Chuťovka k pivu

6177
7.8.14 22:06

Chuťovka k pivu

Ahoj :-)

Holky, už asi 14 dní si lámu hlavu nad tímto: máme na sobotu ve vesnici soutěž o nejlepší chuťovku k pivu - záviny z listového těsta a utopence už jsm zavrhla, ale samozřejmě mě nenapadlo nic jiného, max. nějaké minihamburgery či jen ostřejší minikarbanátky. Ale tím mé nápady končí :lol:

Nemáte recept na něco, co zaručeně chutná k pivu a není to okoukané?

Díky moc za každou odpověď :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1675
7.8.14 22:10

@Betynka87 Já dělám jako chuťovku toto. Několik druhů sýrů /hermelín, cihlu, no zkrátka co vám chutná/ nakrájím na kostičky do velké sklenice, do toho na kolečka cibuli a zaleju to pikantním olejem.tak dva dny uležet. Hermelíny kupuji několik příchutí, s pepřem, paprikou a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3347
7.8.14 22:10

Plněné žampiony, brambory se slaninou a nivou, mini topinky, ty hambáče jsou zajímavý nápad. Chce to něco pikantního. Budu přemýšlet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
7.8.14 22:11

Ahoj, a co tohle?
http://magazin.softimage.cz/…ana-ucitele/
Jde do toho pivo, tak by to s ním ladit mělo :)
nebo tahle
 http://recepty.vareni.cz/…zku-s-pivem/

Příspěvek upraven 07.08.14 v 22:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
7.8.14 22:12

Sýrové kuličky. Vyšleháš sníh z bílku nastrouháš do toho 30% sýr, udělás kuličky a smažís. Jsou výborné a nadýchané :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
7.8.14 22:13

@Betynka87 Co tyčinky (preclíky) z pivního těsta? Nebo česnekové trojúhelníčky, ty jsou taky fajn, ale tyčinky u nás vedou. Kdybys chtěla recept, napíšu ;)

@JayLee píše:
ja bych vedela :mrgreen: http://bestpage.cz/…35443551.GIF

Tak ti teda nevím, jestli zrovna tohle považuju za chuťovku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18691
7.8.14 22:15

Co zapečený trhací chleba? http://www.mytaste.cz/…ndex/512975/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10369
7.8.14 22:21

Mamka nedávno dělala minikarbanátky a naložila je do červeného mišmaše (nějaký protlak, cibule česnek, koření,… prostě pikantní červená omáčka) a bylo to výborný, chce to teda nechat aspoň den rozležet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
7.8.14 22:22

@Eliška Mmm.. ten vypadá dobře :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
7182
7.8.14 22:25

Brambůrky v košilce - oloupeš brambory, nakrájíš na čtvrtky, dáš povařit do poloměkka. Potom je zabalíš do slaniny (může být šunka) a dáš zapéct do trouby. U nás se po nich vždycky zapráší a zatím to pro každého byla novinka. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6177
7.8.14 22:57

No, tak teď jsem ještě víc v prčicích :mrgreen: Vybrat jen jeden :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3101
7.8.14 23:19

Jeste docela klasika jsou susene svestky zabalene do platku slaniny a opecene na panvi, ale to citim spis ke koralce nez o pivku…

K pivku (krom vseho vyse uvedeneho - mnam :-D) me napada skvarkova pomazanka (umlit dle chuti skvarky - ja tadsi na hrubo, nekdo radsi na jemno, vmichat do sadla spolu s vajickem varenym na tvrdo na jemno strouhany, dochutit horcici peprem, snytlikem cibulkou)

A mamka na mejdany delavala „paštičky s nivou“ - z listovyho tesa se udelal obal ktery se po upeceni plnil trenou nivou… Kdyz budes chtit, vysvetlim pracovni postup, ted se mi to z mobilu nechce vytukavat. Kolegyne navic trenou nivu povysila na kulinarsky zazitek primichanim mletych vlasskych orechu - vazne uzasna kombinace.

Pak jsem tu (na miminu) cetla zajimavy napad na zpracovani rajcat (nejak upecene s cesnekem, balkanem, bazalkou olejem, urcite prima vec na topinky, uchovat se to da ve sklenickach… )

Pripadne zkus na www.cuketka.cz najit recept na hrachule - take 100% originalni :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
7.8.14 23:40

Jako chuťovku dělám masové kuličky. Klasika mleté maso, okořenit podle chuti, ale zas ne extra výrazně. Já mám ráda zázvor. Upeču je v troubě na pečícím papíru. Pak do nich zabodám párátka, takže jsou to jednohubky a nadělám k nim nějaké dipy. Klasika je zakysanka, zaziky koření a česnek, dobrá je do toho taky strouhaná vymačkaná okurka. Zajímavý dip je majonéza rozmíchaná s meruňkovou marmeládou (ale ještě lepší je to s meruňkovým čatní, ovšem to jsem si sama vyráběla, tak to asi kdekdo mít po ruce nebude. I když v Lidlu občas mívaj mangové čatní, taky dobrota).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24392
7.8.14 23:44

@kedri a mohla bys mi napsat recept na to meruňkové čatní? Dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
7.8.14 23:51

Listové těsto nakrájím na kostičky a nahoře zdobím:
na drobné kousky jablko, pokrájené vlašské ořechy a zasypu strouhanou nivou
nebo
potřít pestem, kousek rajčete a nějakého sýru - eidam, mozzarela.

Zajímavý je i plněný hermelín http://www.labuznik.cz/…em-a-orechy/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport