Jak zavinout obříka

485
6.9.15 15:24

Jak zavinout obříka

Maminky, mám doma chlapečka, který bude mít zítra 2m. JE opravdu velký, má 6400g. Problém je s usínáním. Uspávám buď skákáním na balónu nebo ho ukojím. Ale vždy u toho musí být zavinutý, protože jinak se budí mácháním ručiček.
Zkoušela jsem ho zavinout do velké tetra pleny z Ikey, ale dostane se z ní. Pak jsem přes ní dávala ještě zavinovačku po mně (takovou na 3 šňůrky na zavazování). To bylo ze začátku v pohodě, ale teď už se mi dostane i z toho a budí se. Zavinovačka na sucháče pro něj není vůbec problém.
Do čeho zavinujete obříky vy? A do kdy to vaše děti potřebovali? Dcera to nepotřebovala vůbec, zavinovala jsem jí spíš pro to, aby se jí manžel nebál pochovat, ale s usínáním problém neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4535
6.9.15 15:33

Já mám malé mimčo, ale když už mi vyrostlo z klasického povijanu, přehla jsem vždy plínu na půl, dala ji pod něj, ručičky jsem mu dala podél těla a plínou stáhla. Jenže u nás se mu tak líbilo, hned byl klidnější, nikdy se z toho nechtěl dostat ven…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
6.9.15 15:43

@loja Co zavinovačka typu Swaddle me? Je i velikost 6-9kg. Měla jsem a byla skvělá. Starší potřeboval zavinovat do cca 5 měsíců, myslím. Zkoušela jsem mu nechat jednu ručičku volnou a když byl klidný, postupně jsem se zavinováním přestala.

• Citovat
  • Upravit
Billi
6.9.15 15:55

@loja do tetraosušky 90×100 cm, zavinovala jsem do ní prvního syna až do 5 měsíců, kdy měl 7,5 kg a určitě by vydržela déle, ale syn už zavinovat nepotřeboval. Dobrá je taky malá fleecová deka (např. Ikea 1×1 m).

• Citovat
  • Upravit
485
6.9.15 16:01

A přehnuly jste tu deku nebo plenu na trojúhelník a pak konce dali pod miminko nebo zavinuly? Když udělám uzel, mám to nahoře volné a tamdudy vytáhne ruce. Když zavinu pod něj konce, tak jak se vrtí, tak si to uvolní a dostane se z toho. On se v tom hned zklidní, ale v noci s sebou začne mlít, protože ho trápí prdíky a je z toho venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
6.9.15 16:07

Zavinula a konce pod něj. Deka se rozdělává hůř. Nebo zavinout do plíny a ještě zavinku na sucháč na to. To se nevymotal ani jeden.

• Citovat
  • Upravit
520
6.9.15 16:32

Mně přijde nejlepší ze všeho, co máme doma taková pružná tenká fleecová deka. Jak je pružná, tak se to dá dost dobře dotáhnout a ruce z ní nevyndá celou noc. Ze všeho ostatního se vykope už tak po 5 minutách :D. Koupili jsme jí tuším v Tescu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
6.9.15 17:02

Já se přidám k těm, co doporučují swaddle me. A když se mu z ní později podařilo dostat, tak swaddle me a přes to ještě zavinovačku, nebo deku (malý potřeboval zavinovat v zimě, tak to nebyl problém, ale teď už ta vedra taky pominula, takže i dvě vrstvy se dají zvládnout)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8469
6.9.15 20:02

A já se zas přidám k těm, co doporučují deku. Malýho jsme zavinovali až od 3m a fakt to byl kusanec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1957
6.9.15 21:13

Zavinovali jsme asi do 7m, používala jsem tenkou pružnou merino deku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí