Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky prosímvás, včera mi skončilo šestinedělí. Někojím, tudíž mám předepsanou svou obvyklou antikoncepci. Doktor říkal, že tedy čekat do začátku prvního dne MS jako obvykle. Chci se zeptat je možné to začít užívat i když MS nemám a např prvních 14 dní se ještě chránit kondomem? Máte s tím některá zkušenosti? Pokud si tabletku vezmu tak se nejspíše hned dostaví MS, s tím už mám jisté zkušenosti z dob minulých ![]()
K mému důvodu proč nečekám na MS..kojila jsem jen dva týdny a hned 25.10. se mi objevilo slabé krvácení (spíše špinění) a trvalo jen den a půl..myslela jsem že je to tedy MS..jenže dnes v noci jsem měla opět kalhotky více od krve a teď ráno zase NIC..tak jak můžu vědět kdy se mi ta MS opravdu dostaví?
příjde mi, že jsem ještě celá přehormonovaná a tělo si dělá „co chce“ ![]()
@Nikimu já být tebou bych taky na MS nečekala, po porodu to může být rozházené i když nekojíš a bůhví jak dlouho bys čekala. Já tedy kojím a začala jsem brát bez ohledu na MS, první měsíc jsme se chránili jinak a pak už by to mělo být ok, tak to tak udělej taky a máš pokoj, měsíc se dá vydržet
Nevím jakou bereš HA, kdyžtak si přečti příbalový leták, tam je to vše napsané, jak je to s ochranou a tak ![]()
@Verca1989 no právě jsem příbalový leták pročítala jak blbá a pokud prý užiju tabletku jiný den než 1.den cyklu tak se máme chránit alespoň 14 dní..no nebudu riskovat a chránili bysme se raději celý měsíc
právě mi příjde, že to mám celé rozházené a ani nevím jestli už jsem MS teda měla nebo ne
no brala jsem yasminelle, ale teď mi napsal nějakou novou Dayllu, že je stejná, jen levnější..tak sem zvědavá ![]()
@Nikimu taky bych se radši chránila celý měsíc, člověk nikdy neví…a já další dítko určitě hned po šestinedělí nechtěla, takže jsem neriskovala ![]()