Kdy do příkrmu přidat maso?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nase doktorka doporucila pridat maso cca po 14 dnech az mesici po zacatku prikrmovani. Dcera zacala s prikrmy ve 4mesicich a kousek a maso zacala jist kolem 5.mesice a v pohode
Takze bych to neresila, jestli uz ti prcek v pohode ji zeleninu, pridej maso ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maminka22 dávala jsem cca 4 týdny po zavedení příkrmů, podle rady dr - prý aby si bříško trochu zvyklo, maso se tráví trochu hůř ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maraida vsak prave mi prijde, ze se ty doporuceni furt meni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maso by se mělo začít přidat cca měsíc od zavedení příkrmů, takže záleží, kdy začneš se zeleninkou nebo ovocem ![]()
náš malej měl od 4M první příkrmy, takže v 5M už sem tam saso dostal…
a doporučila mi to tak i naše dětská dr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@p3traQ koukám,že čekáš taky třetí. ![]()
No já vždycky všude čučím jako blázen
Co bylo dřív dobré, teď už není. Jak se to dělalo dřív, tak se to už teď nedělá. Pomalu si připadám jak prvomatka
Ale co. Mám svůj „selský“ rozum a co bylo dobré pro moje první děti, nevím proč by najednou nemělo být dobré pro nejmenší. Takže si to vždycky nějak vyhodnotím a je to. Rozhodně se neřídím žádnými příručkami.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj syn byl od narození na UM, s příkrmy jsme začali ve 4 měsících a to zeleninou. Maso jsem zařadila asi měsíc? po zelenině, takže někdy v 5 měsících věku. Ovoce dostal naposledy, někde po 6 měsících.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maraida Protože tvaroh obsahuje vysoké množství bílkovin a to zatěžuje ledviny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maso jsem přidala za cca. měsíc od zavedení zeleniny podle doporučení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@p3traQ píše:
@maraida nevis, proc se nesmi tvaroh driv? chci rict, to se nesmi davat ani lipanek pred ukoncenym rokem?
Lipánek se před dokončeným jedním rokem už nedoporučuje, je tam špatně stravitelný tvaroh, smetana a cukr(i když nám ho taky cpali pomalu od narození a přežili jsme
). Jinak doktorka mi doporučovala dávat ho velmi omezeně i po tom roce. Je to příliš tučné a sladké, takže podávat vyloženě jako mls jednou za čas.
Co se týče masa, tak my jsme dávali již asi po týdnu zavedení zeleninových příkrmů, chvíli před dokončeným 6. měsícem. Syn je typický chlap a jen zeleninou jsem ho neohromila
Doteď se na zeleninu příliš netváří, zato masozeleninového příkrmu by snědl kotel ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gabi.design a @Gizel diky za vysvetleni, ja se sama muzu po tvarohu utlouct, tak na to budu davat pozor.
@maraida ty prvni dve jsou vyvdane, rodit budu poprve
ale snad se to nove podari tak, jak ty prvni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@p3traQ aha.Tak to s nima máš asi hezký vztah viď? A víš co se ti narodí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit