Kdy do příkrmu přidat maso?

202
30.8.12 22:15

Kdy do příkrmu přidat maso?

Dobrý večer maminky :kytka:,mám takový dotaz. Trochu si s kamarádkou nerozumíme :roll: .Ona začala svému tehdy 5 měsíčnímu syovi dávat už maso, ale prý je dobré přidat maso až od ukončeného 7 měsíce. Takže otázka zní, nekojenému dítěti se může dát maso už i dříve a nebo také až od ukončeného 7 měsíce :think:???Mám druhou dceru, která má 5 měsíců a 14 dní a tvrdí mi že jí mám dát už i klidně masino 8o. Já první dceři, která též už nebyla kojena, dávala maso taky až později. Co na to říkáte, máte některá s tím zkušenost, jako dát miminku maso dříve :think:?Děkuji a přeji Vám krásný zbytek večera :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Apropos
30.8.12 22:19

Já jsem začala dávat maso cca měsíc po začátků příkrmů. Nejdřív jsem vyzkoušela různé zeleninky.
Pokud tvá kamarádka začala s příkrmy ve 4. měsící a nekojila, tak by to v 5. měsíci sedělo.

• Citovat
  • Upravit
1748
30.8.12 22:21

@maminka22 dala jsem měsíc poté co se rozjedl se zeleninou (kojený, začínali jsme v 5,5 měs. s jídlem)… často se uvádí i po dvou týdnech, ale s masem není kam spěchat někdo dává až o hodně později

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
30.8.12 22:21

Má dcera je na příkrmech od 4.měsíce a maso jí dávám taky od 4.měsíce. Až od 7 je nějak pozdě, to ti řekl kdo? Vždyť i skleničky v obchodech mají maso a jsou už od 4. měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
30.8.12 22:24

Začli jsme se zeleninovými příkrmy v ukončeném 6m, maso jsem přidala asi 14 dní poté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
30.8.12 22:26

@maraida tak u kojených když začínáš v 6 měs. tak maso od těch 7 sedí… a obsah některých skleniček bych radši nekomentovala :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
30.8.12 22:26
@maraida píše:
Má dcera je na příkrmech od 4.měsíce a maso jí dávám taky od 4.měsíce. Až od 7 je nějak pozdě, to ti řekl kdo? Vždyť i skleničky v obchodech mají maso a jsou už od 4. měs.

Právě že se mi to zdálo divné, že na skleničkách je také maso a jinak že se má maso dávat až od toho 7 měs :roll: .No je to v brožůrkách a ták kde se kouknu :?.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
30.8.12 22:27
@maraida píše:

Právě že se mi to zdálo divné, že na skleničkách je také maso a jinak že se má maso dávat až od toho 7 měs :roll: .No je to v brožůrkách a ták kde se kouknu :?.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
30.8.12 22:28

Vetsinou se zacina zeleninkou, ovocem a pak masickem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
30.8.12 22:32

@maminka22 opravdu už můžeš dávat maso. Nám teď na půlroční kontrole dokonce Dr. řekla, že už může jíst skoro vše. Kromě bílku, ryby, tvarohu-to až od roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
30.8.12 22:33

Nam doktorka rekla, ze mame davat maso hned od zacatku… Zacinali jsme v 6 mesici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
795
30.8.12 22:39

@maraida nevis, proc se nesmi tvaroh driv? chci rict, to se nesmi davat ani lipanek pred ukoncenym rokem? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
30.8.12 22:41

Začala jsem dávat maso až kolem roka (příkrmy od šesti měs.)

• Citovat
  • Upravit
14367
30.8.12 22:47
@p3traQ píše:
@maraida nevis, proc se nesmi tvaroh driv? chci rict, to se nesmi davat ani lipanek pred ukoncenym rokem? :think:

Přesně nevím, abych nekecala. Buď je moc tučný nebo špatně stravitelný :think: Možná tu někdo k tomu napíše víc. A nemělo by se nic co obsahuje tvaroh, tudíž ani Lipánek. I když…svým starším dětem jsem Pribináčka dávala už někdy od půl roku a bylo to dobrý. To jako dnešní děti mají jiná břicha či co :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
30.8.12 22:49

Holky tak díky za odpovědi :hug:,už sem zase o něco chytřejší :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí