Recept na cookies

Lizzi
5.8.14 19:34

Recept na cookies

Ženy, prosím, pokud máte ověřený, ozkoušený recept na cookies, sem s ním. Miluju cookies, ale nikdy se mi nepovedly, po pár pokusech jsem to vzdala. Pokud budou cookies po upečení uvnitř trochu měkké, ale ne nedopečené, tak je to jen plus, takové mám nejraději :-) Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5593
5.8.14 19:43

:mavam: Ahojky díky za diskuzi! Taky me to zajímá. Pockam si na příspěvky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
5.8.14 19:54

Na tady ty strance dolu je Univerzalni recept na cookies http://www.cukroviprovas.websnadno.cz/cukrovi.html Vyskouseno, jsou dobry :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4691
5.8.14 19:55

Já dělala tyto a byly super!

Chocolate chip cookies
těsto: 250 g polohr. mouky, 250 g cukru (půl na půl krystal a hnědý cukr), 1 lžička skořice (ne vrchovatá), 1 lžička prdopeče, špetka soli, 225 g másla, 2 vejce, 4 lžíce mléka, 150 g chocolate chips

V jedné míse smícháme všechny sypké ingredience, ve druhé smícháme máslo, vejce, mléko a čoko chipsy. Pak postupně přidáváme „mokrou“ směs do sypké. Na konci přidáme mouku dle potřeby. Sušenky pečeme na 180°C 9-12 minut. Těsto klademe na plech po lžičkách, mezi sušenkami děláme dostatečné mezery, roztečou se při pečení na placky.

Na konci se opravdu musí přidat mouka. Já jí přidávám, dokud se mi těsto zdá moc „tekuté“. Jakmile začne držet tak nějak víc pohromadě, tak je to ta správná konzistence.
Jo a pozor na to, že hned po upečení jsou sušenky hodně měkké, křupavé jsou až po nějaké době.

Příspěvek upraven 05.08.14 v 20:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1075
5.8.14 19:55

Zkoušela jsem hodně receptů ale tento nám chutnal nejvíce

:mrgreen: http://www.zghettablog.cz/…susenky.html?m=1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
5.8.14 20:11

Díky, a kousky čokolády lámete k čoko na vaření, z mléčné, nebo se dají přímo koupit čoko chipsy?

• Citovat
  • Upravit
5593
5.8.14 20:18

Super, dekuju za tipy. Manžel se mi vrací ve čtvrtek ze služební cesty a tyhle sušenky miluje. Takže tady bude mit překvapení :-)
Dam jednu dávku jako trénink už zítra :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4691
5.8.14 20:18

@Lizzi Dají se koupit čoko chipsy, přímo na to dělaný. Já je tady v Rakousku kupuju ve Sparu a jsou moc dobrý, neni to žádná hnusná levná čkoláda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
5.8.14 20:33

Čokoláda do čokofontán se prodává v supr provedení - malé čočky. Ta by byla do cookies taky akorát. A bývá to taky hodně kvalitní čokoláda. Možná až zbytečně moc do sušenek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
5.8.14 20:36

Ahoj, já nejradši dělam s brusinkami a bílou čokoládou. Recept je od Annabel Karmel, anglické kuchařky. Omlouvám se za gramatiku, pisu z mobilu.

Na 20 cookies
150g hladké mouky, pul lžičky jedle sody, pul lžičky soli, 25g mletých mandlí, 150g cukru, 50g ovesných vlocek, 50g susenych brusinek, 40g Bile čokolády na kousky, 150g másla, 2 žloutky.

Troubu předehrat na 190C. Do velké mísy presyjeme mouku, sodu a sul. Přimícháme mandle, cukr, vlocky, brusinky a kousky bile čokolády. Žloutek umichame se zmeklym máslem a přimícháme ke zbytku ingrediencím. Dobře promícháme a rukou tvoříme kuličky ve velikosti vlašských ořechů a klademe na plech s pečícím papírem. Jemně zmáčkneme do placky. Necháváme mezi nimi misto, nabydou. Pečeme 12 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
5.8.14 20:43
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6762
5.8.14 20:55

@Eulalia super recepty, diky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
6.8.14 12:28
@Busy Bee píše:
https://www.youtube.com/watch?…

panebože jen to vidím tak slintám :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Lizzi
6.8.14 12:30

@crazzi to je fakt, tu čokoládu občas kupujeme přímo od distributora, ta by byla do toho ideální! Musím zase objednat :-)

• Citovat
  • Upravit
Lizzi
6.8.14 16:10

@Busy Bee tak jsem je prave udelala podle tohoto receptu, jen jsem dala mene mouky, ale jsou presne takove, jake jsem ocekavala! nejsou vysusene, jsou opravdu vynikajici :-) a to video, to je fakt umeni v kuchyni! taky je peces?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii