Konec kojení, příkrmy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Myslím si, že kojení se opravdu hodně přeceňuje..pokud to prostě nejde, tak bych se s tím netrápila..už to, že si se takhle snažila a vydržela takovou dobu je skvělé…když jsme my začali s příkrmy malá taky začala odmítat MM taky jsem odstříkávala a krmila ji po lžičkách, ale dělala u toho hrozné scény a tak jsem zkusila UM..malá přestala dělat scény a je spokojená a já tedy taky..je lepší spokojená maminka a miminko než maminka vystresovaná, která stále jen přemýšlí nad tím jak vyždímat víc mlíčka..udělala jsi pro kojení už dost..a pokud to malá odmítá a tebe to akorát trápí přešla bych na UM úplně a netrápila se..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš malý byl velký jedlík, takže chtěl pořád papat a pak když dostal UM, přišlo mi, že je klidnější. Kojila jsem do 6 měsíců. Myslím si, že se tím nemusíš stresovat, UM je také kvalitní strava. Mě třebas přijde normální, že do 6. měsíců a pak už ne. Tak to budu mít i u druhého mimíska. Hodně malého zezačátku bez kojení chovej, ať cítí ten kontakt s tebou, který měl u kojení a uvidíš, že to bude ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele, jako pise Melounek00 - u nas to byl take boj, cca 4,5 mesice a na palici jsme z toho byli vsichni. Finalnim prechodem na UM jsme se mentalne srovnali vsichni, mala najednou byla stastne a spokojene dite, ja si mohla odbehnout a tatinek se najednou citil dulezitejsi. Fakt se na to vyprdni, pobrec si a najdi si jinou aktivititu na seberealizaci. Uvidis, ze vse bude lepsi. Je to jen ty matersky hormony a medialni masaz, ktera z nas pak dela otroky mantry Kojeni je nejlepsi, kdo nekoji zabiji sebe a dite. Fakt blbost!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vím, že největší problém s tím mám já. Hrozně moc chci kojit. Vím, že se svět nezboří, když kojit nebudu, ale… je toho víc. A když už jsem se dostala do stadia, že to nebolí, tak si to fakt užívám a najednou o to mám přijít? Asi to bude znít většině hloupě. Je toho víc, ale rozebírat to tu všechno nechci.
- Citovat
- Upravit
Musela jsme ukončit kojení něco před 10.měsícem, já toměla horší, mlíčka bylo dost o to mě to bylo víc líto…ale zvládly jsme to, ale malá mi UM nechce vůbec, tak je bez mlíka, buď ráda že ti pije UM a netrap se, potřebuje pohodovou mamču ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A opravdu ti to stojí za to, že se kvůli tomu trápíš???tvoje maličká to z tebe vycítí a za chvíli to poleze na bednu celé rodině, jak píše kralishek.. ale záleží jen na tobě jestli se hodláš dál snažit..jen to že budeš vystresovaná určitě nebude dobré pro nikoho…zkus to tedy míň řešit odstříkej co půjde zkus nabídnout, ale nenuť, když nebude chtít dej UM..hlavně se tím nestresuj.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě třebas malý taky u krmení vyváděl, pěkně se vztekal, dr. říkala, že to je nejspíš tím, že je lenoch to tahat, že jak ochutnal flaštičku, tak to bylo. Já měla mlíčka hodně. Ale souhlasím z holkami, čím víc se budeš stresovat a chtít, tak to nepůjde. A mysli na to, co je dobré pro maličkou. Pokud budeš ve stresu, budeš mít doma uplakané miminko. Uvidíš, že to brzy přejde. Držím palečky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja se teda s koncem kojeni ve 14 dnech ditete smirila v pohode
prilis bych smysl kojeni nedramatizovala a u 5timesicniho ditete uz vubec ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj, taky jsem strašně moc chtěla kojit a kojím, mlíka mám dost a když ráno neodstříkám, tak mam prsa bolestivě nalitý. Malej baští a přibírá krásně. Pokud tolik o to kojení stojíš, tak vyzkoušej kojící čaje a nebo homeopatika. Já piju 3× denně od Lerosu s Jestřabinou a to jsem nikdy čajová nebyla. Homeopatika mi na rozkojení taky docela pomohly (ricinus communis 5ch), hodně odpočívej a pij, dobrý je kojení především v noci. To jen kdybys to chtěla ještě zachránit. Prvního jsem nekojila, bylo mi to hodně líto, druhému jsou teď 4 měsíce pryč a já jsem šťastná že kojím, protože u UM mi bylo líto kolik jsem toho nedojedeného musela vylívat a tím i neskutečné množství peněz. Teď jsem ráda, že nemusím řešit jídlo na cesty, prostě sbalím a jedu. Pokud to ale nepůjde i přes to, tak se na to vyprdni a nevyčítej si to. Dělala jsi co jsi mohla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Úplně chápu paní anonymní… Našemu chlapečkovi byly 2 měsíce a během takto krátké doby jsem x-krát řešila nedostatek mléka, prošla si růstovým spurtem, laktační krizí, bojkotem kojení… Když už se v posledních dnech zdálo, jak krásně jsme se sladili a konečně vyrovnali poptávku x nabídku, je tady další bolístka:-( Mléka je fakt málo, odstříkávám denně jako divá, dokrmuji, vyvařuji a za chvíli nanovo. Už jsem z toho zoufalá, jsem smutná, protože jsem si to hrozně přála a kojení je pro mě tak skvělý a silný zážitek, že se toho nechci vzdát. Ale spokojenost prcka je pro mě důležitější - dala jsem flašku s nutrilonem, dávka padla během chviličky a uvidíme, jak to půjde dále. Vadí mi, jak se dnes stále dokola upozorňuje, jak důležité kojení je! Se nedivím, že nám, které takové štěstí nemáme, je děsně a připadáme si jako děsné matky:-(
- Citovat
- Upravit
Konec kojení + příkrm
Ahoj maminky
mám pár otázek a žádné odpovědi..mohly by jste mi prosím pomoc? Malému bude asi za 2týdny 8měsíců a já už bych chtěla přestat definitivně s kojením. Od dnešního dne dávám už za den 4 příkrmy (svačinky, oběd a večeři) stále však kojím v noci a na snídani. Pokaždé než jsem přidala další příkrm počkala jsem 4 týdny než si zvyknul na „novou dávku“. Nyní se tedy ptám jestli opět počkat s dalším příkrmem 4týdny a nebo už bych mohla dávat třeba místo raního kojení UM či něco jiného? ale co?…A to samé i s nocí…přestat kojit až se prostě v noci přestane budit? Nebo dát třeba UM místo kojení? My se ale poté noci zdá, že už skoro nic v těch prsou prostě nemám (budí se 2krát).. už po prvním nočním kojení jsou takové „zplihlé“ a na snídani už mu toho moc prostě nemůže zůstat.
Děkuji za rady a zkušenosti při končení s kojením. Pěkný den..PS: kolik by tak mělo dítě s částečnými příkrmy a kojením denně asi vypít? Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Samozřejmě je o tvá volba, já ze svého pohledu jen nevím, jaké důvody by mě přinutily nalívat dítě (navíc ani ne roční) umělým mlíkem, když sama mlíko mám a dítko má zájem pít.
Jinak k nočnímu pití - já bych ho už na UM neučila, buď nic, nebo jen vodu.
Elišku jsem v 17 měsících prostě přemluvila. Vzbudila se, já jsem jí povykládala, jak tatínek, babička, děda i kočička spinkají, ať taky udělá háji, ona si lehla a spala dál. Za tři dny už se ani nevzbudila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eetkikinka
Musím, protože potřebuji ATB, které se nesmí u kojení a které budu brát bohužel dooost dlouho
Jinak bych taky asi ještě dál kojila…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, tak to jo. Taky jsem to dneska řešila, potřebovala jsem antibiotika a zajímalo mě, která se nesmí. Našla jsem toto http://www.pediatriepropraxi.cz/…03/02/08.pdf
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám 5měsíční miminko. Už od začátku mám málo mlíka a byl to fakt boj, abych kojila. Ale nevzdala jsem to, odsávala a odsávala. Takže od začátku vždy nakojím a pak dokrmím UM. Jenže teď jsem začala s příkrmama. Krmím už jen 5krát denně a u kojení začíná hrozně vyvádět (asi proto, že teče málo). Zkoušela jsem zase začít odsávat, ale je to opět utrpení, šílená bolest. (Na kojení si prsa po 3 měsících zvykla a už to nebolí.) A skoro nic jsem neodsála. Je ještě šance že budu kojit nebo je to konec? Jsem z toho fakt zklamaná, smutná, nešťastná. Vím, že by pro mě bylo jednodušší dávat jen UM a příkrmy, ale tak strašně nechci. Jak jste se smiřovaly s koncem kojení?