Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím,
od září mám nastoupit na SŠ a už jsem dostal papír, co si mám sehnat.
Píše se tam, že na technické předměty budu potřebovat kalkulačku s goniometrickými funkcemi a na přírodovědecké předměty kalkulačku bez grafického režimu.
Můj dotaz zní: Jedná se o dvě rozdílné kalkulačky, nebo je taková co má obě možnosti?
Předem děkuji za odpověď.
Stačí jedna lepší (s goniometrickymi funkcemi), ale ne zas ta úplně nejlepší (aby neměla ten grafický režim).
Doporučuji Casio FX 991, pro studenty nej kalkulačka, má vše, co potřebuješ a je jednoduchá na ovladani
@Janee19 píše:
Doporučuji Casio FX 991, pro studenty nej kalkulačka, má vše, co potřebuješ a je jednoduchá na ovladani
Ta už právě má grafický režim. Stejně nechápu ten požadavek, aby byla kalkulačka bez grafického režimu.
@tatinek1234 Učím matiku na SŠ. Doporučuji taky Casio. Buď si na stránkách najdi, jaké nabízí pro studenty, tam je to popsané a vysvětlené. Nebo googli kalkulačky povolené k maturitě
Za mě nejlepší pro studenty je CASIO FX82CEX.
A proč nesmí být grafické? Protože spoustu příkladů vyřeší rovnou za studenty. Potom by kalkulačky nemohly být vůbec u zkoušek povolené.
Prosím o anonym kvůli povolání.
@rmot píše:
Ta už právě má grafický režim. Stejně nechápu ten požadavek, aby byla kalkulačka bez grafického režimu.
Nemá, pouze se tam daji hezky doplnit argumenty funkci atd, ale grafy nevykresluji.