11ti měsíční UM+MM

98
5.5.15 16:11

11ti měsíční UM+MM

Ahoj - potřebuji radu…malého (bude mu skoro rok) od narození kojím, napřed plně, teď samozřejmě již nějaký měsíc s příkrmy. Pořád kojím v noci asi 3-4×, z čehož jsem už opravdu vyřízená. Přes den už skoro vůbec, jen pokud je unavený nebo ho třeba bolí zuby atd. Ale přijde mi, že mléka mám hodně málo, prakticky neodsaju nic, tak si říkám, že je ideální doba dávat prckovi ráno a večer UM a pomalu na něj přejít? Co myslíte? Děkuji za rady nebo jakékoliv postřehy. Dá se to případně nějakou dobu kombinovat? Ráno a večer UM a v noci kojit pořád? Myslím, že v tu noc se nám to jen tak nezadaří odbourat :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4619
5.5.15 16:39

Jestli chces odbourat kojeni dej UM. Je sytejsi, a bude ti lip spinkat v noci. Je to podle me skoda, takhle dat vydelat vyrobcum UM, kdyz muzes kojit. Laktace se da zvednout, pokud mas zajem, poslu ti odkaz na jednu super skupinku na FB, kde radi zadarmo laktacni poradci.
A jeste jedna vec, to ze nic neodstrikas, vubec nic neznamena. Ja byla v malym v nemocnici a neodstrikala nic ale kdyz jsme vazili, maly si v klidu vytahl i 100ml na jedno kojeni. :kytka: Vic si ver a hodne sil. Vim jak je to tezke. Maly se mi budil 2mesice i 3× za hodinu-v prumeru 12× za noc :(. Ted uz jen 3× za noc :dance: Jsem za to rada, dela se vic mlecka.
Tak je to na tobe, jak se rozhodnes :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
5.5.15 16:49

Já chápu kojení v maximální délce, ale já už kojím od narození 3-10×za noc a fakt už nemůžu, takže pro mě už to je spíš v noci stres než cokoliv jiného. Mě jde spíš o to, jestli jde míchat UM a MM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4619
5.5.15 17:05

Jiste ze jde, je to ale cesta jak ukoncit kojeni, protoze mleka uz bude opravdu mene a mene.
Mne syn od narozeni jeste celou noc nespal, budil se v prumeru 8× za noc. Kojeni neni jen o jidle, ale je to nejjednoduchsi vec k utiseni, uspani a dodani pocitu bezpeci.
Mne uz to slo taky krkem, ale pak me zaskocil bojkot a ja zacla o kojeni bojovat :D Rozhodla jsem se ze chci kojit co nejdele.
Je normalny ze se deti v tohmle veku v noci budi. Spij jsou vyjimky, co spinkaji celou noc. Mne se i 3letacka budi 2× za noc. Kdyz uz nemam sil, zamyslim se jak to rychle leti, jak ty deti rychle rostou, ze vse spatne je jen docasne.
Mozna Vam ani po Um nebude spat celou noc, budou dalsi zuby, nocni desy atd.. Ja na vem miste bych UM nedavala. Ale nikoho za to neodsuzuji. Je to vec kazde maminky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
5.5.15 17:09

Hm…já to všechno chápu pro i proti, jen nějak nevím, jestli se pokusit mít možnost aby hlídal v noci po roce třeba tatínek a jámohla spát a nebo jak…ale děkuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
5.5.15 17:20

@mimal Tak UM a MM samozřejmě míchat jde, o tom žádná :D
Ale asi bych to nedělala. Pokud dáváš normálně příkrmy, malý asi nemá hlad, ale budí se ze zvyku. Takže s UM by sis mohla zadělat třeba na to, že se dítě bude budit úplně stejně, akorát budeš muset připravit UM.
Slyšela jsem o metodě (nemám vyzkoušeno), kdy - pokud víš, kdy se malý budí, mu sama nabídneš kojení cca o půl hodiny dřív, než je zvyklý se budit. Kdyžtak si o tom najdi víc, podrobnosti si nepamatuju.
Jo a s odsáváním - na to fakt vůbec nedej, u první dcery jsem vytáhla nejvíc 40ml z obou prsou, kojila jsem do jejích 22 měsíců. Teď u druhé je to s odsátím podobné, a i tak za tři měsíce od narození přibrala 4kg. Prostě malé množství odsátého mléka fakt o ničem nevypovídá 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
5.5.15 17:33

Ahoj, jen mě zajímá, co budeš dělat, když dáš teda UM a v noci se bude budit pořád stejně? Necháš ji řvát nebo budeš místo prsa vařit UM? Nerýpu, jen mě to zájímá :kytka:

Příspěvek upraven 05.05.15 v 17:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
5.5.15 17:36

Není to třeba jen zvyk to noční kojení? nebo jestli má jen žízeň, nestačila by mu v noci flaštička s vodou/čajem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
5.5.15 17:39

@geilens netuším :) ale už si přijdu jak exot…okolo mě všem spí děti celou noc, max se jednou vzbudí a zakňourají o mléko…mě spouští hysterické řevy několikrát za noc..
@poppaea tuhle metodu neznám…to že ho fakt drsně vzbudím jo? hm…to je dost krutá metoda :)
a když neodstříkáš, jak děláš kaše třeba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
5.5.15 17:42

@Gosi právě si myslím že to zvyk je..vzbudí se do půl hodiny co si jdu lehnout já k němu…už máme za sebou všechno skoro…jen to, že bych k němu nevstávala já a spala několik dní jinde jsme ještě nezkoušeli, protože to je prakticky stejná metoda jak nechat vyřvat, protože jinak než kojením se nedá uklidnit :(

teď jak to píšu, tak zjišťuju, že mu klidně můžu vlastně dávat co chci a stejně si nepomůžu :) proč já to vlastně řeším :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
5.5.15 17:45

Malá je na UM a vstává v noci pořád. Je jí 14m UM není žádná spása, takže bych do něj tolik naděje nevkládala ;-)

Malá přes den normálně jí, večer má večeři, usíná u lahvičky s kaší a stejně ještě dvakrát za noc chce UM. Vypije 200ml a do vteřiny spí ;-)

Ze začátku jsem kombinovala UM a MM měla jsem od porodnice mléka málo, v pohodě jsem dávala svoje a dokrmovala UM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620

@mimal no podle me bys tohle mela mit vyresene nez ji to mm vezmes, mam stejne starou dceru a taky mi nespi, tak proto se zajimam
a ackoliv to neni otazka na me, tak kase delam z vody asi od 7m a to buzeni u nas nepomohlo jo a nebudis ho drsne, proste jen nakojis ve spanku, je to od Karpa- u nas nepomohlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808

@mimal hele to něják nechápu… s tím pitím jsi to tedy zkoušela? a on se vzbudí když k němu příjdeš, nebo k němu příjdeš protože on se vzbudí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
5.5.15 17:46

Pisu z mobilu, proto jak negramota :andel: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
5.5.15 17:52
@mimal píše:
@poppaea tuhle metodu neznám…to že ho fakt drsně vzbudím jo? hm…to je dost krutá metoda :)
a když neodstříkáš, jak děláš kaše třeba?

Právě že ho drsně nevzbudíš :lol: Jenom tak do polospánku, a pak dáš prso a je to :palec: Já to tak teď dělám u naší 3,5 měsíce - než jdu spát, tak jí nakojím, i když spí, aby mě sama nevzbudila o hodinu později ;)
Kaše teď ještě nedělám, jinak u první dcery jsem normálně kupovala mléčné kaše, co obsahují UM, a jen se rozmíchají s vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová