Chce být jen u prsa

1272
4.5.15 22:43

chce být jen u prsa

Ahojky, jdu si opět pro radu. Malý, něco málo přes čtyři měsíce, chce být pořád u prsa. Samozřejmě u něj usíná, což by mě nevadilo kdyby spal, po chvili se vzbudí a křičí ze nemá prso a večery jsou nejhorší, v noci to stejné. Je s námi v posteli, abych se aspoň trošku prospala. Poslední dobu si krátí interval na jídlo. Jedl cca po dvou hod a teď dá stěží hodinu. Má málo mlicka? Nemůžu ležet pořád kojit,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
850
4.5.15 22:59

To je celkem normalni, muzes vydrzet, od 4 mesicu muzes zacit s prikrmem - to pomuze ve dne. Kolem 4 mesice muze mit rustov spurt, proto ma vetsi hlad, muzou mu lezt zoubky (kojeni pomaha od bolesti, muzes zkusim jednou vecer dat nurofen, pokud pomuze, bylo to zrejme od zubu).
Prestane se budit bud casem sam nebo az se nauci usinat bez prsa - ale na to je ve 4 mesicich jeste maly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
5.5.15 00:32

@Pajoš já mladému narvala místo prsa „nunánka“- měkkého plyšáka s placatýma ušima. On si nechal přes obličej s tím, že žužlal ty uši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peťulka2608
5.5.15 01:41

Jak sis ditko naucila, tak to mas. Kojit hodinu??? 8o
To ma to prso fakt na dudlani
Proste 10 min. z jednoho a 10 z druheho a smitec. Pak dudlik, kratce pochovat a sup do postylky

• Citovat
  • Upravit
834
5.5.15 03:03

@Pajoš nene, nebude mít hlad, dělá si z tebe dudlíka a řve když mu „dudlík“ vypadne. 4m už je dost velký, aby se začaly zavádět trochu pravidla a řád. Ano, bude protestovat, bude řvát jako tur, ale pokud nepolevíš, během 1-3 nocí pochopí. Nabídni mu dudlíka umělohmotného ne živého. Pokud budeš argumentovat, že chudáček a plakal by a tak, dělej dudlíka, ale bude se to jen horšit, čím bude starší, tím mazanější a vytrvalejší bude a ty budeš nakonec jak mumie a nebo to z pudu sebezáchovy nakonec stejně budeš muset za pár měsíců udělat.. A nedělěj si iluze, že jak mu dáš večer kaši, že to bude lepší. Ano, usnout u kojení, jasně, na to nárok určitě má, ještě i celkem dlouho klidně, ale ne spinkat s prsem v puse. Růstový spurt bývá otázka jen několika dní, týdne maximálně, pak se to zas zklidní, u vás počítám, že je to dlouhodobější asi, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peťulka2608
5.5.15 05:44
@Anonymní píše:
Jak sis ditko naucila, tak to mas. Kojit hodinu??? 8o
To ma to prso fakt na dudlani
Proste 10 min. z jednoho a 10 z druheho a smitec. Pak dudlik, kratce pochovat a sup do postylky
@Hanka253 píše:
@Pajoš nene, nebude mít hlad, dělá si z tebe dudlíka a řve když mu „dudlík“ vypadne. 4m už je dost velký, aby se začaly zavádět trochu pravidla a řád. Ano, bude protestovat, bude řvát jako tur, ale pokud nepolevíš, během 1-3 nocí pochopí. Nabídni mu dudlíka umělohmotného ne živého. Pokud budeš argumentovat, že chudáček a plakal by a tak, dělej dudlíka, ale bude se to jen horšit, čím bude starší, tím mazanější a vytrvalejší bude a ty budeš nakonec jak mumie a nebo to z pudu sebezáchovy nakonec stejně budeš muset za pár měsíců udělat.. A nedělěj si iluze, že jak mu dáš večer kaši, že to bude lepší. Ano, usnout u kojení, jasně, na to nárok určitě má, ještě i celkem dlouho klidně, ale ne spinkat s prsem v puse. Růstový spurt bývá otázka jen několika dní, týdne maximálně, pak se to zas zklidní, u vás počítám, že je to dlouhodobější asi, že?
:palec: :potlesk: :potlesk:
  • Citovat
  • Upravit
1272
5.5.15 06:36

Ja ho samozřejmě nekojim hodinu ale psala sem ze chce jíst po hodině

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
5.5.15 06:40
@Pajoš píše:
Ja ho samozřejmě nekojim hodinu ale psala sem ze chce jíst po hodině

to určitě nechce jíst

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
5.5.15 06:41

@Hanka253
Je to už nějaký pátek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.5.15 06:44
@Pajoš píše:

Pokud chce jíst po hodině a trvá to chvilku, tak může mít růstový spurt. Syn měl mezi 4-5 měsícem asi 3. Vždy to teda během 1 dne odeznělo, co si mě rozkojil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
5.5.15 06:47

@Svistice ji chvíli, Ale to on stále. Většinou tak 5min. Teď 3. A nebývá až v půl roce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
5.5.15 06:48

@Pajoš Mě ta vaše situace jako taková tragédie nepřijde :nevim: Kojení není o tom, že vypočítám, kolik by dítě mělo sníst a jak dlouho musí vydržet do dalšího krmení. To prostě nejde, protože mléko se velmi rychle tráví. Je tělu „vlastní“.
Mám více kamarádek, které se striktně snažily dodržovat dvouhodinové/tříhodinové intervaly kojení, v noci kojit nechtěly, dítě jim řvalo - tenkrát to braly jakože si musí zvyknout, ale dnes zpětně hodnotí, že řvalo hladem. Protože po zavedení příkrmu se problém vyřešil. Některé skončily na UM ještě před zavedením příkrmu pro malé váhové přírůstky.

Jak malý přibírá?
Pro kojení se prostě určitý čas obětovat musí, i kdybys měla krátkodobě(v období spurtu, který se kolem 4 měsíců objevuje),kojit každou hodinu po deseti minutách.
Mám dcerku, které je přes 3 měsíce a období spurtu na ní pozoruji, nedělá mi problém se jí přizpůsobit, vše ostatní počká. Mám 4. dítě a všechny jsem si odkojila, UM neochutnalo ani jedno z nich.

Daleko víc by mě trápila ta noc.Je fakt, že moje děti v noci spaly - taky proběhla různá období, kdy se více budily, ale nebylo to nijak tragické.
Ve 4 měsících už je možno klidně vyzkoušet příkrmy, pokud máš pocit, že mléko nestačí. Dnes se sice doporučuje začínat zeleninou, ale znám maminky, které začaly večerní kaší a situaci s buzením hladového dítěte vyřešily(jiné zase ne, když se dítě budilo z jiné příčiny, než je hlad)

Dudlík každé dítě nechce, u nás ho měl jen nejstarší syn. V případě hladu taky nic neřeší.

Dalším důležitým kritériem je vyprazdňování. Je fakt, že kojené dítě může kakat i jednou týdně, i jednou za 14 dní se považuje za normální(u nás teda tak dlouhá pauza nikdy nebyla, max. několik dní).Pokud ale nekaká několik dní, má pořád hlad, evidentně pije(což poznáš) a trvá to déle než týden(období spurtu),přiklonila bych se k zavedení příkrmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.5.15 06:52
@Pajoš píše:

nechce jíst po hodině, chce dudlík.. :think: prostě bych našla jinou variantu - hračku, dudlík, plínu atd.. ve 4 m už by mělo být po spurtech :think: pokud nepřibývá, začít příkrmy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
5.5.15 06:54

@Pajoš Růstové spurty bývají popsané často a v období od samého začátku - 3 týdny,6 týdnů,3 měsíce,4 měsíce,6 měsíců. Je to orientační, ne striktní. Dcera má něco přes 3 měsíce, poslední spurt měla kolem těch 3 měsíců a výrazně vyrostla do délky.
Na tříměsíční prohlídce měla 7 kg a 63 cm. Nedokážu určit, jak často přes den pije, protože jí dám(chci dát, o tom nebudu s nikým diskutovat),kdykoliv ona chce. Takže klidně po hodině i kratším intervalu. Kojím ji, i když jsem s dětmi venku(pokud je na to počasí),nebo se klidně vrátíme dřív. Nakojím ji i když mám něco rozdělané, prostě práci přeruším a za pár minut, po napití pokračuji. Když nekojím, je spokojené dítě, které skoro nepláče(nepláče ani když má hlad, prostě hledá a saje, hned dostane, nemá důvod plakat),hraje si pod hrazdičkou a já mám čas udělat si práci a i se věnovat ostatním dětem(hrát s druhou dcerkou, která nechodí do školky, pexeso atd.)

Někdy ale spí v kočárku i dvě nebo 3 hodiny, není to každý den.Po tak dlouhém spánku jakoby si to chtěla „vynahradit“ a pije častěji.

Mě to u vás přijde jako normální období spurtu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
5.5.15 06:55

@Pajoš prostě je třeba mu živý dudlík odebrat (neplést s ukončením kojení). Je to těžké, ale takové situace se budou ještě opakovat. Dojde na odebrání plen, zadních koleček u kola…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová