Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte holky mám syna, který má 6měsíců a týden a stále se na bříško neotáčí byla jsem v poradně a tam mi řekla že je dost velký 71,5cm 8810g a proto je ta motorika horší, ale mě se to moc nezdá. Chtěla jsem se zeptat musí se dítě za každou cenu otáčet? Jsem z toho už docela nervozní
Je na tom někdo stejně? pa
Lalinky píše:
Ahojte holky mám syna, který má 6měsíců a týden a stále se na bříško neotáčí byla jsem v poradně a tam mi řekla že je dost velký 71,5cm 8810g a proto je ta motorika horší, ale mě se to moc nezdá. Chtěla jsem se zeptat musí se dítě za každou cenu otáčet? Jsem z toho už docela nervozníJe na tom někdo stejně? pa
Mi sice na tom stejně nejsme, ale na bříško by se otáčet měl, je to pro jeho vývoj důležité z hlediska posilování svalů … na to navazují další dovednosti..
Jak mu dám nožičky na bok tak už zbytek tělíčka sám přetočí, ale úplně sám to ani náhodou. Je i celkově strašný klidas tak možná že je jen lenivý
snad to co nevidět zvládnem děkuji
Lalinky píše:
Jak mu dám nožičky na bok tak už zbytek tělíčka sám přetočí, ale úplně sám to ani náhodou. Je i celkově strašný klidas tak možná že je jen lenivýsnad to co nevidět zvládnem děkuji
Určitě bych ho zkoušela motivovat hračkama nebo čímkoli tě napadne… nejdřív musí zvednout nožičky nahoru a tím se překulí
Tak můj syn má v 5 měsících cca 8,5kg a otáčí se už od 4měsíců, takže ve velikosti to nebude. Měl by se otáčet do toho půl roku. Takže opravdu hodně motivovat. Já dávala na bok leporelo, které hraje a za tím se nejdřív otáčel na bok a pak celej. Neboj, jen na to jednou přijde a pak ho budeš honit po celý dece. ![]()
Otáčet by se mělo, navazuje na to potom lezení. Ale do sedmi měsíců je čas. Taky jsem měla lenivou jednu dceru a začala v šesti měsících a třech týdnech válet sudy. neboj dožene to.
ahoj taky si myslím že to velikosti nebude
má kolem sebe plno hraček, ale aby se pro ně natáhl to se mu moc nechce, ale budeme zkoušet děkuji
Přesně tak, malý je taky lenoch a začal až někdy těsně před 7 měsíci… ale on i koníčky pásl o měsíc později než jsou tabulky, tak už automaticky přičítám ![]()
děkuji snad to opravdu doženem jinak se mi zdá že je docela čilý jak ho dam na bříško zarazí hlavu do deky a snaží se plazit ![]()
Přetáčet by se měl, ale že to v 6ti měsících nedělá není ještě žádná hrůza. Hodně ho motivuj, často dávej na bok, lehce pomoz s přetočením. On na to přijde ![]()
Doženete to určitě každé dítě je jiné. Mám čtyři a každé mělo své tempo plus mínus měsíc.
Náš byl taky líné, naprosto nemotivovatelné mimino a nakonec se otočil - měl 6,5 měsíce. A znám děti, co se otočily později, není důvod plašit ![]()
ahoj,
můj prcek je 6ti měsíční a taky se neotáčí…je tedy pravda, že cvičíme Vojtovku a vše mu jde pomaleji, ale i známé mimčo se začalo otáčet až po sedmém měsíci… někteří, a zejména kluci jsou lenošivější…holky už psali, hodně motivovat…ale určitě nemusíš mít obavy, ono to dorazí..:-)
jj,malej se taky otočil po 6m,myslím,že není nic ztraceno.
ale otáčení je důležité,je to základní pilíř vývoje.