Co vařit dvouleťákovi?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Co varit dvouletakovi?
Porad varim to same dokola - kureci, kruti, hovezi nebo rybu s kuskusem, bramborovou kasi, ryzi nebo testovinami a zeleninou - mrkvev, petrzel, hrasek, kukurice.
Hlavne ta zelenina, syn porad prdi ![]()
Problem je v tom, ze vsechno musi mit bleptave, suche a nove odmita ale nemixuju.
Ted odbouravam kase k veceri ale krome chleba nic nechce. zkousela jsem rizoto bez masa a nechtel..
Asi ho necham bez jidla a bude jist vse, ze?
Diky za napady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@barique píše:
Porad varim to same dokola - kureci, kruti, hovezi nebo rybu s kuskusem, bramborovou kasi, ryzi nebo testovinami a zeleninou - mrkvev, petrzel, hrasek, kukurice.
Hlavne ta zelenina, syn porad prdi
Problem je v tom, ze vsechno musi mit bleptave, suche a nove odmita ale nemixuju.Ted odbouravam kase k veceri ale krome chleba nic nechce. zkousela jsem rizoto bez masa a nechtel..
Diky za napady
Asi ho necham bez jidla a bude jist vse, ze?
Nápady moc nemám, ale když ho necháš bez jídla a není velký jedlík, tak určitě vše jíst nezačne, vlastní zkušenost, dcera nejí téměř nic a když jí nechám hlady, tak stejně nic nejí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, a co k večeři místo kaše dělat husté zeleninové polévky - porková, květáková, cuketová, mix zeleninová s krutonkami? U nás to je hit ![]()
Myslíš, že by jedl lečo nebo zapečené brambory se zeleninou? To je taky blemcavé ![]()
Potom hodně vařím zapečenou cuketu se sýrem a rajčaty
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak už klidně může omáčky jako rajská s těstovinou a kuličkami z mletého masa ![]()
Ale bez jídla bych úplně nnechávala, není to záruka, že bude jíst. Spíš zkus menší obměnu toho, co dosud dobře jí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zoubky nedala bys prosím recept na tu cuketovou polévku a na tu zapečenou cuketu?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď nevím, co přesně chceš vědět za recepty, maso jsi napsala, přílohy také, zeleninu také. Jako nevíš, co mu vařit, že to pak nejí
Omáčky
Já vařím už normálně všechno - ne pálivé a kořeněné, ale to jsme ani nikdy nejedli
Někdy jí, někdy nejí, už jsem přestala řešit, hlady neumírá a podvyživeně také nevypadá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janisska Cuketová polévka - Na oleji udělám cibulku, kostičky brambor a cukety. Zaliju vodou - ne moc, aby byla polévka hustá a vařím do měkka. Někdy přidám trošku kmínu a česnek, ale záleží na chuti a snášenslivosti dětí. Když jsou brambory měkké, tak ponorným mixérem rozmixuji a vmíchám zakysanou smetanu (nneí nutná, spíš zjemní tu chuť). A na talíři posypu osamženou houstičkou na kostičky - krutonky. Recept mám z netu ![]()
Zapečená cuketa - cuketu a rajčata nakrájím na kolečka a vyskládám v 1vrtsvě do oleje vymazaného pekáče. Trošku osolím. Dávám na to bazalku(nejlépe čertsvou) a pomažu trošku česnekem (opět není nutný pro děti. zasypu strouhaným sýrem a na to dám druhou vrtsvu cukety a rajčata. A zase zasypu sýrem.
Tohle dám do předehřáté trouby na cca 150st, ke konci teplotu trošku stáhnu. ZAse recept z netu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zoubky děkuju!!!Jsem cuketama zavalená a už nevim, co s nima ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janisska jj, proto to teď dělám každou chvilku
JInak do té polévky dávám někdy i mrkev(pak nedávám smetanu)
Syn polévky miluje a někd sní i dva velké talíře. Jo, ještě z cukety dělám cuketo-bramboráčky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dávám cuketu taky do květákové polévky - recept stejný jako ten co popsala zoubky jen navíc se tam dá květák.
Jinak mému dvouleťákovi vařím to co nám - teď v zeleninové sezóně letí lečo, dnes třeba rizotoi, ale klasické, kdy se vše vaří v jedné pánvi nikoli takové to suché české zapečené
Hodně jíme k večeři také argentínskou čočku nebo husté polévky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janisska píše:
@zoubky děkuju!!!Jsem cuketama zavalená a už nevim, co s nima
http://www.mimibazar.cz/recepty.php?… tady toho je dost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naši dvouleťáci jedí téměř to, co my (úplně vše taky ne). Nekořeníme a nesolíme moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@barique Ještě mě napadá červená čočka, pokud je problém s prděním ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zoubky píše:
Ahoj, a co k večeři místo kaše dělat husté zeleninové polévky - porková, květáková, cuketová, mix zeleninová s krutonkami? U nás to je hit
Myslíš, že by jedl lečo nebo zapečené brambory se zeleninou? To je taky blemcavé
Potom hodně vařím zapečenou cuketu se sýrem a rajčaty
souhlas, jeden ze synu je nejedlik, ja miluju dyni, uvarila jsem dynovou polevku, opravdu jako pyre hustou a ten zmetek si 3× pridal, i ostatni kluci se cpali, takze ted jedu brokolicovou, paprikovou, dynovou, spenatovou, indickou mrkvovou ale vse chce neochucene, huste jen s vyvarem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás dnes třeba buřtguláš zahuštěný pohankovou kaší…a místo buřtů párky a máme toho kotel a jíme celá rodina, není to moc kořeněné
- načítám...
- Citovat
- Zmínit