Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@hrnoulek jak geneticky zakódované? Který savec se uspává u prsa?
@blecha72 píše:
@hrnoulek jak geneticky zakódované? Který savec se uspává u prsa?
Ne že bych sledovala zvířátka, ale dle mě se napijou a jdou si po svým - respektive odkulí se a spí ![]()
A který jiný savec než člověk je na matce takto moc závislý ještě mnoho a mnoho měsíců po porodu? koně, kočky, psi? všichni jsou dost soběstační a co dělají klokani v kapse u mámy nikdo neví že
ale tady je to jak hrách na stěnu házet, já přece nikomu nenutím ať uspává dítě u prsa nebo ať vůbec kojí, každý pěkně po svém
nemám čas ani sílu tady plýtvat časem, co tu mělo zaznít pro zakladatelku tématu, to zaznělo a tím to pro mě končí ![]()
@hrnoulek hele, závislost dítěte není genetická záležitost, ale společenská. Ještě nedávno bylo dítě chápáno jako malý dospělý. I dnes existují kultury, kde se dítě samo o sebe stará od batolecího věku, či péči o ně přebírá třeba některý ze sourozenců. Vypouštíš tady argumenty, pro něž nemáš podklady. Ty to tak prostě cítíš. Ale to není špatně.
@hrnoulek a jak tvé názory přispěly zakladatelce k řešení její situace? Nějak jsem nepostřehla, tu radu.. kromě tedy nechat to tak jak si malý usmyslí, at jí to vyhovuje nebo ne.
A jakto že nejsou mláďata savců závislá? Mnoho se jich rodí naprosto slepá, bezmocná. Novorozené kotě je soběstačné, jde si po svých? Prosím? Vidělas někdy novorozené kotě? Hodně savců se rodí naprosto bezmocní..v tu dobu se jim matky plně a cele věnují..jenže dodržují správný čas na správné pokroky, osamostatňování, učení.. my lidské matky v tomhle dost tápeme a děláme z nich bezmocňátka déle než je leckdy třeba.