Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A kdyz se vzteka tak jak kdyby tlaci, vrci. Nevim jak to popsat ![]()
Já mám syna teprve necelých 9 ms., ale přpiadá mi to co píšeš úplně normální ![]()
A co bys po něm jako chtěla? Aby ti předčítal a skládal básně? Každé dítě je jiné
![]()
Já mám 11ti měsíční. Vzteká se prakticky pořád. V kočárku, při oblékání, přebalování, otírání pusy… Nic ho nebaví, hračky skoro nechce a knížky už vůbec ne. Asi to je normální ale dost náročné, nikam s ním nemůžu, jen v autě je docela v klidu ale jít s ním třeba na nákup je o nervy. Jen tak se projít po futuru, omrknout oblečení a dát si třeba kafe je nesplnitelný sen ![]()
Mám to samé už pár měsíců (je mu 14 m) jediné co ho zaujme je krámovat kredenc, vytahovat mi věci ze skříně, házet věci do vany, máchat ruky v záchodě atd… knižky trhá zubama i rukama, umí jak je veliký jen když chce atd.
Baví ho, když se mu schováváme a pak na něj vykukneme, to se může roztrhat smíchy, ale celý den takhle blbnout to se nedá. Říkám si, že až bude mít trochu více rozumu, tak to bude lepší, ted ještě ničemu moc nerozumí a tyhle projevy jsou jediné způsoby komunikace co umí… takže vydržet!!!
Moc dekuji…kazdy chce zdrave miminko tak me obcas prepadne takova ta otazka: je tohle normalni? ![]()
@Anonymní píše:
Moc dekuji…kazdy chce zdrave miminko tak me obcas prepadne takova ta otazka: je tohle normalni?
ano je ![]()
Přesně vím, jak ti je. Mám kluka 16m. a naprosto stejně se choval taky cca od jednoho roku. Jít někam na návštěvu? Katastrofa! Místo toho, aby si hrál s neokoukanými hračkami, tak s nima jen mlátil a házel, samozřejmě jsem mu v tom hned zabránila, tudíž se po mě začal sápat a řval. Doma si občas vydržel hrát, ale jen chvíli a jen s balonky, jinak se vším taky třískal. Vztekal se opravdu u všeho, ještě před měsícem jsem byla zrala na blázinec, opravdu jsem uvažovala, že začnu chodit k nějakýmu psichyatrovi, který mi s ním poradí. Hele kluk se ze dne na den změnil, nevím proč, nevím jak, ale opravdu každé chování u dítěte je jen přechodné, ted si zase vydrží sám hrát, je ochotný učit se novým věcem, chce to opravdu vydržet, ikdyž je to těžký.
Jak nic neumí
vždyť sama píšeš, vstane a jde pryč, takže už umí vstát a chodit - to je na roční dítě šikovný. Dcera má rok a nechodí, starší byl v tomhle ještě horší. Píšes, že umí, jak dělá pes - to je taky dobrý. To naše malá taky neumí. A věřím, že toho zvládne ještě mnohem víc, což tobě asi nepřijde…Myslím, že na roční dítě máš moc vysoké nároky. A to že se děti rozčilují je taky normální, pokud už se umí přemísťovat sami, což je pro ně celkem nová záležitost, tak se jim asi nelíbí, když je omezuješ v pohybu při přebalování a oblékání. Malá teď taky začíná dělat scény, syn byl to samé. Takže jo je to normální ![]()
@Anonymní píše:
Dobry den, chtela bych se zeptat na sveho, syna. Zda je to co dela normalni nebo se mam znepokojovat. Ted v zari oslavi rok. A je neuveritelne vzteklej. U oblekani ma amok, tecou mu slzy rozcilenim…nechce se vubec ucit. Kdyzbsi s nim sednu ke knizce a rikam mu zviratka tak nevydrzi, vstane a jde.pryc. nebo knizku strka do pusy. Jeste v podstate nic neumi. Umi jak dela pes a to. Je vse. Vic info do nej nejde dostat. Nechce sedet a poslouchat me…
půjčim Ti svého - jen malý rozdíl - náš nevstane a neodejde, bo ještě nechodí
normální ročák.
Dobry den, chtela bych se zeptat na sveho, syna. Zda je to co dela normalni nebo se mam znepokojovat. Ted v zari oslavi rok. A je neuveritelne vzteklej. U oblekani ma amok, tecou mu slzy rozcilenim…nechce se vubec ucit. Kdyzbsi s nim sednu ke knizce a rikam mu zviratka tak nevydrzi, vstane a jde.pryc. nebo knizku strka do pusy. Jeste v podstate nic neumi. Umi jak dela pes a to. Je vse. Vic info do nej nejde dostat. Nechce sedet a poslouchat me…