Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky. Potřebovala bych se s někým poradit a podělit se o můj problém. Máme s manželem 8mi měsíční holčičku a k tomu velkou fenku novofundladskýho psa(děsně chlupatá). Bydlíme v podnájmu v bytě v třetím patře bez výtahu… je to už náročný teď… už jen kvůli neustálému uklízení chlupů, které stejně nic neřeší, protože o 10min později jsou všude chlupy opět zas… také po schodech s mimčem a ještě s obr psem není to pravé ořechové. Sháníme už asi 4 měsíce nové bydlení (podnájem baráčku tady v okolí). Bohužel skoro nic není. Buď je to daleko nebo je to za šílený peníze.
Momentálně se ale naskytla příležitost na podnájem baráčku hned vedle ve městě za hezký peníze, velikost baráčku stačí a zahrádka pro pejska a dcerušku je tam hoooodně velká. Problém je v tom, že majitelé garantují smlouvu na rok, a pak že se tam budou stěhovat oni… což znamená za rok si hledat další bydlení… ![]()
Teď máme docela výhodný podnájem bytu, a pak už se nemusí naskytnout podobná cena… jenže si nedokážu představit vydržet tady v bytě další půl rok, rok… ![]()
Ale budeš mít rok na to, shánět něco jiného, možná vlastního
Rok je dlouhá doba… riskla bych to!!
Taky si myslím bud si najít něco jiného a nebo časem vlastní baráček se zahrádkou ![]()
Je pravda, že stejně v bytě už být nechceme. Takže stejně pak budeme hledat podnájem baráčku a né bytu… tak proč zbytečně zůstávat v bytě. Dcéruška aspoň bude moct lítat po zahrádce společně se spokojeným pejskem ![]()
Chtěli, ale na ten zatím není… kvůli manželovým dluhům z minulosti jsme museli jít do insolvence, takže min. 3-4roky není šance na vlastní bydlení… ![]()
@TocikovaM píše:
Chtěli, ale na ten zatím není… kvůli manželovým dluhům z minulosti jsme museli jít do insolvence, takže min. 3-4roky není šance na vlastní bydlení…
tak se vám určitě podaří něco sehnat.
Já bych do toho šla. Stejnak v bytě zůstat nechcete a chcete hledat něco jiného, takže než trčet v tom bytě a pročítat inzeráty, tak raději pročítat inzeráty na zahradě. Rok je dlouhá doba.
Ono podnájem baráčku se zahrádkou je docela těžký sehnat za menší peníz… ale rodičovská bohužel moc není
ale tak, co víme, co bude za rok, že… třeba se zrovna něco naskytne ![]()
@Jemys píše:
Já bych do toho šla. Stejnak v bytě zůstat nechcete a chcete hledat něco jiného, takže než trčet v tom bytě a pročítat inzeráty, tak raději pročítat inzeráty na zahradě. Rok je dlouhá doba.
Já bych se na to koukla pozitivně. Lepší, než kdyby vám dali smlouvu jako že na dýl, a pak za rok neprodloužili (a to se může stát všude, smlouvu nafurt vám dneska nikdo nedá). A má to tu výhodu, že budeš vědět, že nemá cenu některý věci vybalovat z krabic
Prostě vyndáte to nejnutnější na ten rok, a hotovo… já bych do toho šla.
Já bych se nestěhovala, rok uteče strašně rychle, stěhování je náročné, zabydlení stojí peníze, ne, hledala bych něco alespoň na těch 5-6 let s vidinou, že pak by jste si mohli „třeba“ pořídit své
Tak to já bych hledala něco na delší dobu, když už nemůžete mít vlastní. Rok uteče jak voda a až budete zabydlení, tak zase budete balit na další stěhování
´taky bych do toho nešla…radši vrabec v hrsti. Co za rok? pronájem baráku není taková sranda sehnat, za rozumné peníze, navíc, když jste vázáni lokalitou.
CO budete za rok dělat? pokud neseženete barák za rozummý pronájem, tak půjdete do drahého bytu, opět stěhování, pak za dva roky znovu, když byste chtěli pak do vlastního, po té insolvenci? ![]()