Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
tak jsme dnes absolvovaly s Aničkou roční prohlídku a naše míry jsou 73,7cm a 7,73kg
Malá je čiperná, leze rychle (stavět se na nožičky se jí zatím moc nechce), hodně povídá (zejména své oblíbené „Co to je?“), krásně si sama usíná - prostě je to naše beruška, jen ty kila nám nějak nelezou nahoru.
Máte doma někdo podobného „tlouštíka“ ???
Druhá věc, která mě trápí, je salmonela, které se už 9 měsíců marně snažíme zbavit ![]()
Ahojky obě dcerky měly v roce 71 cm a 7?9 a 8 kg druhá.Starší byly v březnu 4 roky a má 106 cm a 13.5 kg.Takže bych to neřešila,pokud jí nic jiného není.Pokud to taky není tou salmonelou.
Koukam do prukazky a mala mela v roce 75cm a 8,5kg,ted na trilete prohlidce 95cm a 11kg,takze bych to neresila.
Se salmonelou neporadim.
Mmch radeji hubenoura,nez cvalika,ktereho bych neuzvedla.
ja mam taky hubenoura, ale on je dlouhej, v sesti mesicich mel 75cm a 7,5 kila. pas ma jak mravenecek
jestli prospiva a basti, tak bych to neresila. Jen jsem nepochopila tu salmonelu…?
careynka píše:
ja mam taky hubenoura, ale on je dlouhej, v sesti mesicich mel 75cm a 7,5 kila. pas ma jak mravenecekjestli prospiva a basti, tak bych to neresila. Jen jsem nepochopila tu salmonelu…?
Ha ohledne toho pasu,dcerka ted ve trech letech nosi kratasy velikosti 6-9mesicu a 3/4 vel.12-18 ji musim ohybat.
Taminka píše:careynka píše:Ha ohledne toho pasu,dcerka ted ve trech letech nosi kratasy velikosti 6-9mesicu a 3/4 vel.12-18 ji musim ohybat.
ja mam taky hubenoura, ale on je dlouhej, v sesti mesicich mel 75cm a 7,5 kila. pas ma jak mravenecekjestli prospiva a basti, tak bych to neresila. Jen jsem nepochopila tu salmonelu…?
malej ma taky katata furt stejny
ale ma dlouhy nohy, tak mu couhaj ven… ale ma latkovy pliny, tak musi mit vetsi, jinak bych ho nenavlikla ![]()
careynka píše:Taminka píše:malej ma taky katata furt stejnycareynka píše:Ha ohledne toho pasu,dcerka ted ve trech letech nosi kratasy velikosti 6-9mesicu a 3/4 vel.12-18 ji musim ohybat.
ale ma dlouhy nohy, tak mu couhaj ven… ale ma latkovy pliny, tak musi mit vetsi, jinak bych ho nenavlikla
No o kalhotach nemluvim,to ona je ma taky kratke,takze ted kupuji 2-3,ale jen ty,co maji regulacni pas,ale kratasy mam uz treti sezonu a furt ji jsou super. ![]()
Jojo, mam doma hubenoura, ale extra dlouhyho
Zuzka mela na roce 8,95 kila a 80cm ![]()
Takze u nas se ted taky nosi kvuli pasu velikost 6-9 mesicu, ale delka je obcas tezce nad kotniky
No vetsinou to jistej laclace, tech mame vetsinu ![]()
se musím smát:-))))Jonáš v roce 11,2 kg a 77 cm a velikost 80/86..tak jen pro srovnání ![]()
starší dcerka měla na roce přes 10kg, takže každá je holt jiná - navíc manžel je hodně štíhlý taky, takže Andulínek má být po kom ![]()
ta salmonela nás trápí od cca 3,5 měsíců, kdy byla plně kojená (takže netušíme, kde to chytla); ona je malá „pouze“ asymptomatický přenašeč, tj. výtěry stále pozitivní, zatímco jí nikdy nic nebylo (až na týdenní řidší stolici)
Bobik píše:
starší dcerka měla na roce přes 10kg, takže každá je holt jiná - navíc manžel je hodně štíhlý taky, takže Andulínek má být po komta salmonela nás trápí od cca 3,5 měsíců, kdy byla plně kojená (takže netušíme, kde to chytla); ona je malá „pouze“ asymptomatický přenašeč, tj. výtěry stále pozitivní, zatímco jí nikdy nic nebylo (až na týdenní řidší stolici)
a ani tak se to neda nejak lecit?
Majda měla v roce 73 cm a 7,3 kg ![]()
Teď má dva a půl a měří necelých 90cm tipuju a je lehounce pod 12ti kg.
Pokud je jinak zdravá a OK, tak ještě neplaš a počkej, jak se to bude vyvíjet…
careynka - bohužel nic
dají se léčit projevy (jako průjem, zvracení, teplota), ale ta bakterie se musí z těla vyloučit sama, pouze se dá např. pomocí probiotik posilovat střevní mikroflóra
pipet - tak to ta moje starší (v lednu jí byly 4 roky) má cca 111cm, takže jednu dcerku mám výškově hodně nad průměrem a tu druhou zase váhově hóóóóódně pod průměrem ![]()