Odmítání ovocných příkrmů

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
118
29.8.12 09:30

Odmítání ovocných příkrmů

Ahoj. Poraďte! Malá ze začátku jedla ovocné přesnídávky. Postupem času ji přestaly chutnat. Měla jsem broskve ze zahrady, tak jsem zkusila rozvařit s jablíčkem. To vůbec nechtěla. Dneska jsem nastrohala sladké jablko s hruškou. Začala se mi dávit, tak jsem to ještě rozmixla a vůbec jí to nejede. Čím to nahradit, pokud dítě nechce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Metamorphosis
29.8.12 09:39

Můj obvodní doktor tvrdí, že ovoce k životu vůbec nepotřebujeme, on sám ho nejí a je zdravý, fit a v padesáti ještě ani jeden šedivý vlas, vrásky taky nevidím, takže asi opravdu v pohodě - podle něj je v ovoci pouze nadbytek cukrů, jinak ty vitamíny a vláknina se dají získat ze zeleniny a příloh k hlavnímu jídlu.. :nevim:
Já osobně tedy ovoce prckovi vždycky rozvařím či napařím v parním hrnci. A jednu dobu nemusel sladkou chuť - dávala jsem do toho na férovku citron, či používala nepřezrálé ovoce (tvrdší švestky a tak..).. Jinak bych zkusila dát jablko nebo hrušku do zeleninového příkrmu, co na to malá řekne.. :think:

• Citovat
  • Upravit
118
29.8.12 09:41

@Amber_1977 Přidat to do oběda klidně zkusím, ale co teď, místo svačiny. Už nějakou dobu kojím 3× denně, tak se přeci zase nezačnu rozkojovat, abych jí dala i ke svačině. A hlavně, za chvíli má být ovocný příkrm i odpoledne. Tak jsem trochu v šoku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
29.8.12 09:42

No náš malej taky odmítá ovoce, ale mixované, on jedině kusy které může jíst sám. Prostě ji ovoce pár dnů nedávej, třebas je ho přesycená :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
29.8.12 09:43
@LucieMc píše:
@Amber_1977 Přidat to do oběda klidně zkusím, ale co teď, místo svačiny. Už nějakou dobu kojím 3× denně, tak se přeci zase nezačnu rozkojovat, abych jí dala i ke svačině. A hlavně, za chvíli má být ovocný příkrm i odpoledne. Tak jsem trochu v šoku.

Kolik vám je? Dva ovocné příkrmy ne, jeden ovocnej, druhej jogurt. A místo ovoce záleží, kolik vám je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
29.8.12 09:48

@monika32 Za týden 8M. Zuby ještě nemáme, takže z kousků ovoce jenom taháme šťávu. Jogurt jsem teprve chtěla zavádět. Jinak odpolední sváču zatím kojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
29.8.12 09:48

@LucieMc mě malá taky nejí ovoce, tak jí ho nedávám. Řešila jsem to i s Dr. a řekla mi, že to nemám řešit, že to nevadí, hlavně, že jí zeleninové příkrmy. Místo ovoce jí dávám buď mlíčka s kaší nebo kaši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
29.8.12 09:52
@LucieMc píše:
@monika32 Za týden 8M. Zuby ještě nemáme, takže z kousků ovoce jenom taháme šťávu. Jogurt jsem teprve chtěla zavádět. Jinak odpolední sváču zatím kojím.

Takže klidně už začni dávat jogurt a zkus kukuřičné křupky, třebas i rohlík, jako přílohu jáhly, kuskus aby si dítě zvyklo na kousky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4649
29.8.12 09:55

Ahojky, já to mám s malým stejně, je nám přes 8 měsíců. Na začátku papal skoro všechny ovoce a teď všechno plive. Takže dávám jogurt. Taky dávám tvrdší rohlík a křupky nebo piškůtky. K tomu dávám banán a meloun, to je snad jediné ovoce co papá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
29.8.12 09:57

@monika32 Jogurt tedy čistý, bílý. Psali, že Holandii, co dáváte vy? Ty kupované mixy s ovocem se mi dávat nechce, je v tom všem cukr. Banán jsem nechtěla, bo staví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
29.8.12 10:08
@LucieMc píše:
@monika32 Jogurt tedy čistý, bílý. Psali, že Holandii, co dáváte vy? Ty kupované mixy s ovocem se mi dávat nechce, je v tom všem cukr. Banán jsem nechtěla, bo staví.

Jo dává se bílý, holladnia, selský, jihočeský. Tam můžeš i zkusit přidat ovoce, třeba ho s troškou jogurtu sní :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
29.8.12 10:15
@LucieMc píše:
@monika32 Za týden 8M. Zuby ještě nemáme, takže z kousků ovoce jenom taháme šťávu. Jogurt jsem teprve chtěla zavádět. Jinak odpolední sváču zatím kojím.

Na osmi měsících bych to tedy opravdu neřešila.. To by stejně ještě příkrmy neměly nahrazovat živinami stravu, jsou spíš na zvyknutí si na běžné jídlo.. Takže normálně kojit, dopoledne zkus dát celé ovoce do ručičky - můj prďous to tak jí od půlroku, akorát teda to praní.. :lol: Ale s dvěma zuby zvládne i šlupky. Odpoledne zeleninu. Když ovoce nechce, tak bych zůstala na zelenině a ovoce sem tam zkoušela podstrčit..
Jogurty budu zavádět až cca na roce, na osmém začnu přidávat k zelenině a ovoci trochu bezlepkové obilné kaše - třeba jako zahuštění.

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
29.8.12 10:20
@LucieMc píše:
@monika32 Jogurt tedy čistý, bílý. Psali, že Holandii, co dáváte vy? Ty kupované mixy s ovocem se mi dávat nechce, je v tom všem cukr. Banán jsem nechtěla, bo staví.

Ten nejtučnější, jaký seženeš, tzn. smetanový.. U nás tedy jede řecký, či z biofarmy domácí. Co jsem koukala, tak i klasičtí výživoví poradci radí cca do dvou let všechny mléčné výrobky pouze plnotučné :!
Jinak doporučuji stáhnout si tuto knihu: http://www.ulozto.cz/…ych-dedi-pdf
Jsou to výživová doporučení ke kojení, těhotenství a zavádění příkrmů dětem od české původem pediatričky, která razí dost odlišnou teorii ve skladbě jídla oproti standardu, vše vysvětluje, proč, co to v těle způsobuje..
Mně dostala, narozdíl od tradičních doktorů, z vážncých zdravotních problémů (únavový syndrom následkem přechozené mononukleozy, poté rozbíhajícíse celiakie), takže jí věřím víc než ostatním doktorům.

• Citovat
  • Upravit
4649
29.8.12 10:21

Kašičku papáme před spaním. Já také dávám ovoce do ruky, ale je to opravdu všude :-) Jinak malý holandii plive :-( ani s přesnídávkou… Tak kupuji v drogerii ochucené jogurtíky od hami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4649
29.8.12 10:23

Jinak syrovou zeleninku nedávám, jen zatím vařenou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí