1. Trida mobil?

Anonymní
15.8.22 10:09

1. Trida mobil?

Ahoj,
resim takovy problem. Dcera jde do 1. tridy a bude muset uz od druheho tydne sama jezdit, dle me neni zrala ani na skolu, natoz sama jezdit, je vyvojove jeste dost pozadu, mysleno v emocich a nekdy i v chovani, podezreni na adhd, zijrme v zahranici, tady nejde mit odklad a byt ve skolce dele, ale jde do pripravne tridy, jenomze ta se neotvira tam kde zijeme a nejblizsi je 30 min jizdy, jeste po dalnici..takze musi dojizdet.

Bude ji vozit skolni autobus, my se ji budeme snazit vozit jak to pujde, ale delame na druhe strane, takze 30 min jizda do skoly a pak 30 min jizda domu +20 min do orace a uz nestiham byt v praci vcas ani manzel..

Jsem na nervy jak to sama da, ona vubec nechce sama jezdit, vse je pro ni nove, skola, mesto, kamaradi a do toho jeste takhke jezdit, napadlo me ji poridit nejaky telefon, zadny chytry, jen na volani, abych mela jistotu a mohla ji zkontrolovat, nebo kdyz by se bus zpozdil a ja na ni cekala na zastavce, abych vedela, ze je vse ok a vubec byla klidna, ze v tom buse sedi, i kdyz to by snad meli kontrolovat, zatim ale nevim jak to chodi, zda ty deti k busu nekdo vodi nebo musi samy, to vse zjistime.

No manzel je proti, ze na tel je cas a ze toho bude zneuzivat a volat jen tak nebo volat a prudit, ze chce domu..ale ja myslim, ze by to byla spis vyhoda, mit se spolu jak spojit. Ona je jinak samostatna, ale je hodne uzkostna a bojim se jak to jezdeni da sama, kolem nas kazdy prvnacky vodi az do skoly a ona misi takto dojizdet..

Je tu nekdo komu prvnacek dojizdel, jak to daval?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
42097
15.8.22 10:43

Mobil bych dala. Nebo chytré hodinky.
Dojíždět znamená posadíš ji na školní autobus, ten ji odveze do školy a řidič je vysadí u školy? Nikdo jiný než děti a případný dozor tam nebude? To by pak zvládnout mohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
15.8.22 10:45

V této situaci určitě mobil pořídit. Nikdy nevíš, kdy bude mít doprava zpoždění nebo tak něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
15.8.22 10:47

Dala bych ji telefon klidně tlačítkový jen na to zavolání nebo chytré hodinky.

Pokud by prudila po telefonu, tak ho mlžeš vždy zabavit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24681
15.8.22 10:48

Hodinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
15.8.22 10:50

Já budu druhakovi pořizovat hodinky. Syn ve 4. třídě má mobil kvůli kroužkům a pořád ho někde zapomíná, takže ve výsledku je to na nic. Mladší má mobil doma, ale letos dostane hodinky, protože nebude chodit do družiny a bude chodit na kroužky.

• Citovat
  • Upravit
15244
15.8.22 11:05

V tomto případě bych mobil dala, nebo hodinky s kterých se dá volat. Případně bych přes ty hodinky dítě i sledovala jestli v pořádku dorazila do školy. Je malá, taky bych se bála nechat prvnacku cestovat samotnou do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14611
15.8.22 11:06

Syn měl mobil od první třídy a vůbec mi zbytečně nevyvolaval :lol: to spis naopak, stále zavolat zapomene, je to asi stejný telefonista, jako já :P prioritně ho má na hry a chat s kámoši a babičkou a ještě máme vzajemne povoleno sledování polohy v aplikaci “najít”, hodi se už jen když člověk někde ten telefon by zapomněl, nebo si to myslel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
15.8.22 11:08

My máme hodinky, máš tam gps, takže zhruba vidíš, kde se nachází, dovolá se jen na čísla, která nastavíš a jí se taky dovolají jen nastavená čísla a nejsou tam žádné kravinky navíc, takže si s tím děcko nehraje. Navíc jsou na ruce, takže riziko zapomenutí a ztráty malé. Za mě super věc.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.8.22 11:20
@tartaletka píše:
My máme hodinky, máš tam gps, takže zhruba vidíš, kde se nachází, dovolá se jen na čísla, která nastavíš a jí se taky dovolají jen nastavená čísla a nejsou tam žádné kravinky navíc, takže si s tím děcko nehraje. Navíc jsou na ruce, takže riziko zapomenutí a ztráty malé. Za mě super věc.

To je dobry napad!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.8.22 11:25
@tartaletka píše:
My máme hodinky, máš tam gps, takže zhruba vidíš, kde se nachází, dovolá se jen na čísla, která nastavíš a jí se taky dovolají jen nastavená čísla a nejsou tam žádné kravinky navíc, takže si s tím děcko nehraje. Navíc jsou na ruce, takže riziko zapomenutí a ztráty malé. Za mě super věc.

Jake mate?

• Citovat
  • Upravit
Mrs. S
15.8.22 12:02

Já jsem taky pro hodinky s GPS, tady to máte pěkně na prd

• Citovat
  • Upravit
Janli
15.8.22 12:14

Máme hodinky s gps, pořizovali jsme je v první třídě.

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
15.8.22 13:48

Venku hodně funguje, že ti nekdo vozi a vyzvedava děti?
Ve dvou rodinach, kde jsem bydleka to takhle meli. Nedá se nekdo takhle sehnat?
Rano cesta skolnim busem, odpolko by ji nekdo vyzvedl a dovezl domu případně byl s ní než přijedete?

• Citovat
  • Upravit
828
15.8.22 14:08

Syn měl volací hodinky s gps, mobil jsem odmítala dát. Dostal ho v 9 letech (skoro na konci 2. třídy). Syn chodí na zastávku z domu 500m, autobusem 15min a do školy 5min. Na zastávce další děti. Teď jde do 3. třídy a chce mobil do školy. Neexistuje. Asi bude poslední co ho do školy netahá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí