Co vařit dvouleťákovi?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1313
30.8.12 18:39

Co varit dvouletakovi?

Porad varim to same dokola - kureci, kruti, hovezi nebo rybu s kuskusem, bramborovou kasi, ryzi nebo testovinami a zeleninou - mrkvev, petrzel, hrasek, kukurice.
Hlavne ta zelenina, syn porad prdi :-)
Problem je v tom, ze vsechno musi mit bleptave, suche a nove odmita ale nemixuju.

Ted odbouravam kase k veceri ale krome chleba nic nechce. zkousela jsem rizoto bez masa a nechtel..
Asi ho necham bez jidla a bude jist vse, ze?

Diky za napady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
51750
30.8.12 18:48
@barique píše:
Porad varim to same dokola - kureci, kruti, hovezi nebo rybu s kuskusem, bramborovou kasi, ryzi nebo testovinami a zeleninou - mrkvev, petrzel, hrasek, kukurice.
Hlavne ta zelenina, syn porad prdi :-)
Problem je v tom, ze vsechno musi mit bleptave, suche a nove odmita ale nemixuju.

Ted odbouravam kase k veceri ale krome chleba nic nechce. zkousela jsem rizoto bez masa a nechtel..
Asi ho necham bez jidla a bude jist vse, ze?

Diky za napady

Nápady moc nemám, ale když ho necháš bez jídla a není velký jedlík, tak určitě vše jíst nezačne, vlastní zkušenost, dcera nejí téměř nic a když jí nechám hlady, tak stejně nic nejí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
30.8.12 18:49

Ahoj, a co k večeři místo kaše dělat husté zeleninové polévky - porková, květáková, cuketová, mix zeleninová s krutonkami? U nás to je hit ;)
Myslíš, že by jedl lečo nebo zapečené brambory se zeleninou? To je taky blemcavé 8)
Potom hodně vařím zapečenou cuketu se sýrem a rajčaty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
30.8.12 18:51

Jinak už klidně může omáčky jako rajská s těstovinou a kuličkami z mletého masa :think:
Ale bez jídla bych úplně nnechávala, není to záruka, že bude jíst. Spíš zkus menší obměnu toho, co dosud dobře jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3054
30.8.12 18:53

@zoubky nedala bys prosím recept na tu cuketovou polévku a na tu zapečenou cuketu? :think: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
30.8.12 18:58

Teď nevím, co přesně chceš vědět za recepty, maso jsi napsala, přílohy také, zeleninu také. Jako nevíš, co mu vařit, že to pak nejí :nevim: Omáčky :nevim: Já vařím už normálně všechno - ne pálivé a kořeněné, ale to jsme ani nikdy nejedli ;) Někdy jí, někdy nejí, už jsem přestala řešit, hlady neumírá a podvyživeně také nevypadá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
30.8.12 19:04

@janisska Cuketová polévka - Na oleji udělám cibulku, kostičky brambor a cukety. Zaliju vodou - ne moc, aby byla polévka hustá a vařím do měkka. Někdy přidám trošku kmínu a česnek, ale záleží na chuti a snášenslivosti dětí. Když jsou brambory měkké, tak ponorným mixérem rozmixuji a vmíchám zakysanou smetanu (nneí nutná, spíš zjemní tu chuť). A na talíři posypu osamženou houstičkou na kostičky - krutonky. Recept mám z netu 8)
Zapečená cuketa - cuketu a rajčata nakrájím na kolečka a vyskládám v 1vrtsvě do oleje vymazaného pekáče. Trošku osolím. Dávám na to bazalku(nejlépe čertsvou) a pomažu trošku česnekem (opět není nutný pro děti. zasypu strouhaným sýrem a na to dám druhou vrtsvu cukety a rajčata. A zase zasypu sýrem.
Tohle dám do předehřáté trouby na cca 150st, ke konci teplotu trošku stáhnu. ZAse recept z netu 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3054
30.8.12 19:09

@zoubky děkuju!!!Jsem cuketama zavalená a už nevim, co s nima :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
30.8.12 19:11

@janisska jj, proto to teď dělám každou chvilku :mrgreen: JInak do té polévky dávám někdy i mrkev(pak nedávám smetanu) ;) Syn polévky miluje a někd sní i dva velké talíře. Jo, ještě z cukety dělám cuketo-bramboráčky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
30.8.12 19:16

Já dávám cuketu taky do květákové polévky - recept stejný jako ten co popsala zoubky jen navíc se tam dá květák.
Jinak mému dvouleťákovi vařím to co nám - teď v zeleninové sezóně letí lečo, dnes třeba rizotoi, ale klasické, kdy se vše vaří v jedné pánvi nikoli takové to suché české zapečené :-) Hodně jíme k večeři také argentínskou čočku nebo husté polévky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
30.8.12 19:21
@janisska píše:
@zoubky děkuju!!!Jsem cuketama zavalená a už nevim, co s nima :lol:

http://www.mimibazar.cz/recepty.php?… tady toho je dost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
30.8.12 19:22

Naši dvouleťáci jedí téměř to, co my (úplně vše taky ne). Nekořeníme a nesolíme moc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
30.8.12 19:24

@barique Ještě mě napadá červená čočka, pokud je problém s prděním :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
30.8.12 19:40
@zoubky píše:
Ahoj, a co k večeři místo kaše dělat husté zeleninové polévky - porková, květáková, cuketová, mix zeleninová s krutonkami? U nás to je hit ;)
Myslíš, že by jedl lečo nebo zapečené brambory se zeleninou? To je taky blemcavé 8)
Potom hodně vařím zapečenou cuketu se sýrem a rajčaty

souhlas, jeden ze synu je nejedlik, ja miluju dyni, uvarila jsem dynovou polevku, opravdu jako pyre hustou a ten zmetek si 3× pridal, i ostatni kluci se cpali, takze ted jedu brokolicovou, paprikovou, dynovou, spenatovou, indickou mrkvovou ale vse chce neochucene, huste jen s vyvarem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6362
30.8.12 20:01

U nás dnes třeba buřtguláš zahuštěný pohankovou kaší…a místo buřtů párky a máme toho kotel a jíme celá rodina, není to moc kořeněné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí