Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte, abych to nějak shrnula co nejpodrobněji. Mám 3 měsíčního chlapečka a poslední 4 dny jsem úplně vyčerpaná. Přes den skoro pořád pláče ale tak že se mi až svírá žaludek. Je nakrmený, přebalený, pochováný. Dám ho do lehátka a blbnu sním, „vykládáme“ si ale najednou nahodí „banán“ a spustí tu svoji. Utiším ho ale jakmile ho položím zpět nebo kamkoliv opět spustí to svoje. Už nevím co mám dělat. Přijde mi že se to táhne už od prvního očkování, ale poslední 4 dny je to nejhorší. A nemluvím ani o spaní přes den, myslím si že je to i tím jak je unavený jelikož přes den naspi dohromady 1-2h jak kdy a to trhaně. Už jsem zkusila ho nechat i vyřvat, ale ani to nepomohlo a spíš já jsem povolila jelikož vždy když palče snažím se být vklidu a nemyslet na to, ale prostě spustím taky a jdu za ním a omlouvám se mu. Od začátku jsme ho nenosili, jen jsme ho přenášeli z obýváku do ložnice nebo na krmení, někdy pomazleni. Má problém být i u tatínka, chvíli je vklidu a zase spustí a otáčí se za mnou, možná je to tím že jsem sním pořád sama, jelikož přítel je pořád v práci. Ale já už fakt nemůžu, nejsem pořádně vyspana, nemůžu pořádně ani na WC a ani se najíst. Vysvobození je pro mě kolem 7 hodiny večer, kdy ho uložím do postýlky a on usíná, pustím mu ukolebavky z chůvičky a chvíli ho hladím na hlavičce nebo mezi obočím (přes den to na něj nefunguje). Zažila jste některá něco podobného a jak dlouho to trvalo? Nebo může to být ještě následek očkování? Miluju ho ale tohle mě ubiji, jinak celou dobu byl hodné a spavé miminko. Předem děkuji všem za názory a odpovědi ![]()
Jéé, jak kdybys psala o našem 5 měsíčním, my tohle máme skoro měsíc a taky mám pocit, že je to od očkování. V noci vzhůru co dvě hodiny.
A nemůžou to být třeba zuby?? Vím, že je malinký, ale nebyl by jediný tak brzo.
Já teda jedu metodou pokus-omyl, koupila jsme gel na zuby a kupodivu zabral a spinkal skoro celou noc ![]()
Nebo mě ještě napadá, že je předrážděný…
Ach jo, kdyby tak uměli mluvit co ![]()
@PM94 dětičky mají občas takovýhle pro nás nevysvětlitelný změny. Já bych zkusila zavinout, a tři měsíce to by mohl být růstový spurt
kojíš?
@PM94 Já bych ho chovala jak potřebuje, chápu že je to náročné, ale ve 3.měsících má na to nárok. Je to období jen pomíjivé, za pár měsíců bude lézt, sedět zabaví se jinak…
Co v kočáru nedá se uspat? 1-2 spaní přes den je docela málo v tomhle věku. Já lítala furt s kočarkem po venku, malá mi doma taky pořádně nespala. Vyřvat bych ho v žádném případě nenechávala, to k ničemu nevede. Píšeš, že jste ho nenosili, jen přenášeli z místnosti, to nechápu, proč? Vždyť takhle malé mimi potřebuje být v kontaktu s maminkou, pak je spokojené.
Zkoušela jsi ho nosit v ergonomickém nosítku nebo v šátku? Co znamená „od začátku jsme ho nenosili“? To ho jako vůbec nechováte? Miminko potřebuje především blízkost maminky…
@PM94 Může to být bolestí bříška, pokud kojíš tak mu může vadit něco z tvé stravy, ale pokud to začalo po očkování, tak bych si skoro tipla, že to má souvislost…já měla prvního syna dokonale hodné a pohodové miminko, neplakal vůbec, netrpěl na koliky ani prdíky, po očkování se začal s hrozným řevem budit v noci a i přes den se smál a nejednou z ničeho nic řev…trvalo to asi 14 dní po prvním očkování hexou, pak už jsem dávala homeopatiky a bylo to lepší.
Měj ho u sebe, chovej, pomazli, zaviň…držím palce ať je brzy lépe. ![]()
Příspěvek upraven 07.09.15 v 20:16
@terezinka25 @Blackova.K právě že nekojim o mlíčko jsem přišla když mu byli 4 týdny. Prdi i káka normálně, a dáváme kapičky BioGaia. Jinak jsme na Hipp Bio Combiotic, pije 120ml víc vypije, ale hned to vyhodí ven, jelikož je to na něj moc.
Já nevim, že to všechny ubíjí…mám doma hyperaktivního 1,5letého, právě v období vzdoru, věčně uřvaného a do toho 3týdenní mimčo, které ještě nemá režim a není vyjímka że ho mám u prsa nonstop celé odpoledne, jsem s nima převážně sama a jsem v klidu…nepřipouštěj si to tolik nebo se zblázníš… ![]()
@misa5504 Já každý den ráno jak je hodný a směje se si říkám konečně bude klid. A najednou přijde zlom a je to zase nanovo
@PM94 píše:
@terezinka25 @Blackova.K právě že nekojim o mlíčko jsem přišla když mu byli 4 týdny. Prdi i káka normálně, a dáváme kapičky BioGaia. Jinak jsme na Hipp Bio Combiotic, pije 120ml víc vypije, ale hned to vyhodí ven, jelikož je to na něj moc.
@Alušáček Myslela jsem to tak že ne nějak extra nošení, že by si na to nějak zvykl. Normálně jsem sním ležela vždy na sedačce a mazlila se sním. Já osobně si myslím že mazlení a všeho má dost. Pořád se sním mazlim, povídám si sním, hraju si, snažím se přes den si lehnout sním. Teď ho i skoro pořád nosím ale ani to nepomáhá, chvíli chce být u mě na bříšku, pak zase aby viděl na televizi, pak zase musím sním chodit jinak když sedím řve. Chodím s ním i ven, v kočárku spinká ale jakmile zavřu vchodové dveře má oči jak baterky a je vzhůru. A to stejně i když jsme venku třeba 2 hoďky tak spí tak hodinu, jinak vše pozoruje.
Tak ja bych si koupila nositko a nosila @PM94 nevidim na „studenem odchovu“ nic prinosneho. Je to prirozena reflexe od nej, 3. mesice zivota jsou 4. trimesr ("") tedy dite dozrava, a najednou neni kolem to teplo, ten kontakt, nic… kojila jsem, nosila prakticky neustale a tyhle problemy opravdu neznam. Nechci zakriknout s druhym, ale myslim, ze by to obema hodne pomohlo, dite v manduce i usnulo.
Ty mu poustis televizi @PM94?
to se nema do dvou let.. no nic no, uvidis.
@AnastazieB psala jsem výš. Napsala jsem to špatně, nosili jsme ho, mazlila jsem se sním, ale ne že nějak extrémně jelikož nás všichni strašili že si na to zvykne. Jenže pak jsem si přečetla pár článků na internetu a řekla si že je blbost aby si na to zvykl.