100% čokoláda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
jun
749
11.8.14 19:22

@Lejaa máš pravdu, výlet by nebyl špatný a spojit to třeba s Ikeou…hmmm :-)

@Majka4 v tom receptu je uvedeno, že kakaová hmota obsahuje 55% kakaového másla a 45% kakaa. Já myslím, že kdyby to bylo 100% kakaa, tak to nebude držet pohromadě. Ale mně jde v podstatě hlavně o ten cukr. 99% v Lídlu jsem opravdu přehlédla, takže ji určitě vyzkouším, díky za typ :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
12.8.14 18:50

JUN- ano, máš pravdu. Kdyby sis utrhla kakaový bob a rozbila ho, tak vevnitř je hmota, která obsahujje samozžejmě 100% kakaa, které sa skládá z kakaového másla ( neboli kakaového tuku a zbytek je sušina. Čistý kakaový bob ( nebo lépe řečeno ten plod uvnitř) jehodně tučný, obsahuje právě to máslo. Kakaové boby se sučí, pak se pomelou a odstraňuje se z něj ten tuk, který se používá jak v potravinářském průmyslu, ale hlavně v kosmetice. Většina kakaa, které se u nás prodává, je zbavená toho tuku a prodává se v různých kvalitách. Nejkvalitnější kakao bývalo kakao z Holandska, ktrému se plně vyrovná kakao z Lídlu..A v Lídlu mají také poměrně hodně kvalitní čokolády…Nejhorší čokolády ( kvalitou) jsou Milka a pak ty sojové, které u kakaa ani neležely, ne tak aby ho obsahovaly…Také mléčné čokolády nejsou nic moc, nejlepší jsou hořké- a z Lídlu- alespoň na našem trhu..dají se u nás kouit i jiné zahraniční kvalitní čokolády, ale ta cena…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
3.1.15 14:19

Co je to 100% čokoláda? % uvádí % kakaa - 100 % kakao bude jen kakao :) Já dělám domácí čokoládu - kvalitní kakao, kakaové máslo a dosladím dle potřeby, ale ne cukrem, ale nějakým přírodním sladidlem. Je to strašně jednoduché a výborné. Mléko, škroby atd. do čokolády vůbec nepatří. Kakao i kakaové máslo kupuju v bio a raw kvalitě (nepražené, za studena lisované), je to dražší, ale je to nejlepší čokoláda, co jsem kdy jedla. Mám silikonovou formu na pralinky a někdy dovnitř dávám i nějakou náplň, třeba mix datle a ořechy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
3.1.15 14:25

@jun Doporučuju čokoládovnu Troubelice, mají i 100%ní čokoládu, příp. bys mohla zkusit přímo kakaové boby.
Mají i eshop.

http://www.kakaoveprodukty.cz

• Citovat
  • Upravit
jun
749
3.1.15 18:07

@Meha už jsem je vyzkoušela a opravdu výborné. Teď si zrovna ujíždím na jejich kakaové hmotě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
4.1.15 13:36

Doporučuju Jordi´s
Hoď si to do vyhledávače, mají i eshop. Lepší jsem nejedla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...