Kdy do příkrmu přidat maso?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kdy do příkrmu přidat maso?
Dobrý večer maminky
,mám takový dotaz. Trochu si s kamarádkou nerozumíme
.Ona začala svému tehdy 5 měsíčnímu syovi dávat už maso, ale prý je dobré přidat maso až od ukončeného 7 měsíce. Takže otázka zní, nekojenému dítěti se může dát maso už i dříve a nebo také až od ukončeného 7 měsíce
???Mám druhou dceru, která má 5 měsíců a 14 dní a tvrdí mi že jí mám dát už i klidně masino
. Já první dceři, která též už nebyla kojena, dávala maso taky až později. Co na to říkáte, máte některá s tím zkušenost, jako dát miminku maso dříve
?Děkuji a přeji Vám krásný zbytek večera ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já jsem začala dávat maso cca měsíc po začátků příkrmů. Nejdřív jsem vyzkoušela různé zeleninky.
Pokud tvá kamarádka začala s příkrmy ve 4. měsící a nekojila, tak by to v 5. měsíci sedělo.
- Citovat
- Upravit
@maminka22 dala jsem měsíc poté co se rozjedl se zeleninou (kojený, začínali jsme v 5,5 měs. s jídlem)… často se uvádí i po dvou týdnech, ale s masem není kam spěchat někdo dává až o hodně později
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Má dcera je na příkrmech od 4.měsíce a maso jí dávám taky od 4.měsíce. Až od 7 je nějak pozdě, to ti řekl kdo? Vždyť i skleničky v obchodech mají maso a jsou už od 4. měs.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Začli jsme se zeleninovými příkrmy v ukončeném 6m, maso jsem přidala asi 14 dní poté.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maraida tak u kojených když začínáš v 6 měs. tak maso od těch 7 sedí… a obsah některých skleniček bych radši nekomentovala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maraida píše:
Má dcera je na příkrmech od 4.měsíce a maso jí dávám taky od 4.měsíce. Až od 7 je nějak pozdě, to ti řekl kdo? Vždyť i skleničky v obchodech mají maso a jsou už od 4. měs.
Právě že se mi to zdálo divné, že na skleničkách je také maso a jinak že se má maso dávat až od toho 7 měs
.No je to v brožůrkách a ták kde se kouknu
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maraida píše:
Právě že se mi to zdálo divné, že na skleničkách je také maso a jinak že se má maso dávat až od toho 7 měs
.No je to v brožůrkách a ták kde se kouknu
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maminka22 opravdu už můžeš dávat maso. Nám teď na půlroční kontrole dokonce Dr. řekla, že už může jíst skoro vše. Kromě bílku, ryby, tvarohu-to až od roku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nam doktorka rekla, ze mame davat maso hned od zacatku… Zacinali jsme v 6 mesici.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maraida nevis, proc se nesmi tvaroh driv? chci rict, to se nesmi davat ani lipanek pred ukoncenym rokem? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Začala jsem dávat maso až kolem roka (příkrmy od šesti měs.)
- Citovat
- Upravit
@p3traQ píše:
@maraida nevis, proc se nesmi tvaroh driv? chci rict, to se nesmi davat ani lipanek pred ukoncenym rokem?
Přesně nevím, abych nekecala. Buď je moc tučný nebo špatně stravitelný
Možná tu někdo k tomu napíše víc. A nemělo by se nic co obsahuje tvaroh, tudíž ani Lipánek. I když…svým starším dětem jsem Pribináčka dávala už někdy od půl roku a bylo to dobrý. To jako dnešní děti mají jiná břicha či co ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit