Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, asi špatne zadání na diskusi, ale chtěla bych se zeptat, jak přestat s kojením, když mi mala UM nechce a za druhe, kojila jsem často jen z jednoho prsu a tim padem mam jedno o dost větší a jedno male, zda se to po ukončení kojeni zas nějak srovná? Děkuji
No to nevím. Mě starší vzala na milost ochucený sunar.
a zda se prsa spraví netuším, jen ze své zkušenosti mohu říct, že rok po ukončení kojení je to mnohem lepší…jen nevím, zda se dali trochu do kupy a nebo jsem si zvykla ![]()
@Lussye ja ještě teda s kojením prestat nechci, ale fakt je dost vtipné, že mám jedno prso 2 a jedno 4
zkoušela jsem sunaru, nechtěla ho, nutrilon tak trochu, ale taky spis ne, tak právě nevím, jak dál, mala už dostava prikrmy, ale prso je prso, mam první dite, mala bude mit 5 mesicu
No tak to dost zalezi… podle me se to teda srovna, 2 cisla rozdil by zustat nemel, ale je mozne, ze jedno trochu vetsi zustane. I fyziologicky byva leve vetsi.
@umea ano to vím, ale optický rozdíl jde ted hodně vidět, Já Děkuji za odpovědi ![]()
@Welwet já měla u kojení taky jedno větší a to o dost. větší je stále, ale obě se dost zmenšili.
u první se co celkem srovnalo, uvidím co u druhé.
Tak nutrilon atd. jsou náhražky, tak pokud tě kojení neobtěžuje, tak není důvod je dávat.
Ono by to mělo být tak, že je dítě kojeno, dokud je to potřeba a až člověk přestane kojit, tak není potřeba ani náhražka.
Jak dopadnou prsa, to ti nikdo neřekne, někomu se zlepší, někomu se zhorší a někomu vrátí do původního stavu. Nejčastější je asi to zhoršení. Počítala bych spíš s variantou, že se ti prsa budou navzájem lišit hlavně pokud jde o tvar.
@Welwet také jsem měla jedno prso o dost větší. ( pomelo a pomeranč ) po ukončení kojení se mi to srovnává. Malou jsem kojila rok. UM máme hipp
@Sany80s aha tak to se mi nelibi, ale co už, nějak to preziju
ja bych právě chtěla prestat s kojením, kdy už mala prso nebude chtít sama, ale nevím nevím kdy tohle u ni přijde, mam pocit, že prso je prostě prso a UM bude odmítat.
Dite UM nechtelo @Welwet takze v roce se odstavilo a preslo na kravske mleko a normalni stravu. Nebyl s tim problem.
Taky se mi prsa srovnala a zkus jiné UM, jestli ji na něj chceš učit. Mně naše nevzala ani Sunar, ani Nutrilon. Až kolem 20m jí zachutnalo Nestlé a pak Hami
Zatím zzůstanu u kojeni, pak vyzkouším, moc děkuji všem, jste hodné ![]()
Jeste bych kojila, pokud nemas duvod prestavat. Zkus casteji davat to mensi prso. Ja mam taky leve vetsi jak prave. Pije z nej casteji.
Mě se dcera odstavila sama asi v 17m. Dokud ti prso neodmítá, kojila bych, vůbec teď přes podzimní období viróz a rýmiček. UM mi taky nepije žádné, ani kravské mléko, jenom ovocné mléčné koktejly, s tím neporadím ![]()
Prsa neměla čas se srovnat úplně, kojila jsem ještě v začátku dalšího těhotenství, ale za poslední půlrok, kdy jsem kojila jen jednou denně, se to nějak ustálilo, že mám obě prsa menší než dřív, ale pravé se „scvrklo“ víc. Kojila jsem teda víc z levého, pravé malá moc nechtěla, ale pořád jsem jí ho nutila, takže nebylo úplně bez mléka. Jsem smířená s tím, že po dětech už bez podprsenky z domu nevyjdu a pravý košíček budu mít vycpaný ![]()