou roční prohlídku a naše míry jsou 73,7cm a 7,73kgMalá je čiperná, leze rychle (stavět se na nožičky se jí zatím moc nechce), hodně povídá (zejména své oblíbené „Co to je?“), krásně si sama usíná - prostě je to naše beruška, jen ty kila nám nějak nelezou nahoru.
Máte doma někdo podobného „tlouštíka“ ???
Druhá věc, která mě trápí, je salmonela, které se už 9 měsíců marně snažíme zbavit
moje Anička měla na roce taky 8 kil, nebyla hubeňour, masa měla dost ale je drobounká no… druhá měla okolo devíti kil a hubeňour teda rozhodně není… všude samej faldík ještě teď, těsně před druhým rokem…
Ahoj, náš Maty měl v roce 6850g a 69cm. Teď v 17 měsících má 7,4 a 72cm
Velikosti nosíme stále na 9-12 měsíců. Akorát si vypočti porodní váhu krát 3. V roce by dítě mělo ztrojnásobit váhu. Pokud tomu tak je a pořád přibývá (byť pomaleji - salmonela je určitě také příčinou), křivka stále roste, mělo by být vše v pořádku. Pokud máš pochybnosti, nech se pediatrem poslat na endokrinologii, tam udělají potřebné testy a budeš víc v klidu ![]()
vvero porodní váha byla 2860g, takže do trojnásobku nám chybí necelé kilo
na první pohled nevypadá vyloženě hubená, spíš je celkově drobnější, ze začátku přibírala 300g za týden, ale pak se nám ty růstové a hlavně váhové křivky začaly zpomalovat
zřejmě to bude kombinace salmonely, genetické výbavy po manželovi a rychlého spalování (kaká 2× denně) ![]()
Bobik píše:
Ahoj,
tak jsme dnes absolvovaly s Aničkou roční prohlídku a naše míry jsou 73,7cm a 7,73kgMalá je čiperná, leze rychle (stavět se na nožičky se jí zatím moc nechce), hodně povídá (zejména své oblíbené „Co to je?“), krásně si sama usíná - prostě je to naše beruška, jen ty kila nám nějak nelezou nahoru.
Máte doma někdo podobného „tlouštíka“ ???
Druhá věc, která mě trápí, je salmonela, které se už 9 měsíců marně snažíme zbavit
Také jsme roční prohlídku s naší Anuškou právě absolvovali. Jsme na to takřka na chlup stejně. rada doktorky: „Mamko, klid. Kašlete na trojnásobek, prostě máte vrabčáčka“. Takže fakt neřešit
.
Až teď jsem si všimla, že máte problém se salmonelou. 9 měsíců
?! Předpokládám, že dítko je na dietě, takže tomu se ani nedá divit, že není mišelinek. Rady máš určitě od doktora, ty tady erudované asi nedostaneš. Držím palce ať se toho brzy zbavíte
.
Mi jsme taky hubenouři,malá v roce 7,6 a malej 8,3.Ted ve 2letech kolem 10 a 11kg
tykadlo na dietě malá není, protože nemá žádné projevy (jen tu potvoru má stále ve střevech a bohužel nikdo neví, jak ji odsud dostat ven
)
careynka píše:
ja mam taky hubenoura, ale on je dlouhej, v sesti mesicich mel 75cm a 7,5 kila. pas ma jak mravenecekjestli prospiva a basti, tak bych to neresila. Jen jsem nepochopila tu salmonelu…?
Honzík 72 cm a 8130 g.To jsem si myslela,jak mam dlouhý dítko.
(V roce 9780g a 80,5 cm)