Koupě domu - moc narychlo?

482
14.8.13 09:43

Koupě domu - moc narychlo?

Ahoj všem, dostali jsme se do prekerní situace. Naskytla se nám koupě domku, je to přes RK. Domek je v pěkné lokalitě, přítel pochází z vedlejší vesnice, takže místní poměry tak nějak zná. Domek je starý, s rekonstrukcí počítáme, je i relativně levný. Všechno vypadá ideálně, včera jsme se na něj byli podívat, přítel je nadšen, já o něco méně. Prý je o něj dost zájmců, tvrdí to makléř, v sousedství máme příbuznou a ta nám to potvrdila, že tam každý den chodí někdo na prohlídky. Přítel ten dům chce, makléř už volal, jak jsme se rozhodli, že má další zájemce o koupi. Problém je vlastně to, že já mám pocit, že je to moc narychlo, že by to chtělo důkladnější prohlídku, vzít tam zedníka, statika, pořádně prohlédnout krovy, přítel sice tvrdí, že jsou ok, on je šikovný na spoustu věcí, ale přece jen bych to chtělo ještě další „oči“. A já nevím co teď, říct že to chceme, i když spoustu věcí nemáme zjištěných? Problém je, že už hledáme hrozně dlouho a konečně něco co by odpovídalo našim požadavkům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
14.8.13 09:45

My taky kupovali barák „ze dne na den“, ale teda zedníka jsme si tam vzali a to samo i toho týpka, co dělá střechy/krovy, ani za prd si nevzpomenu na název profese :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
14.8.13 09:46

Za prvé je podezřelé, že je to levné. A za druhé - už tam bylo tolik zájemců a i přes tu cenu si to nikdo nekoupil :think:? V čem je zakopaný pes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
14.8.13 09:47
@Seizdra píše:
My taky kupovali barák „ze dne na den“, ale teda zedníka jsme si tam vzali a to samo i toho týpka, co dělá střechy/krovy, ani za prd si nevzpomenu na název profese :zed:

klempýř ne?

me prijde, ze koupe dobre nemovitosti je zalezitost vzdy dosti rychla :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
14.8.13 09:48
@hanzy píše:
klempýř ne?me prijde, ze koupe dobre nemovitosti je zalezitost vzdy dosti rychla :palec:

Joo, to bude on :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
14.8.13 09:48

@MinkaD žádný strachy, takhle nějak si představuju koupi já :lol: chlapíkovi bych řekla že se chci jet ještě podívat a vzala sebou krováka, to je nejdůležitější ;)

• Citovat
  • Upravit
482
14.8.13 09:49

Není to až tak levné. Ceny je řekla bych adekvátní. ALe domek je relativně malý, vhodný i na chalupu, všude okolo se prodávají velké baráky za dost peněz, co chtějí hodně oprav, to v dnešní době nikdo nechce. Vím to od rodičů, prodávají velký dům po rodičích a už rok ho nemůžou prodat. Tenhle Domek je nabízený k prodeji asi 14dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.8.13 09:49

@MinkaD rozhodně bych koupila až po důkladné prohlídce, ideálně statik… ségra takhle naletěla, dům se zdál fajn.. až poté, co si vzali architekta, tak zjistili, že střecha je opačně, než má být, musí být stržena a postavena znovu. Naštěstí se jim to povedlo obratem prodat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
14.8.13 09:50

Krovy dělá tesař. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
14.8.13 09:54

@martina.se to je právě ono, kupovali bychom to s tím, že střecha je dobrá a nepotřebuje investici, se kterou ted nepočítáme. Ale právě mě to straší, že tam může být nějaký šotek, na který my jako laici nepřijdeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
14.8.13 09:55

Můj chlap je hrozný optimista a jeho větu „to se nějak udělá“ jsem v tomto případě úplně alergická:( :( :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
14.8.13 09:57

Určitě bych tam někoho vzala. Známá takhle koupila starej dům, a když začali s rekonstrukcí, kopli do zdi, zjistili, že je barák komplet sežranej dřevomorkou. Nevím, jak to dopadlo, dlouho jsem s ní nemluvila, ale říkala něco o tom, že koupili docela drahý pozemek :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
14.8.13 10:08

My jsme kupovali nový dům, který prošel zimou a sousedé říkali, že žádný problém (mají stejné domy). A přeci jsme si vzali statika a někoho „od fachu“… oba tedy na naší radost konstatovali, že dům je na dnešní poměry postaven až nečekaně kvalitně :palec: Bez nich ani ránu, vždyť to se dá absolvovat operativně, ne? Nechápu, v čem je problém? Přítel je tam nechce tahat, nebo co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.8.13 10:09

@MinkaD chce to fakt dát majzla. ségře chlapík řekl, že kdyby do toho bývali vrtli, tak jim střecha spadne na hlavu. A to upozorňuju, že byla NOVÁ :zed: jen jí nějaký debil postavil napříč… takže oni koupili dům za téměř 2 mega, který měl být po rekonstrukci, v pořádku, tohle byl řádný šok, nová by vyšla na 400 tis. Naštěstí se fakt domluvili s bývalým zájemcem (byli druzí v pořadí, chlapík si to rozmyslel), on dům odkoupil za původní cenu, ale už s tím, že o střeše věděl. Takže tratili jen na daních a pod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
14.8.13 10:22

To, že makléř má další zájemce o koupi, může a nemusí být pravda. My teď prodávali dům a makléř si nejprve pravdu přibarvil, aby se první zájemce rozhodoval rychleji. Na druhou stranu mu pak opravdu přibyli vážní zájemci (během asi tří dnů další dvě rodiny) a o dům byl trochu boj, kdo dřív.
Na vašem místě bych kývla, že máte zájem, tím získáte čas sehnat někoho, kdo vám na to mrkne a než půjdete složit rezervační zálohu, požadovat ještě jednu návštěvu v domě. V tom by neměl být problém. Rezervační zálohu určitě nepůjdete skládat ještě týž den, ono přece trvá, než vyberete peníze, než vám banka uvolní danou částku, ta nebývá zrovna malá. Takže času na podrobnější prohlídku byste měli mít dost.
Přítel je asi na dům (a místo, kde stojí) dost natěšený, chce to sundat mu růžové brýle a podívat se na dům pořádně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí