Mražení zeleninových příkrmů

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
645
2.9.12 12:29

mražení zeleninových příkrmů

Maminky chtěla jsem se zeptat chtěla bych si zjednodušit práci, mám dcerku má 8 měsíců a přikrmujeme jíme už téměř všechno. Teď vařím každý den, ale zabírá to hodně času raději bych ho s malou strávila jinak. Dají se zamražovat zeleniové příkrmy? kdybych třeba uvařila mrkev, cuketu, petržel, kedlubnu a brambor a rozmixovala to a že bych to dala do mrazáku třeba do skleniček nebo něčeho, máte s tím zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2282
2.9.12 12:38

Mam zmrazenou varenou cuketu, jinak ostatni mrazim syrove, hodim do kastrulku a za 20minut hotovo.
Obcas varim na dva dny.
Brambory urcite nemrazit, z nich je pak nepozivatelna houba

Osvedcilo se mi mrazeni ve tvoritkach na led, zmrzle staci vymackat do pytliku a odebirat potrebne mnozstvi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1360
2.9.12 12:41

Já malému občas uvařenou zeleninku zamrazím, když toho uvařím víc. A není s tím potom žádný problém… Neboj se toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
2.9.12 13:26

Mě to teda rozmražené nechutná :nevim: už teď vařím pro nás oba, jenom to moc nekořením, takže určitý čas ušetřím, ale když už prckovi vařím samostatně (když dělám nějaké hodně kořeněné jídlo), tak je to stejně za 20minut komplet uvařené a dá se toho udělat na 2 dni, to zamražování zas taková úspora času není :think:

Ale to je můj názor, nevnucuji :hug:

• Citovat
  • Upravit
1166
2.9.12 13:35

Já takhle příkrmy mrazím. Akorát bez příloh, ty si uvařím čerstvé na dva dny. Pak do té přílohy akorát vyklepnu zeleninovou zamraženou skleničku a ohřeju. Skleičku vyndám z mrazáku ráno, do oběda to rozmrzne. Mě to teda čas šetří :) A dělám to tak už půl roku a zatím jsem spokojená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
2.9.12 13:38

Ja mrazim, uvarim si vetsinou tak 6 porci, jednu sni hned, druhou dam do lednice a zbyle 4 zamrazim.Po uvareni to rychle zchladim (nejlepe dat hrnec do drezu se studenou vodou),naplnim do tvoritek na led (ty obtahnu freshfilii) nebo nejakych malych misek a sup do mrazu. Mivam na mrazaku vice druhu a stridam. Maso varim a mrazim samostatne v tvoritcich na led a k jidlu pak pridam 2 kostky masa. Usetri se tim spousta casu.Ja varim malemu o vikendu, kdyz je doma manzel a pres tyden vytahuju zasoby, pokud neji teda se mnou, ma rok, tak uz mu davam dost veci co nam, omezila jsem sul a korenime na taliri nebo v prubehu vareni odeberu a pak dochutim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
3.9.12 12:06

Mrazím do skleniček od přesnídávek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
19.2.14 15:29

Ahojky holky, oživuji diskuzi. Tak jsem si na radu jedné uživatelky (nick si bohužel nepamatuji :oops: ) objednala bedýnku bio zeleniny a dneska mi ji dovezli. Takže přemýšlím, že všechnu zeleninu uvařím a zamrazím asi. Než by to malej snědl, tak by to asi zhnilo..:-)
Akorát nevím, do čeho dát jednotlivé porce. Z předchozích příspěvků jsem se rozhodla, že přílohy budu vařit každý den čerství, popř. na dva dny. To už není taková hrůza.
Do skleniček mám strach to dát, aby nepraskly - navíc jsem blbec včera všechny vyvezla do skla :-D
Máte prosím ještě nějaké typy?:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
19.2.14 15:34

@Lejaa já bych tu zeleninu očistila a zamrazila syrovou (mimo brambor…) ne? Co všechno máš za zeleninu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
19.2.14 15:35

@Lejaa třeba brokolici jsem očistila, nakrájela na malé kousky a dala do pytlíku a vždycky si vyndám jen trošku co potřebuju a je moc dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
19.2.14 15:43

@Lejaa buďto do plastových krabiček (u velkých se ale špatně dělí porce) nebo do plastových sáčků (ideálně zipovacích). Taky se to dá po porcích zmrazit třeba v plastových kelímcích, po zmražení vyklepnout a všechno sesypat do jednoho sáčku nebo krabičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
19.2.14 16:05

Díky holky:-) Ty kelímky by šly. Budu to muset nějak dopilovat, no.
@Berousik
mám dýni, cuketu, brokošku, červenou řepu.. jo a jedno avokádo jsem objednala. No já to právě zas nechtěla zamrazovat syrové. Kromě té brokolice, ta je v poho.
Ale jinak třeba ta cuketa je plná vody a myslím, že by to po rozmrazení bylo hnusné.. Přijde mi, že přemrzlá zelenina je vždycky divná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
19.2.14 16:18
@Lejaa píše:
Díky holky:-) Ty kelímky by šly. Budu to muset nějak dopilovat, no.
@Berousik
mám dýni, cuketu, brokošku, červenou řepu.. jo a jedno avokádo jsem objednala. No já to právě zas nechtěla zamrazovat syrové. Kromě té brokolice, ta je v poho.
Ale jinak třeba ta cuketa je plná vody a myslím, že by to po rozmrazení bylo hnusné.. Přijde mi, že přemrzlá zelenina je vždycky divná :nevim:

hm jo, to máš pravdu. Z toho výběru bych taky mrazila jen tu brokolici. Tak bych to dala do větších pytlíků, vždy pár lžiček, uděláš uzlík, pár lžiček atd. a uděláš si takový pytlíkový vláček :lol: následně jednotlivé vagonky odřezáváš :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
19.2.14 16:30
@Berousik píše:
hm jo, to máš pravdu. Z toho výběru bych taky mrazila jen tu brokolici. Tak bych to dala do větších pytlíků, vždy pár lžiček, uděláš uzlík, pár lžiček atd. a uděláš si takový pytlíkový vláček :lol: následně jednotlivé vagonky odřezáváš :lol:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
19.2.14 16:30

@Berousik
:lol: to mě teď rozesmálo, ale náhodou je to dobrej nápad :-D zkusím to..
Já jsem to hlavně chtěla do mrazáku navařit, protože se mi s tím nechce každej den rozdělávat.. Vždy bych jen rozmrazila porci, popř. přivařila nějakou tu přílohu.. Vím, že to netrvá dlouho, ale ušetřila bych čas i za umejvání nádobí..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí