Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, potřebuji poradit. byl nám 1 rok. a už pár dní přes den i v noci po uložení do postýlky ve stejný čas jako vždycky -šílený řev. není to očkováním, ani zoubkama..
když si jí dám k sobě, tak lítá po posteli, povídá, fnuká atd.. včera to takto bylo od půlnoci do 3 do rána, pak si jí vzal manžel a udyndal na břiše. nechci aby si na to zvykla a ani nechci aby spala ve velké posteli, protože to pak vůbec nespím zase já. byla na postýlku krásně navyklá, ale ted tohle.. co s tím? díky
Přišla na to, že to funguje. těžko říct, čím to je, samota, zlé sny…má právo na to uklidnit se u rodičů. u nás tohle jsou zoubky, do postele si ho pak beru i ho chvíli nosíme. a usíná pak zase sám ve své posteli.
Možná se jí klubou stoličky.. Malý je taky rok a dneska jsem jí první objevila.. Posledních 14 dní má o dost horší spaní - přes den spinká chvilinku, budí se pláčem - takže už jí to tam asi tlačilo..
My ale zatim mame jen dva zuby dole takze to asi ne… no uvidim jaka bude dnesni noc…
Tak my to máme podobně. Přes den spí docela dobře, usne sama, ale večer děs. Jeden den jsem ji zkoušela držet a uklidňovat v postýlce, nakonec se tak rozbrečela, že jsem ji musela uhoupat na ruce. Tohle už neudělám. Trvá to jak kdy, týden, i 14 dnů. Pak najdem nový zoubek, pár dnů usíná zase sama v pohodě. A kolotoč znovu začne nateklou dásničkou. Ať už jsou venku
! V noci to byl děs tak před měsícem asi 3 týdny, od té doby docela v pohodě (ťuk ťuk).