Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mám manžela a jedno tříleté dítě. Momentálně bydlíme na vesnici u mých rodičů na baráku, kde máme dva pokoje, zbytek společný. Chystali jsme se na rekostrukci le z rodinných důvodů (nesedli si manžel s mým tátou) jsme se rozhodli že se odstěhujem. Zatím bydlíme stále tam, protože na vesnici je problém sehnat pronájem a já se nemohu odstěhovat (práce, školka, hlídání). Naskytl se nám pronájem v místní bytovce ale je to jen 1+1. Myslíte že je to dobrý nápad mačkat se v tak malém bytečku? V baráku už to nemůžem vydržet, necítíme se tam dobře. Hlavně manžel, je krutě pohádaný s mým otcem. Bylo by to dočasně než by se našlo něco většího ale to může trvat krátko i dýl. Co mám dělat? zůstat ještě na baráku kde nejsme šťastní nebo jít do toho pronájmu? poraďte mi prosím, já už jsem zoufalá…
Samozřejmě, že to zvládnete. Jsou na tom lidi mnohem hůř. Podívej se, jak se žije třeba v Hong-kongu.
@wewik asi bych sla, vsak to je jen dočasný, pak se budete v klidu ohlizet po necem jiným ![]()
TAky bych do toho šla. Vždycky se nějak složíte. Není nad duševní pohodu.
Bydleli jsme v garsonce (jeden pokoj a sociální zařízení) ve třech až skoro do 3let naší první dcery. Jde to, bylo to vlastně fajn, že jsme byli pořád všichni spolu ![]()
@wewik ono taky záleží jak je to velký
Nevím no…my jsme bydleli v mrňavém nástavbovém bytečku 2+prcek a bylo to nic moc. Zřejmě máme asi moc krámů, protože jsem měla problémy kam dát např sezonní oblečení, lyže kola…
Tady v tom případě bych se mačkala, než aby se ti stalo, že ti chlap uteče ![]()
My jsme byli v 1+1 rok čtyři a dalo se to přežít. V jedné místnosti jsme spali, v druhé byla kuchyň. Ale je pravda, že to bylo v rodinném domě u rodičů (my jsme ale neměli na rozdíl od vás žádné společné prostory), takže byl sklep, byla půda. Na druhou stranu předpokládám, že s rodiči kontakt netrháte, takže by jim asi nevadilo, kdybyste si tam dočasně nechali ještě třeba lyže a pár beden se sezonníma věcma ![]()
Bydleli jsme 2+kk, dva dospělí a miminko - asi do jednoho roku a úplně v pohodě, problém byl akorát když malá budila muže, který měl ráno vstávat, tak párkrát spal v obýváku na zemi
vy už máte školkové dítě, takže to je zas trochu jiné, ale myslím, že se to zvládnout dá bez větších problémů… a ze začátku to bude asi i euforie ze strany muže, že mu bude líp bez tvého otce, takže případné problémy by byly až za delší dobu…
Budeš mít svou vlastní domácnost, pokud to dobře chápu. Tohle by v mém případě převážilo všechny negativa. Navíc v případě, který popisuješ, bych fakt velikost bytu neřešila a šla bych. Bydleli jsme v 2+kk (50m2) ve čtyřech a bylo to v pohodě.
Jsme dva dospělí…dítě 10 let…2 kočky…chameleon a křeček v 1+1, 36m2…+ 2 balkony…a žijem…zatím…
![]()
Mnohem lépe bych se cítila v bytě 1+1 než ve vile s rodiči, se kterými bych si nerozumněla. Šla bych hned.