Odmítá oběd

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
29.8.12 15:32

odmítá oběd

Ahoj maminky,
Odmítá vám někomu dítě obědy? Náš 11. měsíční Jenda v poledne nechce jíst, najednou, z ničeho nic. Znáte to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
medvidek
29.8.12 15:43

Ahojda, jj znám. Radím nenutit, je možné, že je mu teplo a nemá chuť. Nabídni pití, ovoce, zeleninu, teplé jídlo nech na večeři. Tedy pokud nedáváš třeba kaši.

PS: Hlady neumře, neboj se :hug:.

• Citovat
  • Upravit
Švadlenka Madlenka
29.8.12 15:57

Jojo, začne to obědem, pak je to kaše, nebo jogurt, přesnídávky, cokoliv, co do teď dítko milovalo najednou nechce. Nabídni něco jiného, případně UM. U nás to tak je už několik měsíců, dítě kupodivu přibírá, akorát já mám blbý pocit z toho, že jsou dny, kdy se cpe jen šunkou, pak jen mozzarelou, pak jen jabkama, ale co už, násilím to nemá smysl. Klasický oběd jsem nevařila ani nepamatuju…vždy skončil po dvou lžičkách v mrazáku.

• Citovat
  • Upravit
12837
29.8.12 15:58

@medvidek
Kdyz je vedro, mrnous taky dava prednost ovoci. teple jidlo ma potom vecer. Snad je to lepsi, nez kdyby nejedl vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.8.12 15:58

Já do toho ještě kojím a to teda zatím opravdu neodmítá, tak aspoň že tak… :) On totiž už dva měsíce nepřibírá nic, ale tváří se naprosto spokojeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
29.8.12 16:27

Ony jsou ty mimča teď dost aktivní tak nepřibírají tolik, to co spapají to „vyběhají“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
29.8.12 16:39

Jejda ja bych mohla povidat.uz pul roku stavkujeme nekdy skoro nic cely den obedy malokdy vetsinou jen ovoce chleba atd.uz to neresim nebo by me kleplo moje nervyyyyy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
29.8.12 16:45

Náš má taky tendence zazdívat oběd, mám pocit, že mu masozelenina nejede, nechce se mu kousat, vyplivuje… až jsem se začala bát, jestli jsem ho třeba nerozmazlila ovocem nebo sušenkama. snažím se, aby aspoň půlku snědl, někdy je to fakt náročné, různě si zpíváme nebo říkáme, křeníme se na sebe, dávám mu lžičku navíc do ručky, občas nějakou hračku do ruky (když se na to nesoustředí, tak jí líp), prostě nějakou akci u toho. No a pak nastane moment, kdy všechno vyplivne a to vím, že nemá cenu, bych přišla o nervy, tak nenutím :think: ale tak minimálně půlku většinou sní

• Citovat
  • Upravit
457
29.8.12 17:01

Tak můj prcek prozměnu nechce snídat :lol: Ještě tak kaši nebo jogurt, tím ho rychle nakrmím a má to bez práce, ale jak mu namažu chleba a nakrájím na kostičky, sní jich pár a dost. Prostě ho to po ránu děsně zdržuje od hraní.

S obědy jsme bojovali taky. Jeden čas to bylo zubama, bolelo ho to a nechtěl vůbec teplé jídlo do pusy. Pak zas když jsem ho učila jíst kousky, vůbec je zpočátku nechtěl akceptovat. No a když konečně začal krásně jíst a kousat, tak přišly první narozky a dítě se komplet změnilo, najednou absolutní nezájem o jídlo, takže jsem ho musela pracně bavit, stále střídat různé hračky, abych do něj nacpala aspoň polovinu toho co dřív. Trochu se to zlepšilo až ve 14 měsících.

Takže já bych asi poradila zabavit hračkama, zkusit nové recepty nebo i posunout oběd na pozdější dobu, aby dítko trochu víc vytrávilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
29.8.12 17:22

Rekla bych, ze pokud jinak basti pekne a vypada spokojene, tak to bude v pohode. Nenutila bych ho. A v tomhle veku deti uz tak nepribiraji. Malej mel ted rok a za posledni tri mesice pribral 300 g. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16783
29.8.12 21:29

Mi už bojujem od února někdy je to lepší někdy horší, byli dny kdy skoro nejedl, aspon že má ráno a večer a občas i v noci mlíko, obědům moc nedá, přesnídávky už nejí vůbec, občas lipánka, chleba nebo rohlík když namažu tak sní tak 4 kousky, to už radši suchý, no a aspon ted začal dost jíst ovoce(hrozno, jablko)ale nevím kde bere tu energii na to lítání celej den.snad se to někdy zlepší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
29.8.12 21:35

Jak to tak ctu, tak taky „svitite na strop“, aby deticky neco pozrely… :roll: V tech teplech je nas 11m mrnous ochoten snist presnidavku (maso-zeleninovou) studenou, nejradsi ma od Hippu kukurici+kruta+brkase, to se da studene snist… Ale obcas proste odmitne jedno-2 jidla, tak se na to vykaslu a nakojim (kojim porad jako divoka dle potreb sosaka tzn. 4-6× denne + 1-2× v noci 8o ), takze nekdy ma jen 2 jidla denne, jinak se pokousim do nej dostat 4 denne (rano a vecer cca 80-100ml kase, v poledne ca 100-120g maso-zel, odpoledne ca 150ml ovocne presnidavky). Zatim stale davi kousky, takze jedeme ve sklenickach :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
29.8.12 21:37

@Zuzazuzazuza : co se tyce pribirani, je to asi takto:
Výška Hmotnost
1. čtvrtletí 3 – 4 cm/ měsíc 700 g/měsíc
2. čtvrtletí 2 cm/ měsíc 500 – 600 g/měsíc
3. čtvrtletí 1 cm 400 - 500 g/měsíc
4. čtvrtletí 1 cm 300 – 400 g/měsíc
takze netreba panikarit, navic kazde dite je jine… :mavam: