Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Je to normalni.. Ja bych ho dle potreby nosila v satku a v noci by spal se mnou (prso jen vytahnout), at nemusim k malemu vstavat a at se taky vyspim. Mimino potrebuje kontakt. To ‚venovani se‘ jako takove neni az tak dulezite, to ‚neoceni‘. Hlavni je, aby si se vyspala, nabrala energii.
No hele, už jsem tu dlouho nečetla o tak podobném dítěti, jako byl náš starší. Blinká nebo blinkal ti hodně, popřípadě měl problémy se stolicí (zácpa/průjem)? Kojíš?
A proc spi je 2× denne? Mne to prijde malo, v tomto veku mi deti spaly podle sebe, obcas to bylo tak, ze jsem je sotva stihla prebalit, nakrmit a uz byly zas protivny a lifrovala jsem je do postele ![]()
Z meho pohledu vydavas zbytecne energie na veci, ktere mu ted jsou fuk, jako treba cteni pohadek. Nocni buzeni bych tipla na zuby, nejmladsimu to trvalo snad mesic a pak zub vylezl, taky jsem nechapala, co mu je. Bohuzel kojene deti se ukludnuji kojenim.
V noci bych si dala dite do postele, at se klidne koji a ty muzes pospavat. A pres den si jdi lehnout s nim
Ono to prejde.
Obe deti mi to kolem pul roku zacaly delat taky…jedine kozu a kojila jsem treba 20× za noc…az jsem jim proste nocni kojeni stopla, onba meli v pul roce kolem deviti kilo, takze jist opravdu nepotrebovali…proknourali tri noci-ja uz byla stejne zvykla, jestli kojim nebo jen nabizim dudana a byl klid…smitec…
Přijde mi, že spí málo. Může být pretazeny, a proto je protivný. Chod spát přes den alespoň jednou s dítětem. V noci jsem ho měla v posteli a kojila v polospanku, abych se trochu vyspala.
@JayLee No, teď mi navíc umřel jeden z rodičů, takže je to takové smutné a nikdo na hlídání nemá moc náladu a čas. Pořád si říkám, že když to zvládá každá jiná holka, tak proč né já… @Levandule121 Blinkal dříve, teď už málokdy a kadí mi docela dobře
Pořád kojím, právě to kojení ho vždy uklidní, jenže tímhle to nechci řešit pořád. Někdy ho utiším právě jen tím prsem ![]()
Pises, ze ho „nechavas spat jen dvakrat“, on by pres den spal vic? prijde mi, ze horsi uz to byt moc nemuze, tak co ho nechat spat, jak chce on?
jinak jasne, ze miminko place, ale v pulroce mi non stop plac cely den a buzeni celou noc az tak uplne bezne neprijde. zadny jiny problem nema? bolesti briska, pohybove problemy, prohybani se atd.?
je neco, co ho uklidni? v kocarku, venku, v aute, koukat na neco, zpivani pisnicek?
Pockej, neciti on z Tebe smutek???proto je nervozni???samozrejme uprimnou soustrast, ale mozna to cele vysvetluje
Píšeš ta málo informací, takže úplně nelze vyhodnotit vše.
Snažila bych se občas dítě někde udat a manžela víc zapojit. On chodí do práce 7 dní v týdnu?
Ahoj, maly ma osm mesicu a posledni mesic se budi v noci ani nevim kolikrat 10× minimalne.Mam ho u sebe v posteli, dam lrso podudle si a spi dal. A do toho si zacal stoupat takze presvden zase jen beham za nim aby se nekde neprastil. A spi mi tak 3×, vzdycky je vzhuru tak 2h a pak jde spat. Taky uz toho mam plne bryle, chlap cely den v praci, rodice daleko, ale chodim si po obede zdrimnout s nim. Neboj to zvladnes, nejsi jedina. A jeste k tomu ma separacni uzkost, jak me nevidi, jeci.
@kikina2004 píše:
Pockej, neciti on z Tebe smutek???proto je nervozni???samozrejme uprimnou soustrast, ale mozna to cele vysvetluje
tak s tim souhlasim. miminko tyhle veci vyciti. smutek i nervozitu a pak je z toho zacarovany kolotoc - ty jsi smutna/nervozni - miminko je nervozni/urvane - ty jsi jeste vic nervozni/na dne.
jasne, ze se ze dne na den nemuzes hodit na veselou a vyrovnanou notu. ale ver, ze cim lip na tom budes ty, tim lepsi to bude s malym. drzim pesti, at se to brzo zlomi.
Podle me utisit ho prsem je to nejlepsi, lek na vsechno - spanek, bolest, mrzutost, nudu.. Ja jsem za tento ‚nastroj‘ k zvladnuti vsech strasti byla moc rada. Dudlika nemel, ja porad cpala prso, pred druhymi narozeninami se odstavil sam, uz toho mel asi plne zuby:)
Resila bych nejvic tvuj spanek
@Ali-Ali Není pravidlo, že spinká přes den jen 2×, ale většinou to tak vyjde. Dopoledne 1,5hod a odpoledne taky. Nepláče nonstop, ale strašně často
Jinak je v pořádku, směje se, dělá blbosti, zkouší se plazit a objevovat něco nového. Bolesti bříška nemá a snad ani nic jiného ho netrápí… @kikina2004 Smutek myslím ze mě necítí. To jsem se snažila a snažím, ať to chudák malej neodnese. Jinak děkuju.
Zkoušela jsi šátek? jinak jsem za jedno s holkama..měl by přes den spát jak je libo..(špatný spánek přes den může vyvolat špatný spánek i v noci) a pozor zas na druhý extrém - příliš časté kojení (krmení) může taky zatěžovat organismus. Pak mě ještě napadl bílý šum..no zkus cokoliv, držím palce! ![]()
Ahoj.
Přitom pro malýho dělám první poslední, je o něj postaráno, dávám mu maximum lásky, miluju ho. A přesto to nezvládám

Za chvíli mi bude 27let a mám půlročního syna. Je pro mě vším, umřela bych pro něho. Jenže asi 2týdny má teď opravdu kruté období. To, že mi nespí v noci jsem si zvykla, ale teď už se nebudí po 3hodinách, ale klidně i po hodině. Přes den ho nechávám spinkat jen 2×, takže nevím v čem je problém. Najezenej je dost, dávám mu různé příkrmy, prospívá krásně. Ale prostě se budí pořád a uspím ho zase jen kojením. Opravdu se mu věnuju, hraju si sním, čtu mu pohádky, dávám ho i do lehátka, ať stihnu třeba uvařit nebo něco uklidit. Ale on mi pořád řve. Jsou to přímo hysterické záchvaty. Věnuju se mu de facto 24hodin. Přítel přijde z práce, je unavenej, takže si s ním pár minut pohraje, zablbne a to je vše. Na mě je zbytek. Už prostě nemůžu. Kdyby tak neplakal. Dneska už to na mě padlo, jsem fakt na složení. V těhotenství jsem nepila, nekouřila… Ze začátku to bylo tak hodné miminko… A přítel, který ho vidí jen pár hodin z celého dne mi řekne- ježiš, je to miminko, a to řve. Nebo že si za to můžu sama, že jsem si ho rozmazlila a že ho nenechám ani vyřvat. Vysvětluju mu, že už malýho znám, poznám kdy si jen tak mrčí a je to ok, ale jakmile se to začne stupňovat, prostě ho musím vzít a utěšit, jinak má záchvat pláče. Tím, že ani v noci nespím, už jsem unavená a říkám si, že jsem jako matka selhala… Asi jsem ještě miminko mít neměla když to nezvládám