Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj dámy, potřebovala bych poradit. V našem městě prodává město dva byty obálkovou metodou. Jeden má odhad cca 1 milion a druhý cca 800 tisíc. Byla jsem se na ty byty podívat a myslím, že i ty odhady jsou nadsazené, ale to nemovitosti celkově.. Kolik byste daly nabídku do obálky? Nějaký byt chci koupit, ale moc na to ani nespěchám, takže pokud to nevyjde, tak se svět nezboří, ale vůbec netuším kolik nabídnout abych se nepřeplatila ![]()
Děkuji za případné návrhy ![]()
@LauJak nenabídla bych nic, obálková metoda býva značně nevýhodná. Pokud máš pocit, že je cena nadsazená, hledala bych jinde… ![]()
Nabídla bych, kolik jsem zatenbyt ochotná zaplatit. Pokud máš pocit, že jsou předražené tím odhadem, tak mášasi hrubou představu, kolik podle tebe mají reálnou cenu, zkonfrontovat se svými financemi a vypadne ti výsledek. Pokud to není byt snů a když ho nezískáš, tak se nic neděje, tak není třeba si lámat s cenou příliš hlavu, ne?
No, mně šlo spíš o to, že ty byty jsou celkově předražené - jako obecně. Za krcálek 2+1 s 49m2 dát milion je pro mě zkrátka zvláštní, ale nic levnějšího asi ani nesešenu. Normálně se za tu cenu u nás prodávají. Dala bych 550 a 700 tisíc, ale to je asi málo, že? No, prostě špekuluji a už z toho mám hlavu jako dýně. Nikdy jsem obálkovou metodou nic nekupovala..
U nás se obálkovou metodou pronajímají placené parkovací stání a v tomhle případě i když nevyhraješ, tak peníze „propadají“ obci… Vám to jinak vrátí, předpokládám…??
Ad otázka: Nabídla bych tolik, kolik jsem ochotná dát.
Peníze nikdy nepropadají, max se skládá kauce. Dej tolik, na kolik se cítíš a co považuješ za adekvátní a nic od toho nečekej. Stejně je to předem domluvený nejspíš ![]()
Záleží na tom, jaká je vyvolávací cena, jestli je to první kolo prodeje a kolik by tak třeba mohlo být zájemců. Jestli na byt nespěcháš, nabídni třeba jen vyvolávací cenu. Ta odhadní cena se mi zdá normální, ale nepíšeš, v jakém městě.
No právě kauce tam není žádná a minimální cena také ne. Prý když bude celková cena nízká, tak se taky město může rozhodnout, že to potom neprodá. Bezva postup
Jinak si také myslím, že je to většinou předem domluvené, ale chci to zkusit..
Mimo téma, ale mně se strašně líbí tvůj nick. Vždycky se zasměji když na tebe na emiminu někde narazím ![]()
@Luci1986 píše:
Já navrhuju neřešit obálkami a mít čisté svědomí
Na obálkové metodě není nic špatného
. Je to jeden z legálních způsobů prodeje.
Jestli si to nepleteš s „obálkou“ - úplatkem
.
zakl. - osobně bych nabídla tolik, kolik je adekvátní pro mě. Ale tyhle akce bývají často předem domluvené.
No prave.. To mas naprostou pravdu. Vetsinou ta nemovitost skonci u pribuznych nebo známých nekoho z mesta..
Zkusim tam dat cenu kterou bych byla schopna zaplatit a uvidím. Aspon to zkusim.
Ze se sem vtirnu. Kolik by jste nabidly 1. nejvyssi mesicni najemne u obecniho bytu 1+1, 50m2 v Praze, stara zastavba, kde je jeste nutno doplatit dluh cca 100tis. a opravit ho. Nabidnout se musi nejmene 10 tisic korun.
Ja vubec nevim, jestli staci nabidnout 50tis.kc nebo treba pul mega. ![]()