Co vařit dvouleťákovi?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@barique
Cuketová polévka u nás taky jede, stejně jak jí zmiňovala zoubky, ale dávám bazalku a trochu smetany. Udělám jí hustší a ještě do ní uvařím extra brambor a mají to všichni k večeři ![]()
Neobvyklý hit je ratatouille (cibule, cuketa, rajče, paprika, česnek-jako na lečo, ale bez párku a vajíčka) smíchané s nádivkou
nádivku zase dělám ze strouhaných cuket, klasika houska-mlíko, vajíčko, prášek do peč, cibulka, sůl, česnek a kari. To je taky dost blemcavý ![]()
Moc jim chutná filé na másle s kaší a vlastně cokoli s kaší a když je tam česnek, tak tím lépe.
Pak často dělám květákovou směs na plech a tu mi taky s bramborem s chutí snědí (syrový rozstrouhaný květák, žloutky, trochu mléka, mušk. oř., petrželka, česnek, hl. mouka, strouhanka, sníh, sůl a upeču na peč. papíře)
Těstoviny zapečené s rajčetem a sýrem
Vařené brambory nakrájené na plátky, na kostičky šunku, trochu sýru (někdy mrkev, brokolici, hrášek, co mám) a zapečené se smetanou.
A pak zmiňované polívky (špenát, brokolice, mrkvová) a vždy jim do toho uvařím extra brambor.
Bolognské špagety taky snědí (to myslím jí snad každé dítě)
Podivná kombinace je kuřecí sekaná, vař. brokolice, vař. vajíčko a brambor a rozňahňaný jim to chutná
![]()
a často dělám tresku a la sklenička Hipp co miloval můj starší kluk - osmahnu rybu na másle, přidám nastrouhanou mrkev, brokolici, podleju trošku vodou a podusím do měkka..vedle si na pánvičce udělám beshamel- máslo, mouka a trochu mlíka, povařím a hodím k rybě a nechám už jen chvilku probublat..pak přidám uvařenou těstovinovou rýži a je to
No píšu sice snědí s chutí, ale je to vždy pár lžiček, mám hrozný nežravky
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janisska píše:
@zoubky děkuju!!!Jsem cuketama zavalená a už nevim, co s nima
tu zapečenou cuketu dělám podobně jako zoubky, ale nejdřív do vymaz. pekáčku dám cuketu na kolečka, posolím, nechám pustit vodu, na to hodně utřenýho česneku, na plátky rajče, čerstvě umletý pepř a tymián, trošičku podliju, pokapu oliv. olejem a dám zapéct pod alobalem, po půl ho´dce vyndám a posypu šunkou na kostičky a sýrem na kostičky a dám ještě na 15min zapéct.
Dětem jsem to nedávala, kombinace hodně česneku a čerstvýho pepře je celkem pikantní, ale trochu ubrat a mohly by to mít i děti. My to máme rádi právě kvůli té pikantnosti
a je to fajn příprava cukety ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak já mám taky dceru vybíravku. Teda teď už tolik ne ale dřív to byla hrůza. Nic suchýho mě nejedla. Když jsem ji udělala rizoto tak začala plivat. Dřív jsem navíc musela hodně mixovat nebo hodně rozmačkávat. Kousky v jídle byla naprostá katastrofa. Časem si zvykla a teď ve dvou letech už jí skoro všechno. Miluje zapečený brambory. Dělám jí je buď s cuketou nebo brokolice, mrkev. Zítra mám v plánu dělat zapečenou tarhoňu s rajčaty a tuňákem. Jo a dneska se dělalo lečo tak jsem zkusila dát trošku malé a mohla se po tom utlouct.Sama jsem zírala jak to krásně snědla. A to si dala další várku jak se vrátil taťka z práce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když už jsme u té cukety - já třeba dnes dělala k obědu španělskou omeletu: vařené brambory, kapii, cuketu, jarní cibulku - orestuji na oliv oleji (každé zvlášť), pak smíchám dohromady, zaleju rozmíchanýma vajíčkama na pánvi, chvíli nechám a pak dám na 10 min do trouby (i stou pánví). pak nakrájím na kousky a syn si to jí sám rukama (má rok).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit