10měsíční nechce jíst
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
10 měsíční nechce jíst
Ahoj maminky,
jsem už zoufala a prosím Vás moc o rady.
Naše mala včera měla ukončený 10 měsíc.. asi 3 týdny zpět měla kašel a rýmu tak nechtěla jíst obhajovala jsem to tím, že je nemocná.. tak jsem ji jenom kojila.. už 3 týdny je ale fit.. ale jídlo pořád nechce..
Den u nás vypada asi takto.. rano ji nakojim.. když ji chci dat dopoledne svačinu sni asi 2 lžičky, pak sice otevře pusu, ale všechno vyplivne vic nesni.. tak ji dam napit.. a nedokojuju.. ale pak za pul hodky je na ni vidět, že ma hlad tak ji zkoušim dat, ale ma uplně zavřenou pusu.. ani lžičku ji tam nestrčim.. tak ji necham zase na chvilku ale pořád skučí.. tak ji vezmu a nakojim a pak je spokojena..
tak to vypada po každém jídle, jak po obědě tak po odpoledni svačince i po večeři..
Zkoušela jsem různá jídla, kupovane, doma vařene… všechno stejné.. dokonce jsem zkošela ji dat rohlik s lučinou.. cela se tím omatlala.. jako trošku toho rohliku sni.. ale je to tak čtvrtka čtvrtky rohliku..
Chutnaji ji tyčinky.. ale přece ji nebudu krmit tyčinkama??
Takže když to sečnu za den mi sni asi 2 lžičky z každého jídla.. 2 perníčky, a 2 tyčinky par kousancu rohliku.. a kojeni..
Připada mi to strašně malo.. chce pořad jenom kojit ![]()
Prosím co mám dělat?? za ten poslední měsíc trošku zhubla.. vašila 10kg a ted ma 9,8..
Před nemocí mi jedla krásně plnou dávku oběda i večeře, svačinek půlku davky.. kde jsou ty časy..
Prosím o radu.. přece ji nemůžu jenom kojit ne?
Omlouvam se, za obsahly dotaz ale jsem z toho už dost zoufala..
děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A nelezou vám zoubky? To by vysvětlovalo, proč baští tyčinky- jsou tvrdé a masírují dásničky. Zkuste jí dát rohlík jeden až dva dny starý a uvidíte. Pokud ho bude žužlat, jsou to asi ty zoubky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To má hezkou váhu. Syn bojkotuje taky, dneska je na mléku a polévce, jinak nic. A to už tak měsíc. A váží 8700g zatim nehubne, tak jsem ráda. Ale pokud ti hubne, tak zas tak dobré to není.
- Citovat
- Upravit
@agulla moje šestnácti měsíční to dělá doteď.. Radu nemám, ona nikdy nejedla dobře, teď se jí klubou špičáky a měla rýmu, takže se skoro celý týden jen kojila, dneska k obědu teda snědla celej talíř hovězího vývaru.. Polívky jí hezky, přesnídávky a jogurty moc nechce, když si může napichovat sama tak taky něco sní.. Ale na to je u vás ještě brzo
Jinak váhu má krásnou až moc - v roce 12 kg, takže to nehrotím.. To zhubnutí může být tou nemocí.. Moje rada je hodit se do klidu.. Nabízet nenutit.. Počkat týden dva co udělá váha..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pardon za OT..byli jste s rýmou a kašlem u DR? co tedy malá měla za nemoc? náš malej je na tom úplně přesně jako vaše malá, jíst nechce, jen se kojit..má rýmu a kašel, bez teplot..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KriJona tak nevím, koho si se ptala, ale odpovím
Byla jsem s rýmou u doktorky jednou - to byla fakt hnusná a zelená a jak jí to stékalo do krku, tak jí to dráždilo.. dostala atb kapičky Pamycon.. jinak s rýmou bez teplot bych nešla, pokud by teda kašel nebyl fakt dusivej.. Jinak z mojí zkušenost, malá je mizernej jedlík normálního jídla, prostě zatvrzelá kojomila a v období i malého nachlazení nebo zubů se to jen prohlubuje.. Nic víc v tom nehledám..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jojo tvrdší rohlík to ma taky ráda..
Vahu mam normální digitalni, na které se Vážíme i my.. takže možná nebude uplně přesná..
Ja se snažím to nehrotit.. ale už jsou to fakt 3 tydny a žádné zlepšení..
nevím jestli ji davat ty tyčinky?? a by aspon něco snědla??
@KriJona ano byli jsme u dr. dcerala měla dávivý kašel většinou ráno.. po 3 dnech se to nezlepšilo tak jsem šli k dr.. ta nam dala sirup Lontermin je na roztaženi prudušek, a mucosolvan junior.. z toho pak dostala rumu, ale měla ji asi jenom 2 dny na radu dr. jsme neodsavali.. po 3 dnech nebylo ani zmínky po rýmě a kašli..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@agulla Ahoj, jak jste se rozjedli? Momentálně řeším ten samý problém. Už třetí den bez příkrmu. Předpokládám, že za chvilku začne baštit, ale zatím nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše dítěte nechtělo jíst, když mu rostly zuby. Trvalo to něco málo přes týden, pak se to pomalu urovnalo. Taky zhubla, a to má v 11ti měsících 7 kg, takže vlastně ani neměla 7 kg. Koukla bych se, jestli to nejsou zuby…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sidsel U nás to zuby asi budou taky, horní dvojky a ještě byla nachlazená, to je asi příčina. Jen řeším, jak dlouho mám být v klidu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, ja mam 10.mesicni mimi, od pul roka jedla prikrmy krasne, varene i kupovane, zbastila celou sklenicku bez problemu. Ted ji leze asi nahore spicak a nechce jist skoro nic. Normalni jidlo do ni nedostanu, zavre pusu, ani neochutna… uz nekojim, ale Sunar mi vypije, obcas trochu ovocne presnidavky nebo jogurtu, ale to je vsechno nasladle, masozeleninovy obed do ni nedostanu… co s tim? mam ji teda nechat jen na mleku nez se ten zub vyklube? nebude hladova? dneska jsem ji delala testoviny s brokolici a sunkou a behem pul hodiny jsem do ni dostala max. 5 lzicek… zkusila jsem to i rozmixovat na kasi, ale to taky nechce… tak uz nevim, vazi 9,5kg a meri 77cm. diky za rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tyna.andilek A co s tím chceš dělat? Násilím to do ní nedostaneš. Nabízet, nenutit. Tvojí roste zub, tak máš aspoň důvod. Můj roční nejí obědy vůbec a ostatní taky není žádná sláva a odmítám se z toho hroutit. Já tedy kojím, tak vím, že má živin dost. Dnes měl třeba k obědu několik zrníček vařené kukuřice ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AliTad no, jsem z toho nervozni, pred tim jedla vzdycky krasne… ted mi basti jogurt, ale na masozeleninovy prikrm ani pusu neotevre… tak se bojim, aby si nezvykla jen na sladke a neodmitala pak normalnijidlo uplne i kdyz uz budou zuby venku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit