10měsíční nechce vůbec pít
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
10 mesicni nechce vubec pit
Zdravím, muj 10 měsíční rošták odmita všechno co mu nabídnu k pití, dřív vypil alespon něco, ale poslední 3 dny nechce vubec pit-z lahvičky, z hrníčku-nic, prikrmy papa normalně po příkrmech ješte kojím, tak jedině že se napije z toho kojení
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
U nás má drtivý příjem tekutin z kojení, v 10m pila navíc 10-50ml čaje/vody/šťávy, prostě nechtěla a ani dnes to není o moc lepší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To máš ještě dobrý můj 10 měsíční syn taky nic nevypije z ničeho a dokobnce se od kojení sám odstavil… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když byl Jeník menší, tak taky vůbec, ale vůbec nepil, a to byl na UM.
A to jsem mu mohla dát colu ze zlatýho hrnku a stejně by se nenapil.
Tak jsem to přestala řešit, prostě nepil.
Ve 13ti měsících začal pít šťávu z mandarinky ze skleničky, potom přešel na džusy a teď 17 měs. pije obyčejnou vodu. ![]()
Tak to neřeš, hlavně když kojíš.
On se určitě rozpije.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj.
Můj syn se v osmi měsících také šprajcl a prostě něchtěl pít nic jiného než MM. Jenže bylo léto a veku bylo 30°C ve stínu. Tak jsem zkoušela lahev s dudlíkem, s pítkem, lžičku, no snad všechno. Stejně z ničeho nepil a jen byl kojený ráno, odpoledne a večer.
Toto období přešlo samo až po prvních narozeninách. Tak se jen obrň trpělivostí. Až bude chtít, tak pít začne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nechce pít
Naše malá taky nechtěla nic pít, od dvou měsíců byla na um a dr mi řekla, že jí to stačí. Tak to bylo až do léta, kdy začaly ty vedra, tak jsem jí začala nabízet vodu a nic, tak čaj a nic nakonec jsem zkusila ředěné štavičky a začala trochu pít, to jí bylo osm měsíců. Těd vypije i vodu, postupně si zvykla, takže, chce to čas a pořád nabízet. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja myslim, ze kdyz kojis, tak mu to jako tekutiny bohate staci. Resila bych to, az bych pocet kojeni ubirala. Cura dost? Urcite jo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme doma to samé, akorát bude mít 9 měsíců. Nechce nic, vypije max. 40 ml vody jinak nic. Naštěstí kojím..ale je to hrůza furt u prsa
. Jinak jsme vyzkoušeli všemožné lahvičky, hrníčky, pítka a co všechno existuje..nevím kolik penez v tom..
a malému se stejně nic nelíbí..nebo z toho pije chvilku a pak s tím švihne…
Takže to je těžké no ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když mi dcera nechtěla pít, řešila jsem to tak, že jsem jí více ředila příkrmy. Začala mi pít až kolem roka a to rovnou z dospěláckého hrníčku, viděla mě jak piju, tak se chtěla opičit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nas pomohlo az nabidnuti detskych dzusu, neco jak ma hipp, redim to 1:4 a chutna mu, ted mam strach ze vypije az moc, je jak cisterna, vypije kolem 700ml za den. Kdyz mu dam vodu tak to po me hodi a vsteka se, hold je potvora vybirava na sladky, ale ja byla stastna ze zacal pit, protoze pred tim dost trpel zacpou a ja trpela s nim
Doufam ze casem sam prejde na vodu nebo caj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chtěla bych oživit tuto diskusi. Mám 10 měsíčního chlapečka, od narození je na UM. Příkrmy jíme vzorově (spíše je trochu otesánek), ale pití přes den hrůza!! Dříve pil aspoň UM, teď mi UM přes den do pusy vůbec nedá (zkoušela jsem savičky, hrníčky, lžičky..prostě nic nezabírá. Dokonce jsem mu zmenšila i porce jídla, aby měl potřebu se dopít, taky nezabralo. Takže veškeré tekutiny co přes den do sebe dostane je 180 ml vody v kaši, občas 90 ml UM ráno a další tekutiny v příkrmech (dávám mu do jídla vývar). Jedině v noci je ochoten pít UM a to vypije tak 180ml. Už jsem z něho zoufalá, doktorka říkala, že dehydrovaný není, ale i tak mi to nedá spát ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kucerat no v současnosti UM, protože vodu a cokoliv jiného plive. Když si z flašky sosne mléko, tak to aspoň neplive
Zkoušela jsem různé druhy čaje, vodu, dětské šťávy…nezabírá na to, prostě to vyplivne. Hlavně mi prosím někdo neraďte, že ho mám nechat o žízni, protože to taky nezabírá. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit