Chce být jen u prsa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1272
5.5.15 07:00

@Jana206 máš to pěkné napsáno.
Malý pribira v pořádku. Příští týden jsem na prohlídku ale za minulý měsíc si přibral necelých 800g. Kadi tak po 14dnech. Jen když sme dojeli z porodnice kadil po každém jídle a do šesti týdnů se to úplně změnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
5.5.15 07:00

A ještě bych dodala, že naše malá téměř neublinkává, všechno mléko spotřebuje, netrpí na bolení, koliky u ní neznám - přisuzuju to i tomu, že kojím krátce a velmi často, takže se žaludek nenaplní vzduchem, nepřetíží. Jím všechno, ze vzduchu žít nemohu. A momentálně kaká jednou za 3 dny. Rapidně přibírala na váze do 2 měsíců, poslední měsíc přibrala „jen“ půl kg, což je málo oproti tomu, co předtím. Ale zásoby má dost, vyrostla do délky, už není tak „oplácaná“,sama si snížila počet kojení.

Upřímně, mě se u všech dětí co se týče kojení vyplatilo používat svůj instinkt, než jakékoliv dobře míněné rady kamarádek nebo z diskuzí na netu :nevim: I takové dítě jde v klidu šoupnout babičce do kočárku - u nás je to v poslední době docela často, mám starší děti a povinnosti s nimi, raději mimino na hodinu šoupnu babičce, než ho vláčet někde s sebou, ale jak se vzbudí, tak domů. I když ta naše, pokud nemá spurt, si ještě půl hodiny v kočárku hraje.

Tak jestli by to nebylo i řešení pro Tebe, aby sis třeba odpočinula, nechat si hodinku povozit někým jiným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
5.5.15 07:13
@Pajoš píše:
@Jana206 máš to pěkné napsáno.
Malý pribira v pořádku. Příští týden jsem na prohlídku ale za minulý měsíc si přibral necelých 800g. Kadi tak po 14dnech. Jen když sme dojeli z porodnice kadil po každém jídle a do šesti týdnů se to úplně změnilo.

tohle jsi konzultovala s lékařem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
5.5.15 07:31

@blecha72 ano. Říkala ze pokud pribira je to v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.5.15 07:35
@blecha72 píše:
tohle jsi konzultovala s lékařem?

to je u kojených normální ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
5.5.15 07:39

@Pajoš U kojeného dítěte je to opravdu v pořádku, i dle doporučení laktační ligy. Nicméně, kdyby to mělo být spojeno s dlouhodobým neustálým kojením a hlavně Tvým vyčerpáním, uvažovala bych o zavedení příkrmu. Záleží to vše na Tobě :kytka: Jak jsem psala, mě to tak zoufalé nepřijde.

Co se týče dalších situací v životě, kdy bys musela přitvrdit a vystát řev(odebrání plen, zadních koleček u kola, jak tu bylo zmíněno),já jsem nezažila ani jednu takovou :nevim: Děti se mi odplenkovaly doslova ze dne na den, neznám žádné nehody(dvě děti ve 2 letech, těsně kolem narozenin a jedna v roce a půl) a co se týče zadních koleček u kola, syn jezdí ze dne na den bez koleček od 5 let, dcera od 3 let, třetí má necelé 3 evidentně k tomu ještě nedozrála, nechávám jí čas. Píšu to hlavně proto, aby ses nenechala do ničeho tlačit s tím, že jde o „přípravu“ malého na další nepříjemné situace v životě.

Jestli budeš dál kojit podle toho, jak malý potřebuje, zavedeš příkrm, případně UM na noc záleží jen a jen na Tobě. Pokud malý přibírá, je z lékařského hlediska vše v pořádku. Ostatní okolnosti si musí zhodnotit maminka sama a rozhodnout se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
5.5.15 07:42
@martina.se píše:
to je u kojených normální ;)

jo? ti moji byli posraní furt :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
5.5.15 07:44

@Jana206 konečně znám dokonalou matku s dokonalými dětmi :mrgreen:
Jinak každá matka má na výběr, jesli chce být živý dudlík. Zakladatelka si evidentně vybrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.5.15 07:55
@blecha72 píše:
jo? ti moji byli posraní furt :mrgreen:
:mrgreen: můj trhnul rekord téměř 3 týdny :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
5.5.15 08:06
@Anonymní píše:
Jak sis ditko naucila, tak to mas. Kojit hodinu??? 8o
To ma to prso fakt na dudlani
Proste 10 min. z jednoho a 10 z druheho a smitec. Pak dudlik, kratce pochovat a sup do postylky

jak si ho naučila??? jejda, vždyť je to malé miminko, pije mlíčko nejen na hlad ale taky na žízeň asi byste byla hrozně nadšená, kdyby vám někdo řekl, teď nepij, pití bude až za hodinu, dvě tři… případně tady máš jídlo, ale sníš jen dva knedlíky, tři by na tebe byly moc (jako 10 min z jednoho prsa a šmitec)
a šup do postýlky a konec??? no to snad ne? co když miminko pláče, že se chce přitulit k mamince, ke které se tulilo 9 měsíců v bříšku, jak to má asi jinak říct?
:zed: některé názory jsou fakt strašlivé a koukám, že anonym se pod to bál i podepsat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
5.5.15 08:09
@hrnoulek píše:
jak si ho naučila??? jejda, vždyť je to malé miminko, pije mlíčko nejen na hlad ale taky na žízeň asi byste byla hrozně nadšená, kdyby vám někdo řekl, teď nepij, pití bude až za hodinu, dvě tři… případně tady máš jídlo, ale sníš jen dva knedlíky, tři by na tebe byly moc (jako 10 min z jednoho prsa a šmitec)
a šup do postýlky a konec??? no to snad ne? co když miminko pláče, že sechce přitulit k mamince, ke které se tulilo 9 měsíců v bříšku, jak to má asi jinak říct? :zed: některé názory jsou fakt strašlivé a koukám, že anonym se pod to bál i podepsat

Tulení je dudlání prsa? My se teda občas tulíme i s pubošem. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
5.5.15 08:11

@Hanka253 váš příspěvek je podobného rázu jako anonym před vámi, ve 4 měsících dítko ještě opravdu není „dost velké“ aby během 2-3 nocí pochopilo co se po něm chce, ano možná přestane křičet, ale vyčerpáním a rezignací, ztratí důvěru v to, že maminka je tvor, který ho vždy zachrání a pomůže mu

co když se prtěti začínají třeba klubat zuby? co když má spoustu zážitků, které potřebuje zpracovat? a jak to má miminko udělat? asi vám to neodvypráví tak pláče a chce se uklidnit jemu dostupnou a známou metodou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
5.5.15 08:13

@blecha72 no tak jistě asi by bylo zvláštní kdyby se dítko v pubertálním věku přicucávalo k prsu, ale miminka se prostě tulí k prsům, je to jejich svět no, na pořád to nemají ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1108
5.5.15 08:16

@Pajoš Jak píšou maminky předemnou-udělal si z tebe živého dudlika. Mám s tím zkušenosti se starším synem, probouzel se 8,9× za noc a chtel být porad u prsa, hlad nemel..šlo o to, že proste u prsa mu bylo dobre, sem tam si zadudlal, sem tam napil a chrnel. Trvalo to od jeho 5.mesice do 8.mesice a když už jsem chodila nevyspaná jako mátoha, tak jsem se poradila s doktorkou a ona mi řekla defacto to stejné co ti radi maminky tady-nechat vyplakat.To mimčo to pochopi, akorát mu to treba jednu, dve noci potrvá. Proste nakojit, ukonejšit a dát do postýlky. Případne nabidnout dudlik umelý. Každých deset minut mimčo chodit kontrolovat, pohladit, ale nezvedat z postýlky a nechat tak.Bude ti to sice rvát srdce, ale věř, že to jediné zabírá. Muj syn to pochopil po hodine breku, pak to zkusil jeste asi pul hodiny další noc…a pak už byl klid a od te doby spal krásne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
5.5.15 08:16
@hrnoulek píše:
@blecha72 no tak jistě asi by bylo zvláštní kdyby se dítko v pubertálním věku přicucávalo k prsu, ale miminka se prostě tulí k prsům, je to jejich svět no, na pořád to nemají ;-)

a proč se má dítě tulit právě k prsu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna