Musí se otáčet - 6m?

107
30.5.11 11:00

musí se otáčet?

Ahojte holky mám syna, který má 6měsíců a týden a stále se na bříško neotáčí byla jsem v poradně a tam mi řekla že je dost velký 71,5cm 8810g a proto je ta motorika horší, ale mě se to moc nezdá. Chtěla jsem se zeptat musí se dítě za každou cenu otáčet? Jsem z toho už docela nervozní :-( Je na tom někdo stejně? pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
say
1461
30.5.11 11:03
Lalinky píše:
Ahojte holky mám syna, který má 6měsíců a týden a stále se na bříško neotáčí byla jsem v poradně a tam mi řekla že je dost velký 71,5cm 8810g a proto je ta motorika horší, ale mě se to moc nezdá. Chtěla jsem se zeptat musí se dítě za každou cenu otáčet? Jsem z toho už docela nervozní :-( Je na tom někdo stejně? pa

Mi sice na tom stejně nejsme, ale na bříško by se otáčet měl, je to pro jeho vývoj důležité z hlediska posilování svalů … na to navazují další dovednosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
30.5.11 11:07

Jak mu dám nožičky na bok tak už zbytek tělíčka sám přetočí, ale úplně sám to ani náhodou. Je i celkově strašný klidas tak možná že je jen lenivý :-( snad to co nevidět zvládnem děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
say
1461
30.5.11 11:13
Lalinky píše:
Jak mu dám nožičky na bok tak už zbytek tělíčka sám přetočí, ale úplně sám to ani náhodou. Je i celkově strašný klidas tak možná že je jen lenivý :-( snad to co nevidět zvládnem děkuji

Určitě bych ho zkoušela motivovat hračkama nebo čímkoli tě napadne… nejdřív musí zvednout nožičky nahoru a tím se překulí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19976
30.5.11 11:20

Tak můj syn má v 5 měsících cca 8,5kg a otáčí se už od 4měsíců, takže ve velikosti to nebude. Měl by se otáčet do toho půl roku. Takže opravdu hodně motivovat. Já dávala na bok leporelo, které hraje a za tím se nejdřív otáčel na bok a pak celej. Neboj, jen na to jednou přijde a pak ho budeš honit po celý dece. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
30.5.11 11:21

Otáčet by se mělo, navazuje na to potom lezení. Ale do sedmi měsíců je čas. Taky jsem měla lenivou jednu dceru a začala v šesti měsících a třech týdnech válet sudy. neboj dožene to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
30.5.11 11:23

ahoj taky si myslím že to velikosti nebude :-( má kolem sebe plno hraček, ale aby se pro ně natáhl to se mu moc nechce, ale budeme zkoušet děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
30.5.11 11:23

Přesně tak, malý je taky lenoch a začal až někdy těsně před 7 měsíci… ale on i koníčky pásl o měsíc později než jsou tabulky, tak už automaticky přičítám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
30.5.11 11:25

děkuji snad to opravdu doženem jinak se mi zdá že je docela čilý jak ho dam na bříško zarazí hlavu do deky a snaží se plazit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
30.5.11 11:26

Přetáčet by se měl, ale že to v 6ti měsících nedělá není ještě žádná hrůza. Hodně ho motivuj, často dávej na bok, lehce pomoz s přetočením. On na to přijde :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
30.5.11 11:26

Doženete to určitě každé dítě je jiné. Mám čtyři a každé mělo své tempo plus mínus měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
30.5.11 11:48

Náš byl taky líné, naprosto nemotivovatelné mimino a nakonec se otočil - měl 6,5 měsíce. A znám děti, co se otočily později, není důvod plašit :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6572
30.5.11 12:17

ahoj,

můj prcek je 6ti měsíční a taky se neotáčí…je tedy pravda, že cvičíme Vojtovku a vše mu jde pomaleji, ale i známé mimčo se začalo otáčet až po sedmém měsíci… někteří, a zejména kluci jsou lenošivější…holky už psali, hodně motivovat…ale určitě nemusíš mít obavy, ono to dorazí..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
30.5.11 12:34

jj,malej se taky otočil po 6m,myslím,že není nic ztraceno.
ale otáčení je důležité,je to základní pilíř vývoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
30.5.11 12:38

DĚKUJI uklidnila jsi mě :-D tak my jdem cvičit :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie